Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Ron Schoonwater geeft "Heder (Honour) - Seizoen 1 en 2 (Code MyLum)" een 7.5.
Geschreven door Ron Schoonwater op 4 juli 2021.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Heder (Honour) - Seizoen 1 en 2 (Code MyLum)

Vier vrouwen die strijden tegen ongelijkheid en seksueel misbruik, maar ondertussen zelf rondlopen met een groot geheim.

Heder is de naam van het advocatenkantoor waar de vier vrouwelijke advocaten werken die de strijd aangaan met het geweld tegen vrouwen. De vier zijn goede vriendinnen en delen een geheim dat als een donkere wolk boven hun relatie hangt. Niemand minder dan Alexandra Rapaport (The Sandhamn Murders/Morden i Sandhamn), Anja Lundqvist (Alex), Julia Dufvenius (Modus) en Eva Röse (Maria Wern) spelen de hoofdrol. De eerste drie zijn ook de producenten van de serie, samen met de bekende Sofia Helin (The Bridge/ Bron/ Broen). De laatste speelt echter geen rol in deze televisieserie.

Heder is niet bepaald een Nordic Noir serie.

Het eerste seizoen draait om de strijd tegen een prostitutienetwerk dat gerund wordt door machtige en ongrijpbare mannen. Corruptie zorgt ervoor dat de tentakels van de macht de vier advocaten op meerdere vlakken tegenwerken en dat de dreiging voor henzelf wel heel dichtbij komt. Daarnaast speelt het privéleven van de vier advocaten een grote rol in deze serie. Het met elkaar gedeelde geheim loopt gevaar onthuld te worden wanneer een onbekende in een groene hoody de vier dames en hun directe omgeving aanvalt. Naarmate het seizoen vordert wordt duidelijk wat zich in het verleden heeft afgespeeld.

In het tweede seizoen strijden de vier vriendinnen tegen een dader die zeer gewelddadige verkrachtingen pleegt op cliënten van Heder. De vier advocaten krijgen daarnaast te maken met corruptie en een ongekende machtsstrijd tussen Karin (een van de advocaten) en haar moeder Birgitta (Siw Erixon, Gåsmamman). Dit heeft directe gevolgen voor de huishouding van Heder. De andere drie vriendinnen hebben hun eigen problemen. Bij Nour speelt het verleden met haar familie haar parten. Langzaamaan wordt duidelijk wat er werkelijk speelt.

Elin is op zoek naar zichzelf nadat ze in het eerste seizoen weer aan de drank was geraakt. Bij die zoektocht ontmoet ze een nieuwe liefde en iemand die andere bedoelingen heeft dan Elin denkt. Tot slot heeft Janni een probleem met haar man, tevens politieman, Matteo (Kardo Razzazi, Top Dog) die vermoedt dat hun dochter niet van hem is.

Ondanks dat de thema's loodzwaar zijn blijft de sfeer van de televisieserie opmerkelijk licht en luchtig van toon.

Heder is niet bepaald een Nordic Noir-serie. Ondanks dat de thema's loodzwaar zijn blijft de sfeer van de televisieserie opmerkelijk licht en luchtig. Het eerste seizoen gaat ook een beetje ten onder aan enkele matige plots en scènes. Zelfs het acteerwerk van de grote kanonnen uit Zweden lijkt daar soms wat onder te lijden te hebben. Het tweede seizoen is in alles veel beter. Ook dit seizoen worstelt nog wel eens met ongeloofwaardigheid, maar scoort in zijn totaliteit veel beter. Dat geldt eveneens voor de spanning die in dit seizoen wordt opgebouwd. Het voordeel van het tweede seizoen is dat het grote geheim van het eerste seizoen niet meer zo nadrukkelijk de aandacht krijgt.

Hoewel het eerste seizoen de nodige minpunten kent scoort het toch een mooie zeven. Dat komt vooral door de sfeer, toon en boodschap van dit seizoen. Het hoofdverhaal, de zaak tegen het prostitutienetwerk, scoort hoger dan de ontwikkelingen rondom het grote geheim. Op het einde brengt dit seizoen op een aantal punten nog wat verrassingen.

Het tweede seizoen laat nog meer zien van de spanningen in het privéleven van het viertal. De verhalen over de verkrachtingen, de privélevens en de zakelijke beslommeringen van Heder zijn veel beter in balans. Mogelijk is mede daarom ook het acteerwerk van een hoger niveau. Dit seizoen verdient daarom een zevenenhalf.

Beide seizoenen zijn te koop via MyLum.tv
Video on youtube
Volg Heder
Vorige aflevering
Episode 6
Episode 6
03x06
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Heder