Luke Cage

7.5 / 10
55 min
Superhelden
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Reacties

avatar_Waku
8
02 jan 2017 10:40 -
Heerlijke actie fantasy serie. Voorla omdat het niet over de top is als in de meester Marvel superhelden films.Goed geacteerd ook.
Reageer
avatar_CC11
5.8
01 okt 2016 19:45 - 02 okt 2016 16:21
Hoewel ik gewoonlijk een serie als dit in een halve dag uitkijk ben ik momenteel slechts halfweg en overtuigen kan "Luke Cage" mij vooralsnog niet.
Hoewel kijkbaar is het verhaal zelf zeer cliché en brengt het buiten dat er iemand rond loopt met superkrachten echt totaal niets nieuws.

Verder lijkt het bij momenten dat degene die het script heeft geschreven regelmatig ergens gestopt is en daarna weer verder gegaan zonder eerst te lezen waar hij juist gebleven was.
Net zoals de dienst die instond voor de "special effects" een deel van hun job op een maandag ochtend hebben uitgevoerd.

Nee eerlijk gezegd denk ik niet dat deze serie tegen de tijd dat ik me voorbij de laatste aflevering geworsteld heb nog een enigszins deftige score zal hebben.

Voor de stomme zaken die beter hadden gekund volgens mij volgt hierna een "kleine" spoiler, die waarschijnlijk nog wel ietsje zal groeien naderhand want ik ben natuurlijk nog steeds maar halfweg het seizoen.

Update :
Acht afleveringen, meer kon ik echt niet opbrengen en het cijfer van 7+ dat ik er in het begin nog voor wou geven is inmiddels ook al fors geslonken.
Reageer
Bekijk reacties (3)
avatar_CC11
01 okt 2016 19:47
Bijgewerkt op: 02 okt 2016 16:19
Dat straatcriminelen niet noodzakelijk tot de slimste groep van de bevolking horen ligt misschien voor de hand maar een sterk plan kan je het moeilijk noemen als je 1 miljoen dollar van een gangsterbaas steelt die de hele buurt controleert om vervolgens een paar straten verder op een kamertje te gaan zitten wachten met jouw deel van de buit zoals "Chico" doet....
Jammer genoeg komen we nooit te weten hoeveel jaar "Chico" van plan was op het kamertje te blijven zitten tot alles overgewaaid was.

Vervolgens duikt "Chico" op in de achterkamer van "Pop".
Terwijl ze samen met Luke staan te praten verschijnt "Turk".
Enkele minuten later vraagt "Pop" aan "Chico" of iemand hem gezien heeft....

Na de aanslag op de kapperszaak buigt Luke zich over de stervende "Pop" en zegt "Do You hear the sirenes ? They're almost here" om direkt daarna te roepen "Somebody call a goddamn ambulance"....

Revolutionaire machinegeweren of een slordigheidje van de special effects afdeling ?
Ik gok alvast op het laatste.
Wie een beetje oplet in de scene waar Luke voor de eerste keer na de aanslag de kapperszaak weer betreed zal zien dat de kogelgaten loodrecht in de zijmuren zitten wat uiteraard niet kan aangezien er van buiten de zaak werd geschoten.
Tenzij er inderdaad machinegeweren bestaan waarvan de kogels na een meter of 5 in een hoek van 90 graden van richting veranderen.

Tijdens het experiment met Luke in het labo binnen de gevangenis staat Rackham naast de machine terwijl de dokter naar de controlekamer vlucht. Na de explosie liggen zowel Rackham als de dokter in dezelfde kamer terwijl ze door de ontploffing elk in een andere richting zouden moeten vliegen.

Na de aanslag van "Cottonmouth" op het restaurant redt Luke Connie die wanneer ze de hulpdiensten zien, nadat Luke zowat een half gebouw dat op hen lag verplaatst heeft, zegt : "I can't believe You did this", waarop Luke : "Which is why I think You should keep what happened here between us".
Het handvol mensen dat op hen staat te kijken heeft gelukkig niets in de gaten...

Wanneer Luke en Claire aan de kapperszaak aankomen waar Scarfe op dat moment ligt merkt Luke dat de deur open is en zegt : "It's supposed to be locked".
Toch fijn dat veiligheid voorop staat bij Luke.
Dat er zowel in de deur als in de ramen waar glas hoort te zitten plasticfolie hangt dat trouwens ook nog eens gescheurd is maakt verder niet veel uit, zolang de deur maar op slot is...

Een metaal dat van een andere planeet komt is één ding, er aan geraken en er kogels van maken een tweede zaak, maar dat iedereen er zomaar van overtuigd is dat de "Judasmunitie" ook de
onkwetsbare Luke Cage zou kunnen verwonden is toch wel straf.
Tenzij er een handleiding bij zat.

