Land Girls

7.3 / 10
45 min
Drama
Volg deze serie
7.3 / 10
3seizoenen/15afleveringen/2009 - 2011 
NetwerkBBC One
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:45 min20092011 (Beëindigd)
Genres:Drama
Netwerk:BBC One
Land Girls is een Britse dramaserie van de zender BBC One. De serie ging in première op 7 september 2009.

Land Girls is geschreven door Roland Moore en volgt het leven en de liefdes van een groep vrouwen die van huis wonen. Ze proberen hun steentje bij te dragen voor Groot-Brittannië in het vrouwen leger tijdens de tweede wereld oorlog.
Koop bij Bol

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 5
Seizoen 1
Seizoen 2
0 / 5
Seizoen 2
Seizoen 3
0 / 5
Seizoen 3

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie Land Girls.

Populaire reacties (1)

avatar CC11
5.9
12 okt 2016
Van een zender als BBC verwacht ik beters dan dit.
Waar de eerste aflevering nog enigszins meevalt wordt je nadien overladen met zowat alle clichés die je kan bedenken.

Wat een verhaal moet voorstellen over hoe de mensen aan het thuisfront zich ten tijde van oorlog inzetten om toch hun steentje bij te dragen lijkt met momenten een beetje op "Dad's Army" of "Daar komen de schutters" zoals de populaire serie uit de jaren 60 en 70 in het Nederlands heette, maar helaas niet zo grappig als die klassieker van BBC.

Daar komt verder nog bij dat er bepaalde figuren zich zo hard in hun rol proberen in te leven dat ze gewoon ergerlijk worden, en daardoor eigenlijk de hele serie zowat in een rotvaart onderuit halen.
Zoals de veldwachter die in tijd van oorlog bij de burgerwacht zit maar denkt dat hij een generaal is en daar ook naar meent te moeten handelen.
Of de boer die een kruising lijkt tussen René uit "Allo Allo" en Swiebertje maar eigenlijk gewoon lachwekkend overkomt al denk ik niet dat dit echt de bedoeling is geweest.

Jammer genoeg wordt het elke aflevering erger en aan het einde van het eerste seizoen weet men als "Grote finale" al het voorgaande zelfs nog even te overtreffen wanneer er iemand op de boerderij dodelijk gewond raakt bij een schermutseling om een revolver.

Dodelijk gewond dus,al had ik het idee dat de cast en/of schrijvers daar zelf anders over dachten want wanneer in de volgende scène de politie is gearriveerd zie je de dader weggevoerd worden, een andere agent die een getuige ondervraagt en ondertussen rustig wat notities maakt, een ander die even komt kijken en ga zo maar door.

Buiten de vrouw met wie het slachtoffer een affaire heeft, maar die enkel wacht om haar zinnetje op te zeggen zonder verder een poot uit te steken, kijkt er verder niemand naar hem om.
Eerste hulp ? Even geen tijd voor lijken ze wel te denken bij het politiekorps en al het andere volk dat in de buurt is.

Eén seizoen van vijf afleveringen is al wat ik aan kan, meer zou ondragelijk worden.
Nee, deze serie is wat mij betreft BBC onwaardig als historisch drama.

Vergelijkbare series

Dexter
2 stemmen
House M.D.
2 stemmen
Friends
1 stem
Lost
1 stem
Land Girls