Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Eric Dane toegevoegd aan de cast van Countdown voor Prime Video

Eric Dane toegevoegd aan de cast van Countdown voor Prime Video

Eric Dane speelt de hoofdrol tegenover Jensen Ackles in Countdown, de thriller-dramaserie op Prime Video van One Chicago-veteraan Derek Haas.
Zijn casting zou geen alarmerend nieuws moeten zijn voor fans van Euphoria. Volgens bronnen zijn er veelbelovende tekenen nu het werk aan de scripts voor seizoen drie doorgaat met bedenker Sam Levinson. Te midden van een productievertraging gaf HBO de cast in maart toestemming om andere acteerklussen aan te nemen.Als het netwerk doorgaat met een derde seizoen - waarvan het nog steeds mikt op een start van de productie later dit jaar voor een debuut in 2025 - zal het filmen moeten worden gedaan rond het schema van castleden zoals Dane (foto) die nieuwe acteerklussen hebben geboekt. Dat wordt als een uitdaging gezien, maar het is te doen. Sinds maart heeft Dane ook getekend voor de pan-Europese miniserie Kabul, die momenteel in productie is.

Countdown begint na een verdachte moord op klaarlichte dag, die ertoe leidt dat LAPD-agent Mark Meachum (Ackles) wordt gerekruteerd om deel uit te maken van een geheime taskforce van undercoveragenten uit alle takken van de wetshandhaving om een onderzoek in te stellen. Maar als de waarheid van een sinister complot aan het licht komt, moet het team hun tegenstrijdige persoonlijke agenda's overwinnen om zich te verenigen en een miljoenenstad te redden.

Dane speelt Nathan Blythe, Special Agent in Charge, die al 22 jaar bij de FBI werkt. Hij is militair, slank, fit en heeft een imposante blik. Hij heeft veel gezien tijdens zijn werk en hij heeft een passie voor vechten voor gerechtigheid. Hoewel dit niet zijn eerste taskforce is die hij leidt, is deze anders.

Hij had al een onderzoek gedaan naar een mogelijke deal met een buitenlandse speler die DHS-agenten probeerde om te kopen, maar dat werd geweigerd toen hij probeerde een onderzoek in te stellen. Na de dood van Darden nam hij het heft in eigen handen en begon bepaalde mensen te omzeilen en de boel goed op slot te houden, inclusief dit speciale eenheid-team. Hij heeft iedereen in het team zorgvuldig samengesteld en uitgekozen en aarzelt niet om ze onder vuur te nemen. Hij wil dit met alle mogelijke middelen oplossen.

Jessica Camacho is ook gecast voor de serie en speelt Special Agent Amber Oliveras. Haas creëerde Countdown en is uitvoerend producent en showrunner voor de dertiendelige serie van Amazon MGM Studios.

Hiermee keert Dane terug naar het spelen van een militair, wat hij deed als hoofdrolspeler in TNT's dramaserie The Last Ship. Hij is waarschijnlijk meest bekend van zijn rol als Dr. Mark Sloan in ABC's langlopende medische drama Grey's Anatomy. In Euphoria speelt Dane Nate's (Jacob Elordi) vader Cal, een rol die hem een ondersteunende acteursnominatie opleverde bij de 2022 Hollywood Critics Association TV Awards.

Momenteel speelt hij tegenover Will Smith en Martin Lawrence in Sony's Bad Boys: Ride Or Die. Dane is binnenkort te zien in Amazons motorracefilm One Fast Move tegenover KJ Apa en in Tony Tosts regiedebuut Americana, met in de hoofdrollen Euphoria-collega Sydney Sweeney, Paul Walter Hauser en Halsey, dat in première ging op het SXSW Film Festival 2023 en onlangs werd verkocht aan Lionsgate.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten