Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Spotlight On: Tiffani Thiessen

Licht uit, spot aan! Tijd om eens te kijken welke serie Tiffani Thiessen ook op haar cv heeft staan.

Triiiiing! Gered, door de bel. In 1989 zien we Tiffani Thiessen als Kelly Kapowski voor het eerste in Saved by the Bell. Ze is de knappe, populaire tiener op Bayside High die continu wordt achtervolgt door Zack Morris (Mark-Paul Gosselaar), die geen moment laat liggen om haar op - kinderlijk doorzichtig maar leuke - manier te versieren.

Saved by the Bell was als jeugdserie van NBC een grote hit. Hoewel de serie zich op tieners richtte, kaartte het regelmatig al behoorlijk volwassen thema's aan, bijvoorbeeld drugs, rijden onder invloed en dakloos zijn.

Voor Thiessen betekent Saved by the Bell dan ook direct haar grote doorbraak. Als jeugdsterretje speelt ze de volle vier seizoenen van de serie mee. Ook is ze in gastoptredens in veel andere series te zien. Married with Children, Valerie en The Powers That Be zijn er enkelen van.

Haar roots blijft ze trouw en dus is Thiessen ook in opvolger Saved by the Bell: The College Years te zien, terwijl ze een jaar eerder al in de bij de serie horende film heeft gespeeld. Ook dit vervolg eindigt, na één seizoen, met een film.

Wat filmklussen volgen, meestal voor televisieproducties. Ook gaat ze aan de slag in een nieuwe serie: Beverly Hills, 90210. Voor meer dan 100 afleveringen neemt ze de rol van Valerie Malone voor haar rekening. Deze sterke vrouw kampt met de gevolgen van seksueel misbruik en heeft veel moeite mensen te vertrouwen. In plaats daarvan manipuleert ze er op los, wat haar leven in het Beverly Hills van FOX niet eenvoudiger maakt.

Volgende klus zijn een korte, terugkerende rol in Two Guys, a Girl and a Pizza Place en in Just Shoot Me! Daarna kiest ze weer voor vaste rollen, al sneuvelt Fastlane - over twee knappe undercover agenten en hun al even aantrekkelijke compagnon - al na één seizoen en houdt Good Morning, Miami - over een tv-producer die te lage kijkcijfers moet opkrikken - het een krappe twee seizoenen vol.

Een korte pauze volgt, waarna ze in het dubieuze Pandemic verschijnt. In 2007 volgt vervolgens een rolletje in het populaire What About Brian waarna ze in 2009 een echte nieuwe hit vindt. In zes seizoenen White Collar speelt ze Elizabeth Burke, de vrouw van FBI special agent - en hoofdrol - Peter Burke. De misdaad dramedyserie wordt alom gewaardeerd.

Thiessen zoekt daarna opnieuw een tijd de luwte op, tot 2018, als ze in de komische dramaserie Alexa & Katie speelt. De Netflix-serie krijgt in totaal vier seizoenen, waarin Thiessen de rol van moeder van Alexa op zich neemt. Deze november volgt de reboot van Saved By the Bell (2020), waar (bijna) alle acteurs van de eerste delen, aangevuld met een nieuwe garde jonge scholieren, weer hun opwachting maakt op Bayside High. De serie wordt vooralsnog wisselend ontvangen. Aan nostalgie echter geen gebrek. Dus, heb je genoten van de streken van de jongeren op hun middelbare school, dan is het wellicht toch de moeite van een kijkje waard. Class dismissed!

Ben je fan? Kijk hier voor meer (gast)rollen die Tiffani Thiessen heeft gespeeld.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het zesde seizoen van The Flash (2014). We geven twee blue ray’s weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
Vandaag, 14:00
Toen Manifest werd gecanceld door NBC was er nog een klein beetje hoop dat er toch een vierde seizoen zou verschijnen. Dit is nu ook uitgesloten.
Vandaag, 13:00
5
Het is bekend gemaakt wie de hoofdrolspelers zijn voor de nieuwe Amazon-serie The Devil’s Hour, daarnaast zijn ook andere castleden toegevoegd aan de cast.
Vandaag, 12:00
Hier is een lijst van series die gecanceld zijn of zullen eindigen in het seizoen 2020-2021, dus ongeveer van september 2020 tot september 2021 en die we dus niet terug zullen zien in het seizoen 2021-2022.
Gisteren, 14:00
7
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.
Gisteren, 13:00
Ook in de week van 14 tot en met 20 juni hebben we het nieuws voor je verzameld. Lees hieronder welk nieuws je wellicht gemist zou kunnen hebben uit week 24 van 2021.
Gisteren, 09:00