Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Amsterdam Series Weekend: zaterdag 25 mei

De zaterdag begon met een uitverkochte Rectify marathon, maar de drukte was er niet aan te zien. Verder was de gehele dag vrij rustig, met hier en daar wat bezoekers. Ik had de eer om eerst te kijken naar Burning Bush, een Tsjechische serie over Jan Palach die zichzelf in brand steekt uit protest tegen de Sovjetbezetting van Tsjechoslowakije in 1969. In de eerste twee afleveringen leer je dit verhaal kennen vanuit verschillende perspectieven. Zo zien we hoe de overheid probeert om meerdere zelfopofferingen te voorkomen, hoe de familie van Palach met het nieuws omgaat en hoe Palach langzaamaan uitgroeit tot een nationale held. Het verhaal was indrukwekkend, omdat het was gebaseerd op een belangrijk moment in de geschiedenis. Het is een onderdeel van een driedelige serie van HBO.

In de middag werden de eerste twee afleveringen van seizoen 3 van Game of Thrones vertoond. Dit werd druk bezocht; er zaten zo’n 50 mensen in de zaal die allemaal graag de aftrap van seizoen 3 wilden meemaken. Voor de diehard-fan van deze serie is dit natuurlijk geen nieuws meer, maar voor de mensen die het nog niet hebben gezien begint seizoen 3 waar seizoen 2 is geëindigd. Over de eerste aflevering is al een recensie geschreven en die kun je hier vinden.

Verder was het vooral een rustige en koude dag. Het Westergasfabriek heeft in alle zalen geen verwarming, waardoor het bij de screening van Burning Bush binnen nog kouder was dan buiten. Er waren weinig mensen voor het dagprogramma, terwijl deze met screenings van The Newsroom, Girls, Veep, Parade’s End en Mildred Pierce toch niet heel slecht was ingedeeld. Ook waren er drie Q&A’s, waar Maria Goos in elk geval niet is gekomen.

De organisatie van het Amsterdam Series Weekend heeft zijn best gedaan om een goed programma neer te zetten en dat is in principe ook goed gelukt. Met populaire series als Game of Thrones, Girls, The Newsroom en Breaking Bad hebben ze een goede poging gedaan om actueel te blijven. Jammer is dat niet helemaal duidelijk was of ze nieuwe kijkers wilden aantrekken (door pilots uit te zenden) of zich wilden richten op al bestaande fans. Ook was er niet veel aanbod naast drama. De echte comedy-fan en de kijkers die kennis wilden maken met Nederlandse series hadden niet veel keuze.

De dag werd afgesloten met een avondprogramma, waarin in elk geval screenings van Boardwalk Empire, Falling Skies en Breaking Bad waren. Het afsluitende feest was ook geheel in het thema van Breaking Bad.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

Netflix heeft besloten de Amerikaanse sciencefictionserie Away, met Hilary Swank (Trust (2018)) in de hoofdrol, niet te vernieuwen met een tweede seizoen.
Vandaag, 10:00
1
Het eerste seizoen ging op 9 oktober van start bij Videoland, en de fans hoeven niet lang meer te wachten op het tweede seizoen.
Vandaag, 09:00
Voor het derde seizoen van You voegen een NCIS: New Orleans-actrice en een The Last Ship-acteur zich bij de cast van de Amerikaanse dramaserie.
Gisteren, 16:00
Het is geen paranoia als de dreiging echt is. Dat is de tagline van de nieuwe sciencefictionserie van FOX die in november in Nederland van start zal gaan.
Gisteren, 15:00
Sky TV heeft de exacte premièredatum van het tweede seizoen van A discovery of Witches bekend gemaakt, het nieuwe seizoen verschijnt begin januari.
Gisteren, 14:00
Het vierde seizoen van The Resident, dat nog geen startdatum heeft, krijgt er een castlid bij. Conrad Ricamora zal Dr. Jake Wong gaan spelen.
Gisteren, 13:00
1