Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.

7.9 / 10
42 min
Superhelden
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Dave Scholting geeft "Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. - Seizoen 5" een 8.
Geschreven door Dave Scholting op 14 september 2021.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. - Seizoen 5

Je hebt televisieseries die met elk volgend seizoen dalen in kwaliteit. En je hebt ook televisieseries die per seizoen gewoon beter en beter worden. Tot welke categorie behoort Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.?

Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. (hierna voor het gemak afgekort tot AoS) is gelukkig zo'n serie die per seizoen dus beter en beter wordt. Het vijfde seizoen werd van december 2017 tot mei 2018 in Amerika uitgezonden. Ik heb dit seizoen echter pas onlangs bekeken, want hoewel ik met sommige series helemaal bij ben, loop ik met andere series juist weer (ruim) achter. Dat mag de pret echter niet drukken.

Aan het begin van dit vijfde seizoen ontdekt het S.H.I.E.L.D.-team tot hun grote schrik dat ze zich plotseling in de ruimte bevinden. Alsof dat niet genoeg is, blijkt al snel dat ze ook nog eens een fiks aantal jaren in de toekomst zijn beland. In de toekomst blijkt de aarde vernietigd te zijn door "The Destroyer of Worlds" (oftewel "De Vernietiger van Werelden"). Dit blijkt volgens de legende S.H.I.E.L.D.-teamlid Daisy Johnson/Quake (Chloe Bennet) te zijn.

Fitz (Iain de Caestecker) is intussen de enige van het team die in het hier en nu op Aarde is achtergebleven. Natuurlijk doet hij er alles aan om zijn teamgenoten, en met name zijn grote liefde Simmons (Elizabeth Henstridge) te vinden, zelfs al moet hij zichzelf daarvoor meer dan een halve eeuw laten invriezen.

© ABC


Ook dit seizoen bestaat uit zogeheten ‘arcs’, wat zoveel wil zeggen als één bepaalde verhaallijn over een beperkt aantal afleveringen. De eerste verhaallijn gaat over de S.H.I.E.L.D.-helden in de toekomst en duurt tien afleveringen. De tweede verhaallijn beslaat de overige twaalf afleveringen en hierin moet het team terug in het heden zien te voorkomen dat de Aarde inderdaad vernietigd wordt (al dan niet door Daisy/Quake).

Dit seizoen introduceert een aantal nieuwe personages waarvan ik graag meer had willen zien

Het begin van het seizoen introduceert een aantal nieuwe gastpersonages. Daar zitten een aantal interessante karakters bij waarvan ik graag meer had willen zien dan alleen in die eerste tien afleveringen. Sowieso vond ik de eerste helft van het seizoen sterker dan het tweede deel.

In die eerste helft vond ik vooral ruimtewezen Enoch (Joel Stoffer) uitermate grappig. De slechteriken in het verhaal, Kree-leider Kasius (Dominic Raines) en zijn veelal zwijgzame side-kick Serena (Florence Faivre), waren ook erg op dreef. En ik had ook wel meer willen zien van peronages als Tess (Eve Harlow) en Flint (Coy Stewart).

De enige die we terugzien in de tweede helft van het seizoen nadat hij in de eerste verhaallijn werd geïntroduceerd is Deke Shaw (Jeff Ward). Hoewel hij een leuke toevoeging is voor het verhaal, vond ik hem in het eerste deel beter uit de verf komen dan in het tweede deel. Hierin zorgt hij vooral voor een komische noot, terwijl hij in het begin nog werd opgevoerd als een stoer personage dat prima zijn mannetje staat. Hij weet zelfs in de eerste aflevering in een gevecht met May (Ming-Na Wen) de overhand te krijgen en dat wil heel wat zeggen. Dat stoere lijkt in de tweede verhaallijn helaas behoorlijk te zijn verdwenen.

© ABC


De tweede helft vind ik weliswaar minder interessant dan de eerste, maar het is nog steeds aangenaam kijkvoer. Hoewel er ook nu weer nieuwe personages worden voorgesteld, zien we ook een hoop oude bekenden terug. Daarnaast viert dit vijfde seizoen van AoS ook nog hun 100e aflevering en vindt er eindelijk een huwelijk plaats.

Aangezien het tijdens het filmen van dit seizoen niet duidelijk was of AoS wel verlengd zou worden, is het einde van het seizoen zó geschreven dat dit het einde van de gehele serie zou kunnen zijn. Uiteindelijk kreeg AoS toch nog twee (kortere) seizoenen, die ik nog even bewaar voor een later moment.
Volg Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.
Vorige aflevering
What We’re Fighting For
What We’re Fighting For
07x13
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_BlackBiker
14 sep 2021 17:54 -
Enoch komt (gelukkig) nog terug in S6, dus die zal je nog wel zien als je weer tijd hebt om verder te kijken ;-)
Verder eens met de recensie. Het eerste deel was het beste deel van dit seizoen. Leuke serie dit en bijna het laatste van Marvel wat ik heb gekeken.
Ik hoop dat er nog een complete serie box uitkomt voor Regio 2.
Reageer

Nieuwste recensies

Maid - Seizoen 1

9

Chicago Fire - Seizoen 8 (DVD)

7

The North Water - Seizoen 1

9

Manifest - Seizoen 2 (DVD)

7.5

The Walking Dead - Seizoen 11 - (eerste deel)

8.5

Nine Perfect Strangers - Seizoen 1

6
Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.