Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Hessel Hoekstra geeft "Lockwood & Co. - Eerste aflevering" een 7.5.
Geschreven door Hessel Hoekstra op 29 januari 2023.
Leuk?
9
0
Bekijk stemmen

Lockwood & Co. - Eerste aflevering

In de eerste aflevering is Lockwood & Co. verre van vernieuwend, maar toch is het dankzij leuke acteurs en het fijne sfeertje aangenaam om naar te kijken.

Netflix heeft wel wat met bovennatuurlijke tienerseries en die catalogus breiden ze graag uit. Ook het nieuwste telg, Lockwood & Co. lijkt precies aan alle eisen te voldoen. Ondanks dat het veel overeenkomsten vertoont met recente series uit hetzelfde genre, lijkt het vooralsnog een leuke serie te worden.

Groot-Brittannië wordt namelijk al jaren geplaagd door talloze spoken. En wie bel je dan? Nee, niet de Ghostbusters. Bij gebrek aan een beter alternatief worden tieners met een gevoel voor het bovennatuurlijke massaal opgeleid tot spokenbestrijders. Maar het werk is levensgevaarlijk, blijkt wel in de klas van Lucy Carlyle (Ruby Stokes, Bridgerton). Na een dodelijk incident verlaat ze haar school en vertrekt ze naar Londen om zich aan te sluiten bij het spokenjagersteam van de excentrieke Archie Lockwood (Cameron Chapman).

De verhaallijn maakt onlogische stappen

Je kunt heel veel vragen stellen bij de premisse van Lockwood & Co. Waar komen die spoken vandaan? Waarom kunnen bepaalde tieners deze spoken aanvoelen? En waarom geven ouders hun kinderen massaal op om spokenjager te worden, wetende dat dit vrijwel een zekere dood zal betekenen? De reden om Lucy een spokenjager te laten worden is een beetje vergezocht en onwaarschijnlijk. Maar als je die onlogische sprongen negeert, is het best een leuke serie.

De eerste aflevering is vrij vlot en weet door middel van een snelle montage precies uit te leggen wat de situatie in Groot-Brittannië is en hoe spoken het beste bestreden kunnen worden. Hoewel we nog niet heel veel bovennatuurlijk gespuis in beeld hebben gezien gebeurt het opbouwen van de wereld, wat een belangrijk proces is in series zoals deze, op een leuke manier gedaan. Hier en daar is het wel een beetje voorspelbaar en een grote wending in het verhaal zie je al van mijlenver aankomen. Maar dit verpest het kijkplezier niet.

De hoofdrolspelers maken deze serie leuk om naar te kijken

Ook de hoofdrolspelers doen het leuk. Ruby Stokes is een leuke actrice en doet het goed met Cameron Chapman. Ook Archies rechterhand George (Ali Hadji-Hesmati) is een leuke toevoeging aan het geheel. Behalve hen hebben we nog weinig andere acteurs in actie gezien. In toekomstige afleveringen zullen we hopelijk wat meer ervaren acteurs zoals Ivanno Jeremiah (Humans) en Morven Christie (Grantchester) zien.

De eerste aflevering van Lockwood & Co. is verre van vernieuwend en het begin is een beetje onwaarschijnlijk. Toch is de invulling van het bekende idee leuk gedaan dankzij een vlot tempo en goede acteurs. Ik ben benieuwd naar de rest van het seizoen!
Video on youtube
Volg Lockwood & Co.
Vorige aflevering
Not the Eternal
Not the Eternal
01x08
Leuk?
9
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_BlackBiker
09 feb 2023 22:18 - 09 feb 2023 22:19
Goede recensie die overeenkomt met mijn beeld, tweemaalh :-)
Ik heb nu de eerste drie afleveringen gezien en wat ik leuk vind is dat er niet een "zaak van de week" is (hoewel dat in eerste instantie wel zo lijkt) maar er een verhaal over meerdere afleveringen wordt uitgespreid. Dat geeft kans op meer diepgang en minder en snelle eindes.
Tot nu toe ben ik erg gecharmeerd van deze "young adult" serie en ga snel verder met de rest van het seizoen.
Reageer
Lockwood & Co.