Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Glee springt vooruit en verlaat New York voor laatste seizoen

Voor het zesde seizoen springt Glee vooruit in de tijd en zal het verhaal zich niet meer afspelen in New York. Dit vertelde uitvoerend producent Ryan Murphy maandag aan een groep journalisten. Glee is sinds de dood van hoofdrolspeler Cory Monteith een moeizame productie geworden. Zowel creatief als productiegewijs en in de kijkcijfers worstelt het drama met de nasleep van het overlijden. Nu lijken Murphy en co een definitief plan opgezet te hebben voor volgend jaar.

Glee begon in 2009 onder grote fanfare als de nieuwe drama/komedie/musical over een groep tieners met gouden keeltjes die gepest werden maar zich er zingend doorheen sloegen. Toen de originele hoofdrolspelers van school af gingen balanceerde de show tussen de oude middelbare school met een nieuwe lading kinderen en de afgestudeerden die naar New York verhuisden. De moeizame productie kwam alleen maar sterker naar voren toen Monteith vorig jaar onverwachts overleed. De productie stopte even maar vervolgde snel om onder andere een ere aflevering te maken. Eind vorig jaar nam de serie wederom een pauze om een plan te trekken voor de rest van het seizoen. Dat plan werd twee weken geleden uitgevoerd toen een handjevol personages naar New York vertrokken en alle andere verhaallijnen werden afgesloten. Nu lijkt het er op dat ook het leven in New York geen centrale rol zal spelen in de serie. Het zesde en tevens laatste seizoen gaat er volledig anders uit zien.

"Toen Glee begon waren er zes kinderen in het koor. Op een gegeven moment voelde het alsof we er duizend hadden. De verhalen in Lima gingen allemaal via Cory’s personage en dat stopte. Dus we moesten even nadenken. Nu denk ik dat we onze weg weer gevonden hebben door te richten op zes personen die we kennen en waar we van houden. We gaan hard werken aan hun evolutie en dat dient de serie denk ik," vertelt Murphy.

Door Monteiths dood veranderde de serie compleet. Het originele einde zag zijn personage Finn samen met de liefde van zijn leven, Rachel (Lea Michele, die tevens Monteiths echte verloofde was). Omdat dat einde weg valt willen de producers met een schone lei beginnen. "Het voelt als een nieuwe serie voor mij. Het is veel meer voor jongvolwassenen dan dat het ooit is geweest. De aflevering van deze week is daar een perfect voorbeeld van,’ legt Murphy uit. Glee is vanaf nu dus een serie over zes vrienden in New York. Althans, voor de rest van dit seizoen.

"Het laatste seizoen is echt een ander verhaal met een andere locatie. Hoewel alles wat er in New York gebeurt wel leeft, zal het geen centrale rol spelen. Het laatste seizoen is een liefdevol, passend seizoen dat echt richt op de originele mensen waar de serie om draait. We zullen wat van de nieuwe kinderen zien en Jane [Lynch] en Matt [Morrison] komen op een grote manier terug."

Murphy benadrukt dat het laatste seizoen vierentwintig afleveringen zal tellen. Twee daarvan zijn gepikt van dit jaar, omdat de productie het niet redde om de bestelde tweeëntwintig nog af te maken. Dit jaar eindigt dus bij aflevering twintig. Voor volgend jaar betekent dat dat er ruimte is voor iedereen om terug te keren. "Iedereen die terug wil komen kan terug komen." Wat betreft de rest van seizoen vijf, dat nu in de V.S. te zien is, zegt Murphy: "alles bouwt toe naar de finale. Ik denk dat explosie een te groot woord is maar er gebeurt iets groots en het laatste seizoen is de reactie daar op."
Vorige aflevering
Dreams Come True
Dreams Come True
06x13
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_anonymous
17 apr 2014 23:03 -
Ik zal de serie waarschijnlijk gewoon afkijken, maar de koek was eigenlijk al op in seizoen drie.
Reageer
avatar_Fija
19 apr 2014 07:27 -
Spannend..! In het begin was de serie meer samen, nu is het zo ontzettend uiteenlopend helaas. Toch blijft het leuk omdat je iedereen leert kennen, zeker wel de rest gaan kijken!
Reageer
Glee