Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Peter Rotthier geeft "Chantal - Seizoen 2" een 8.5.
Geschreven door Peter Rotthier op 3 Mei 2024.
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Chantal - Seizoen 2

Politie-inspecteur Chantal komt terecht in een uithoek van West-Vlaanderen, waar ze niet bepaald goed ontvangen wordt. Toch weet ze haar mannetje te staan en langzaam maar zeker de harten te winnen van vriend en vijand.

Na het eerste seizoen van de Vlaamse politieserie Chantal, waarin hetzelfde personage werd opgevoerd als in Eigen Kweek, werd al duidelijk dat deze spin-off heel ver verwijderd ligt van de serie waarin de politieagente drie seizoenen mee dartelde.

Nu al is zeker dat Maaike Cafmeyer nog een seizoen als Chantal door het leven mag gaan want de opnamen van een derde seizoen zijn inmiddels gestart. Als kijker hebben we echter nog maar pas het tweede seizoen achter de kiezen en daarin gaat deze serie verder op het elan opgebouwd in het eerste seizoen.

Chantal
© Een


Inhoudelijk zit Chantal nog met de naweeën van het einde van seizoen één. De rapporten van de goed afgelopen gijzeling waarmee het seizoen afsloot bevatten enkele tegenstrijdigheden waardoor er een schorsing boven het hoofd van Chantal hangt. Ze wordt dan op non-actief gesteld maar ze kan natuurlijk niet echt stilzitten en helpt haar korps links en rechts met onderzoekstaken. Zo komt ze terecht bij een dementerende antiekhandelaar die haar allerlei mysterieuze dingen vertelt over duistere zaakjes in zijn sector.

Daarnaast heeft Johnny D'Haese (Mathias Sercu, Mijn Slechtste Beste Vriendin), haar collega/vriend, (soms) met benefits, problemen met zijn vriendin die vertrokken is en nu optrekt met een duister figuur. Ondertussen wordt het korps ook nog versterkt met een stagiaire (Patricia Kargbo, Match) en duikt er een gepensioneerde oud collega (Peter Bulckaen, Familie) van het korps op. En net zoals bij ons later dit jaar staan er ook gemeenteraadsverkiezingen voor de deur waarvoor ook de lokale mecenas Schiettekatte (Wim Opbrouck, De Ronde) zich nu kandidaat heeft gesteld.

Chantal
© Een


Sercu is er in geslaagd een sterk scenario te schrijven voor dit tweede seizoen van Chantal waardoor de serie zich stilaan maar zeker opwerkt om opgenomen te worden in de reeks van ijzersterke Vlaamse politieseries zoals Witse, Aspe, Flikken en nog heel wat anderen. Het scenario is spannend, bevat de nodige humor en heeft voldoende twists zodat de kijker niet direct doorziet wie de dader(s) zijn van de gepleegde misdaden.

Chantal kan nog wel enkele seizoenen doorgaan. Zo lang Sercu er in slaagt om sterke scenario's te schrijven en de voornaamste hoofdrolspelers op post blijven kan er weinig mislopen.
Video on youtube
Volg Chantal
Vorige aflevering
Operatie Vandenberghe (2)
Operatie Vandenberghe (2)
02x06
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Chantal