Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Topman FOX Kevin Reilly stapt af

Topman FOX Kevin Reilly stapt af

In een onverwachte zet stapt topman Kevin Reilly af bij de Amerikaanse TV-zender FOX. Reilly maakte afgelopen seizoen furore met de controversiële beslissing om het traditionele pilotseizoen af te lassen.

In een open interview met The Hollywood Reporter vertelt de voorzitter van Fox Broadcasting dat hij na tien jaar in dit beroep iets anders wil. Reilly’s geschiedenis in TV land is lang en succesvol, met zijn naam verbonden aan series als The Sopranos, The Shield en The Office in vorige banen. In 2007 kwam hij naar FOX waar hij de start van onder andere Glee en New Girl overzag. Maar er is veel veranderd sinds hij begon. Kijkcijfers tuimelen omlaag bij de grote omroepen en FOX heeft een eigen deel aan tegenslagen gehad. De zender eindige als nummer vier van de vijf zenders na de zogeheten Upfronts. De grote hit van FOX, American Idol, is van 25 miljoen wekelijkse kijkers gezakt naar “slechts” acht miljoen. Glee gaat volgend jaar haar laatste seizoen in en New Girl wordt in haar tijdslot verslagen door The Originals van The CW. Van alle nieuwe series in het 2013/2014 seizoen zijn alleen Sleepy Hollow en Brooklyn Nine-Nine vernieuwd.

De beslissing roept vragen op over de toekomst van FOX, nadat Reilly in januari veelbelovend melde dat hij afziet van het model van pilotseizoen. In plaats van tientallen projecten opstarten voor een beperkt aantal open plekken in het uitzendschema, koos Reilly voor een kabelachtige aanpak. Series als Hieroglyph kregen al groen licht voordat er ook maar iets gefilmd was. Nu meldt Reilly dat hij hoopt dat zijn opvolger deze rigoureuze weg zal volgen. Naar eigen zeggen is de beslissing in overeenstemming met Reilly’s meerdere. “De cultuur hier bij FOX stimuleert je om zulke beslissingen te maken. Ik hoop dat dit het begin is van verandering en niet het einde daarvan, ook al zal iemand anders de zware last moet dragen,” vertelt de uitgesproken topman aan THR (The Hollywood Reporter). De afscheidsbrief aan medewerkers besloot Reilly met de zin “keer niet terug naar pilotseizoen!"

FOX is naar verluidt al op zoek naar een vervanger en die vacature zal zeer waarschijnlijk intern opgevuld worden. Het door Reilly goedgekeurde schema voor volgend jaar blijft staan.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

anonymous
30 mei 2014, 17:30
Zolang Landgraf blijft zitten bij FX, is het goed. Het wordt gewoon tijd voor een nieuw broadcastmodel. Dat Paul Lee bij ABC blijft zitten en Reilly z'n congé krijgt is heel apart.
0
Log in om een reactie achter te laten