Granite Flats

8.7 / 10
45 min
Drama, Familie
Volg deze serie
Bekijk trailer
8.7 / 10
3seizoenen/24afleveringen/2013 - 2015 
NetwerkBYU Television
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Te zien op
Looptijd:45 min20132015 (Beëindigd)
Genres:DramaFamilie
Granite Flats is een Amerikaanse dramaserie van de zender BYU Television. De serie ging in première op 6 april 2013.

Het is het begin van de jaren '60 en de koude oorlog is op har hoogtepunt wanneer Arthur en zijn moeder Beth verhuizen naar Granite Flats waar Beth een betrekking als verpleegster heeft gevonden in het lokale ziekenhuis dat net zoals het dorpje zelf zeer nauw verbonden is met de militaire basis die zich daar bevindt.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 8
Seizoen 2
0 / 8
Seizoen 3
0 / 8

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie Granite Flats.

Populaire reacties (1)

8.7
17 nov 2016
Een verrassend leuke serie voor de ganse familie die niet enkel handelt over de jaren 60 maar ook echt zo aanvoelt.

Een tijd dus waar kinderen nog naar volwassenen luisterden, problemen nog werden opgelost door te praten en waar de sheriff, mocht hij toch ooit zijn wapen moeten trekken, waarschijnlijk tot de vaststelling zou komen dat zijn revolver vastgegroeid was aan de holster en aldus onbruikbaar.

Ergens begin jaren '60 verhuist Arthur met zijn moeder Beth, een verpleegster, naar Granite Flats een dorpje dat net zoals het plaatselijke ziekenhuis waar Beth gaat werken zeer nauwe banden heeft met de plaatselijke militaire basis.

Op de avond van hun aankomst ziet Arthur enkele vuurballen voorbij flitsen en daags nadien melden er diverse mensen uit het dorp dat ze onverklaarbare schade hebben geleden.
Op elke plaats waar de sheriff de schade gaat opnemen treft hij vreemde stukken metaal aan maar een verklaring wat ze zijn en waar ze vandaan komen heeft hij echter niet.

Dezelfde dag vindt er in de lokale werkplaats een explosie plaats die het hele dorp in rep en roer zet. Aanvankelijk denkt men, want de koude oorlog tussen Amerika en Rusland zit op haar hoogtepunt, dat de Russen een raketaanval hebben gepleegd, doch een inslag van een projectiel wordt niet gevonden.

Arthur, die ondertussen al vrienden heeft gemaakt waaronder de zoon van de sheriff, verneemt van hem dat er vreemde mensen in het dorp werden gesignaleerd.
Wanneer de stukken metaal uit het kantoor van de sheriff verdwijnen wordt er door Arthur en zijn vrienden aan allerlei complottheorieën gedacht en gaan de kinderen op zoek om het mysterie op te lossen.

Na het succes van hun eerste missie besluiten Arthur en zijn vrienden om als detectives aan de slag te gaan, hun opdrachten bestaan onder meer uit het opsporen van vermiste katten, het ontmaskeren van een geheimzinnige aanbidder van een klasgenootje, het uitvinden hoe het komt dat een plaatselijke winkelier elke maand met een kastekort zit en nog veel meer taken op kinderdetective niveau.

Dit is dan ook niet echt een drama, maar eerder een avonturenserie annex mysterie/thriller voor de ganse familie, die best aardig wegkijkt.

Het speciale aan deze serie zit hem evenwel in het feit dat de serie zowat voor de helft op jeugdige kijkers is gericht met de detective avonturen van de kinderen, terwijl de andere helft duidelijk meer voor volwassen kijkers bestemd is, terwijl alles toch naadloos in elkaar overloopt. Ondertussen blijft het allemaal, zelfs op de "spannende" momenten, heel braaf wat de serie geschikt maakt voor een zeer breed publiek.

Uiteraard heeft de serie ook enkele zwakke punten, het is echter de vraag of ze ook werkelijk storend zijn.
Zo ligt tegen het einde van seizoen drie het aantal spionnen per 100 inwoners in "Granite Flats" ver boven het landelijk gemiddelde en zowat elke figuur die zijn/haar intrede doet in de loop van de serie is ofwel een spion, dubbelspion of is het ooit geweest. Handig als je een verhaal hier en daar een nieuwe wending wil geven maar het knaagt natuurlijk wel een beetje aan het geheel qua geloofwaardigheid.

Hoewel de serie aan het einde van seizoen drie wel wordt afgerond is het duidelijk dat de makers allicht nog minstens één seizoen extra in gedachten hadden dat er evenwel nooit gekomen is aangezien de serie uiteindelijk werd stopgezet. Je zou het eventueel dus jammer kunnen vinden dat het eindigt op een cliffhanger die een voorzet geeft voor een nieuw, doch weliswaar ander verhaal.

Mochten er mensen zijn die de serie willen volgen; Ze is voor zover ik kon zien enkel te vinden op de Engelstalige (Aus, Can, UK, IRL, USA en een boel kleine eilandjes) sites van Netflix dus om vanuit Nederland of België te kijken lukt het enkel mits gebruik van een VPN of smart-DNS.

Vergelijkbare series