Wanneer Luke aan het einde van de zevende aflevering dan toch neergeschoten wordt zorgt Claire via een familielid voor een ambulance.
Ook al gaan ze op weg naar een onbekende locatie toch blijkt de schutter goed gegokt te hebben want hij staat onderweg opgesteld om met een bazooka de ambulance te stoppen.
De reden waarom de schutter zijn werk niet afmaakt wanneer hij Luke een eerste keer neerschoot is mij een raadsel, een tweede schot op een plaats waar geen obstakels zijn met een slachtoffer dat niet kan vluchten was nochtans zeer eenvoudig geweest.

Maar ook nadat hij de ambulance gestopt heeft vindt de schutter enkel tijd om een verhaaltje te vertellen maar niet om nog een poging te ondernemen om Luke alsnog af te maken.
Als hij dan toch al die moeite gedaan hebt om de ambulance te onderscheppen lijkt één extra poging om Luke te doden toch het minste dat hij kan doen ook al hoor hij in de verte sirenes.
In een stad als New York kan het wel eens gebeuren dat je sirenes hoort die niet noodzakelijk jouw kant op komen.
Dat heb je nu eenmaal in een stad waar pakweg 10 miljoen mensen rondlopen.

Nadat Mariah Luke openlijk beschuldigd heeft van de moord op Cottonmouth probeert Misty Luke te bereiken op zijn GSM.
Luke ligt ondertussen op een operatietafel en Claire neemt het gesprek aan.
Na enige tijd zegt Luke om de verbinding te verbreken want dat de politie hun locatie tracht te traceren.
Claire verbreekt het gesprek en legt de GSM vervolgens op tafel...
Zoals iedereen weet hoeft een GSM helemaal niet in gesprek te zijn om de locatie ervan te achterhalen en aangezien Misty het nummer zelf heeft gebeld zou het kinderspel voor haar zijn om te achterhalen waar Luke en Claire zich exact op dat moment bevinden.
Dat de collega van Misty voor een PC zit om aan de hand van 3 zendmasten een positie te bepalen zolang het gesprek loopt is dus gewoon klinkklare onzin...

En de onzin houdt hier nog lang niet op....
De schutter waagt nog een poging om Luke te doden terwijl hij in de vrouwenkliniek wordt verzorgd door Claire.
Dankzij Misty die net is aangekomen mislukt deze aanslag.
Wanneer Luke de schutter probeert te overmeesteren gebeurt er echter iets vreemd.
Waar hij voordien onkwetsbaar was en boeven hun botten braken wanneer ze hem sloegen zonder dat hij ook maar een krimp gaf
moet deze boef wel heel hard kunnen slaan want Luke kreunt onder de slagen.
En het wordt nog beter want de schutter ontwapend Misty en schiet zowaar een paar extra gaten in Luke die onder meer in de borst en het been getroffen wordt.
Het moet zijn dat Misty ook "Judaskogels" heeft...
Het kan haast niet anders want een beetje voordien duwt Luke de scalpel van Claire op zijn lijf in een deuk en diezelfde Claire heeft ons net uit de doeken gedaan hoe het komt dat Luke's huid ondoordringbaar is...

Ook bij de eerstvolgende kans dat de schutter krijgt om Luke neer te knallen verkiest deze eerst een poging te ondernemen om Luke dood te lullen in plaats van hem door zijn hersens te schieten.
We zijn tenslotte ondertussen aanbelandt in een theater dus dan misstaat een iets meer fijnzinnige aanpak niet....

Tegen meer onzin van deze superheld en zijn vrienden ben ik helaas niet bestand zodat de rit voor mij na 8 tergende afleveringen vroegtijdig stopt.

