Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Peter Rotthier geeft "Gevoel voor tumor - Eerste aflevering" een 8.
Geschreven door Peter Rotthier op 26 Maart 2018.
Leuk?
0
1
Bekijk stemmen

Gevoel voor tumor - Eerste aflevering

Wekenlang ging Philippe Geubels op zoek naar de grenzen van de humor in zijn programma Taboe. Hoe ver kan je gaan als het om ongeneeslijk zieke mensen gaat, was een van de vragen die de komiek zich stelde. Als we daar nu even op terugkijken, kan je dat programma als een voorbode beschouwen op wat nog komen moest. Op het moment dat Taboe zijn deuren sloot, pakte Eén uit met de eerste aflevering van Gevoel Voor Tumor, een komische dramareeks over een jongeman die getroffen wordt door kanker.

Als de luchtige manier waarop alles in beeld gebracht wordt, behouden blijft in het vervolg, kan dit uitgroeien tot een meer dan degelijke tv-reeks.Tristan Devriendt (Maarten Nulens, Beau Séjour) is een 25-jarige student geneeskunde die zich wil specialiseren in neurochirurgie. De jonge man profiteert volop van het leven, speelt rugby en verleidt de ene mooie meid na de andere. Daarnaast doet hij er alles aan om in de gunst van het hoofd van de afdeling neurochirurgie te komen. Professor Mercier (Luc Weyns, Crimi Clowns) wordt door de studenten als een godheid beschouwd op dat gebied en jaarlijks mogen maar twee studenten bij hem en zijn team aanschuiven. Tristan heeft er dan ook alles voor over om zich te laten opmerken bij de man.

In de eerste aflevering maken we kennis met zijn familie, zijn vrienden en zijn medestudenten. Het gaat er allemaal nogal luchthartig aan toe en er is een gezonde portie humor verwerkt in het voorstellen van de diverse personages. Vader Devriendt (Dirk van Dijck, Eigen kweek) heeft een tegelbedrijf en moeder Myriam (Els Dottermans, Amateurs) is een amateurschilder die haar eerste expositie houdt. Daarnaast heeft Tristan nog een getrouwde zus, Inge (Liesa Naert, Eigen Kweek), die het heel druk heeft met haar kinderen en haar man.

Gevoel voor tumor
© Een


Het grootste deel van die eerste aflevering wordt ook besteed aan het dagelijkse leven van de personages. Pas aan het eind van de pilot komt men tot de kern van de zaak wanneer professor Mercier Tristan duidelijk maakt dat hij kanker heeft.

Als aanvangsaflevering mogen we deze eerste worp van Gevoel Voor Tumor zeker beschouwen als meer dan geslaagd. Als de luchtige manier waarop alles in beeld gebracht wordt, behouden blijft in het vervolg, kan dit uitgroeien tot een meer dan degelijke tv-reeks. Het onderwerp zal bij heel veel mensen soms wel wat gevoelig liggen, maar kan anderzijds ook soms heel herkenbaar zijn voor mensen die zelf of via hun omgeving getroffen werden door kanker.
Volg Gevoel voor tumor
Vorige aflevering
Isolation
Isolation
01x08
Leuk?
0
1
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_ludo69
26 maa 2018 17:16 -
Orignaliteit is ver te zoeken in deze serie, hier is echt een vat clichées opengetrokken.
De eerste aflevering heb ik nog uitgekeken, maar daar zal het dan ook bij blijven
Reageer
avatar_renzoroy
30 maa 2018 18:36 - 30 maa 2018 18:36
Ik heb 4 jaar lang mijn pa moeten zien wegglijden door longkanker wat later is uitgezaaid naar zijn hersenen waaraan die vervolgens overleed. Vind het niet echt een onderwerp om grappen over te maken. Alleen al die titel vind ik een trieste "grap".
Reageer
avatar_anonymous
30 maa 2018 19:09
Heb mijn moeder het gevecht tegen (borst)kanker zien verliezen na 3 jaar. Snap ook niet dat zoiets grappig kan zijn.
Reageer
avatar_renzoroy
30 maa 2018 19:33
Bijgewerkt op: 30 maa 2018 19:34
Precies... Dit ook echt: "Hoe ver kan je gaan als het om ongeneeslijk zieke mensen gaat, was een van de vragen die de komiek zich stelde." Wat dacht je van helemaal niet...Waarom moeten daar grappen over gemaakt kunnen worden? Gewoon niet doen.
Reageer
Gevoel voor tumor