Game of Thrones

8.7 / 10
57 min
Fantasy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Jessica Dillema geeft "Game of Thrones - Seizoen 3 (Eerste aflevering)" een 8.
Geschreven door Jessica Dillema op 26 maart 2013.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Game of Thrones - Seizoen 3 (Eerste aflevering)

Vandaag (26 maart 2013) was de pers-première van de eerste aflevering van seizoen 3 van Game of Thrones en hier was MijnSerie bij! Vele fans kijken al maanden uit naar het derde seizoen dat vanaf 31 maart in Amerika van start gaat en vanaf 1 april te zien is bij HBO NL. Seizoen twee eindigde dan ook al bijna een jaar geleden, op 3 juni 2012. Persoonlijk vind ik deze eerste aflevering van seizoen 3 erg goed en ben ik nieuwsgierig naar de rest van het seizoen. Maar ik zal jullie geheugen in de volgende alinea eerst even opfrissen.

In het tweede seizoen is veel gebeurd. Robb Stark vecht voor de onafhankelijkheid van het noorden. Theon Greyjoy keerde zich tegen de Starks, maar werd uiteindelijk verraden door zijn eigen familie. Joffrey zit nog steeds op de ijzeren troon, maar zijn oom Renly heeft zijn oog ook op de troon laten vallen en krijgt hulp van huize Tyrell, maar ondertussen is Renly danwel vermoord. Tyrion Lannister arriveerde in King’s Landing om als rechterhand van de koning te werken, om vervolgens bijna vermoord te worden bij de slag bij Zwartwaterbaai en wordt uiteindelijk aan de kant gezet door zijn vader. Maar ook Stannis Baratheon is nog steeds in het spel voor de ijzeren troon en krijgt hierbij hulp van Melisandre (Carice van Houten). Daenerys Targaryen is ondertussen nog steeds in het oosten met haar drie draken, Jon Snow is nog steeds gevangen door de Wildlingen en de serie eindigde met Tarly die zich ging verschuilen voor een leger Witte Lopers.

Seizoen 3 start waar het geëindigd is en het is alsof er geen tijd verstreken is tussen het einde van seizoen 2 en het begin van seizoen 3. Het start met zwart beeld en gekrijs van draken, maar de eerste beelden die je ziet zijn van Tarly die een onthoofd lid van de nachtwacht vindt en daarna zelf in gevaar komt. Ook zien we in deze aflevering hoe het verder gaat met Jon Snow. In deze aflevering arriveert hij bij het kamp van Wildlingen en zal hij het nieuw geïntroduceerde personage Mance Raydar (Ciarán Hinds, Political Animals), ook wel King Beyond the Wall genoemd, moeten overtuigen van zijn loyaliteit aan de Wildlingen. Na deze aflevering ben ik benieuwd hoe het hem verder zal vergaan.

Wat mij vooral opviel in deze aflevering is de mate van humor. Er zijn heel veel grappen en grappige momenten in deze aflevering. Vele daarvan zijn in scenes met Tyrion Lannister (hem vond ik ook in het vorige seizoen al grappig), welke boos is op zijn vader en zus omdat zij geen dankbaarheid hebben getoond voor zijn optreden bij de slag bij Zwartwaterbaai. Daarnaast zal hij iets eisen waarvan hij vindt dat hij de rechtmatige eigenaar is, maar dit levert alleen maar meer onbegrip op. Ik denk dat de Lannisters maar beter uit kunnen kijken voor Tyrion, want dit zal hij ongetwijfeld niet lang meer pikken.

Ondertussen is Joffrey nog steeds koning en komt hij op voor zijn toekomstige koningin, Margaery. Ik krijg het idee dat hij niet goed weet hoe hij met haar om moet gaan. Hoewel het lijkt alsof zij slechts aan liefdadigheidswerk doet en probeert het volk achter haar te krijgen, denk ik dat er een groots plan achter schuilt om de troon te veroveren. Ook zien we Daenerys met haar drie draken en die groeien als kool. Zij gaat verder op zoek naar haar leger. Ook tijdens deze zoektocht is humor, maar ook spanning gebracht. Wat voor humor en spanning ik bedoel zullen jullie zelf moeten ondervinden op 1 april, wanneer deze eerste aflevering op HBO NL te zien is.

Ik vind deze eerste aflevering in ieder geval een succes en het heeft mij nieuwsgierig gemaakt naar de rest van het seizoen.
Volg Game of Thrones
Vorige aflevering
The Iron Throne
The Iron Throne
08x06
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (7)

avatar_anonymous
26 mrt 2013 19:52 -
deze ga ik dus even niet lezen,, niet echt heel leuk om recensies te plaatsen van afleveringen die we nog niet hebben kunnen zien
Reageer
avatar_JessicaD
26 mrt 2013 20:14 -
In dit geval is een recensie juist bedoelt om mensen uit te nodigen te gaan kijken ;-). Er staan dus geen mega spoilers ofzo in ;-).
Reageer
avatar_Silena
26 mrt 2013 22:23 -
NGroen; zoals je zelf al zegt, je gaat het niet lezen. Je hebt de keus om het te lezen of niet. Er zijn mensen die het wel interessant vinden. Moeten deze recensies dan ineens niet geplaatst worden omdat er een paar mensen zijn die het nog liever niet willen weten? Dat heb je altijd nog zelf in de hand. Er staan verder inderdaad geen super grote spoilers in, alleen maar dingen die je zelf ook had kunnen bedenken. Het is niet zo dat de complete aflevering met plaatjes en al tot in detail is omschreven.
Reageer
avatar_anonymous
26 mrt 2013 23:25 -
Heb zelf gelezen tot het eind van de opfrissing! Heb er in ieder geval weer zin in!
Reageer
avatar_JanWillemK
27 mrt 2013 08:46 -
Deze recensie... Ik heb nu zoveel zin om de eerste aflevering te gaan bekijken! :D
Reageer
avatar_anonymous
27 mrt 2013 15:35 -
De eerste aflevering was erg goed! Deze recensie bevat weinig spoilers en je kan natuurlijk zelf bepalen of je hem wilt lezen of niet. Maar ik kan in ieder geval niet wachten op de tweede aflevering!
Reageer
avatar_anonymous
31 mrt 2013 17:47 -
Ja, ik ben heel benieuwd naar serie 3. Ik ben hoop vol gestemd.
Reageer

Nieuwste recensies

Doctor Doctor (2016) seizoen 1

7

Vikings - Seizoen 6 - Tweede deel

8

Marvel's Loki - Seizoen 1

8

The Walking Dead - Seizoen 10

7

The Flash (2014) - Seizoen 6 (DVD)

7

Swanenburg - Eerste aflevering

7.5