Wie nog meer onzin wil zien moet absoluut zelf verder kijken, ik ben er zeker van dat de makers nog wel één en ander voor jullie in petto hebben...
Reageer
avatar_Roni0172
01 okt 2016 22:47
Ik heb nu de eerste 2 afleveringen gezien en ik weet gewoon niet of ik er wel mee verder moet. Want het is een beetje afgezaagd en veel dingen kloppen niet zoals je hierboven al hebt vermeld.
Zou je me aanraden gewoon de serie af te kijken of is het het gewoon echt niet waard en moet ik maar wachten op de volgende marvel serie?
Reageer
avatar_CC11
02 okt 2016 07:24
Bijgewerkt op: 02 okt 2016 20:34
Ondertussen ben ik er zelf na acht afleveringen mee gestopt maar ik kan natuurlijk moeilijk voor iemand anders gaan oordelen of hij/zij moet verder kijken of niet.
Er zijn mensen voor wie deze serie een 10 waard is en dat is uiteraard hun volste recht en heel fijn voor ze maar ik weet voor mezelf dat, mocht ik er nog 5 afleveringen van hetzelfde kaliber als de eerste 8 bij doen, mijn eindscore dichter bij een 3 zou aanleunen dan bij een 10.
Reageer
avatar_Goldstrike
9
24 jan 2017 18:05 -
Goede serie, kan niet wachten op seizoen 2
Reageer
avatar_punkmuts
-
11 nov 2016 09:20 -
3 afleveringen volgehouden. Flut serie.
Reageer
avatar_DavidPrice
7
02 okt 2016 09:07 -
Mwhahh. Begint veelbelovend, met liefde gemaakt en Misty is een schat. Maar na aflevering drie zijn de schrijvers ergens op een terras gaan zitten om alvast het voorschot te verbrassen. Na aflevering 8/9 komt er nog iets van de magie terug. Jessica Jones zoveel beter.
Reageer
avatar_renzoroy
5
22 sep 2018 11:59 -
Daredevil.....best goede serie, Jessica Jones.... Nog betere serie.... toen kwam snoozfest Luke Cage.... Super langdradige en saaie afleveringen. Gelukkig kwam daarna Iron Fist die ik dan alweer veeeeel beter vind. Ze hadden deze serie 10 eps per seizoen moeten geven. Het is dat er hier en daar wat kleine conncecties zijn met de overige Marvel series van Netflix, en dat de serie daar nou eenmaal bij hoort, maar anders had ik hem denk ik overgeslagen.
Reageer
avatar_GoonerJenny
7
09 jul 2018 21:12 -
Wat een heerlijke muziek heeft deze serie toch! Seizoen twee beter tempo dan t eerste is mijn mening.
Reageer
avatar_alex3012
7
01 aug 2017 14:06 -
tjonge wat hebben ze aflevering 1 gebracht op een trage slome manier viel bijna in slaap, kwam aan het einde weer overeind gekropen werd toen eindelijk leuk.
na op na aflv 2 kan een serie niet beoordelen om 1 aflevering
Reageer
Bekijk reacties (1)
avatar_alex3012
03 aug 2017 01:54
Bijgewerkt op: 03 aug 2017 02:05
gehele seizoen gekeken maar was wel zwaar.
zit een soort van sloom loopje in de serie
luke cage loopt in slowmotion lijkt het wel en dat trek alle energie uit het kijken van de serie.
werd gewoon moe van het kijken.

goeie serie verders maar ga je beginnen aan deze serie,
begin als je uitgerust bent en begin niet in de avond was je dit wel verplan raad ik een pot koffie aan of een tree energiedrank

ik ben deze serie alleen maar gaan kijken door daredevil/iron-fist/the punniser en jesica jones
toen ik iron-fist keek kwam ik er dus achter dat er een andere spinoff liep die totaal me aandacht niet gekregen had.

ben wel bang voor de toekomst van deze serie.
1 daredevil is gewoon geweldig en kijkt heel goed weg
2 punisher is zoals de film lekkere actie kan niet beter
3 luke cage zwaar om te kijken maar naar afloop toch wel goeie serie denk dat alleen het wel opbreekt door andere kijker en snel er mee stoppen
4 ironfist begon best stroef maar zodra je beetje verder in verhaal loopt kan je niet wachten tot volgend seizoen.
5 jessica jones ook blijvertje

vergelijk deze spinnofs niet met de arrow/theflash/supergirl/legends of tommorow. hier gaat effe wat meer geld in om

laten we hopen dat netflix is een keer iets doorzet met deze seriesreeks en defenders beetje intresant word al zit the punisher hier geloof ik niet bij
Reageer
avatar_iMikee
6
22 okt 2016 15:30 -
Het is op zich een prima serie, kijkt prima weg, maar het kan (voor mij) niet tippen aan DD en JJ. Ben nu bij aflevering 8, en dat is na drie weken best wel weinig. DD en JJ keek ik binnen een weekend (plusminus) uit.
Reageer
avatar_KE1992
-
07 okt 2016 19:23 -
Na 5 afleveringen kan ik nu toch al zeggen dat het geen DD of JJ is. Het is goed, maar niets meer op dit moment. Ik ga het wel afkijken, maar 1 aflevering per dag is meer dan genoeg.
Reageer

Laatste reacties op afleveringen

Hieronder staan de laatste reacties bij de afleveringen. Omdat je niet bent ingelogd weten wij niet tot wat je hebt gezien. In verband met spoilers zijn de reacties hieronder vaag gemaakt.. Klik erop om de reactie te lezen.
Er zijn nog geen reacties geplaatst van de afleveringen die jij hebt gezien.