Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
Emile Goessens geeft "Game of Thrones - Seizoen 6 (DVD)" een 9.
Geschreven door Emile Goessens op 5 januari 2017.
Leuk?
7
1
Bekijk stemmen

Game of Thrones - Seizoen 6 (DVD)

Het is alweer een half jaar geleden dat het zesde seizoen van Game of Thrones beëindigd werd. Tien afleveringen waar de gemiddelde Game of Thrones fan zijn of haar vingers bij kon aflikken. Meteen is het zesde seizoen het laatste seizoen dat tien afleveringen kent, want de laatste twee seizoenen zullen er minder dan tien krijgen. Dit tot grote teleurstelling van mij en ongetwijfeld een hoop andere Game of Thrones kijkers. Toch blijft de hoofdvraag in dit seizoen precies hetzelfde als bij alle voorgaande seizoenen: wie krijgt de felbegeerde plek op de ijzeren troon?

Waarbij we het schokkende einde van het vijfde seizoen achter ons hebben gelaten, gaat het zesde seizoen logischerwijs verder waar het vijfde seizoen gebleven was. De serie heeft de boekenreeks blijkbaar ingehaald, al heb ik alle boeken nog niet gelezen, dus een echt oordeel over de verschillen tussen de boeken en de serie kan ik niet bepaald geven. Dit maakt het voor de kijker wel leuker, omdat iedereen nu maar moet gissen wat er verder zal gebeuren! Wat mij wel is opgevallen is dat de serie langzaam maar zeker aan haar einde komt. Zo komen sommige verhaallijnen samen en worden er belangrijke bondgenoten gevormd.

In dit seizoen lijkt ‘girl power’ de juiste benaming. De vrouwen spelen belangrijke rollen. Zo is Sansa Stark niet meer het meisje dat we kennen sinds haar samenzijn met de vreselijke Ramsey Bolton. Nu is ze een vrouw. Een vrouw die maar één ding wil: wraak. Dat belooft nog veel goeds! Zuslief van Sansa, Arya (een van mijn favorieten in Game of Thrones) is nooit een meisje meisje geweest zoals haar grote zus. Dit is ze nu nog steeds niet en ze krijgt een training van de mysterieuze Jaqen H'ghar, die ik stiekem een erg vette rol vind spelen! Wanneer ze een taak die ze van Jaqen moest uitvoeren niet volbracht heeft, komt ze in de problemen en keert ze terug naar Westeros, om nooit meer terug te keren naar Jaqen. Ze heeft ten slotte nog een kill list die ze maar al te graag wil afwerken om wraak te nemen op haar familie. En ten slotte is er nog Daenerys Targaryen. De drakenvrouw is met een opmars bezig, ondanks dat ze gevangen werd gehouden door de khalasar. De prachtig weergegeven draken ruimen snel de mensen die Daenerys willen dwarsbomen op. Ondertussen onderhandelt ze om meer bondgenoten te krijgen zodat ze nog machtiger zal worden dan ze al is. Wees niet getreurd als ik je favoriete karakter niet genoemd heb. Natuurlijk gebeuren er met andere karakters ook een hoop (belangrijke) dingen maar ik wil natuurlijk niet teveel prijsgeven over dit seizoen!

Op de dvd’s is een hoop bonusmateriaal te vinden. Zo is er audiocommentaar van de hoofdrolspelers, regisseurs en de producenten. Maar ook specials zoals “18 hours at the Paint Hall” en “The Battle of the Bastards” passeren de revue. In deze ongeveer 30 minuten durende specials kun je meekijken in de studio en zie je hoe de veldslag tussen het leger van Jon Snow en Ramsay Bolton tot stand is gekomen. Ook zijn er twee verwijderde scenes te zien. Kortom een box met leuke extra’s!

Game of Thrones blijft een serie waar ik altijd graag even voor ga zitten en (in tegenstelling tot de meeste series) niet kan wachten totdat het hele seizoen is uitgekomen om vervolgens alles te binge-watchen. Wanneer een nieuwe aflevering wordt uitgezonden moet en zal ik die zo snel mogelijk zien! Het zesde seizoen van Game of Thrones mag weer een pareltje genoemd worden en laat ons hunkerend achter naar meer. Er komen weinig nieuwe belangrijke karakters aan bod, dus de huidige namen krijgen meer aandacht. De special effects (en dan vooral de weergave van de draken van Daenerys) zijn weer fantastisch en ook “The Battle of the Bastards” is erg tof in beeld gebracht. Het acteerwerk is prima, al ben ik persoonlijk geen fan van “The High Sparrow” en al zijn volgelingen. Langzaam maar zeker beginnen alle puzzelstukjes op hun plaats te vallen en dat mag ook wel, want over zo’n 13 afleveringen zit het er dan toch écht op! Wat er daarna met Game of Thrones zal gebeuren is nog de vraag. Mogelijk komt er een spin-off of een film. Ik ben dan ook erg benieuwd naar het zevende seizoen! Is het al juni ;-)?
Volg Game of Thrones
Vorige aflevering
The Iron Throne
The Iron Throne
08x06
Leuk?
7
1
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_anonymous
05 jan 2017 09:44 -
Kan me helemaal vinden in je recensie. Seizoen zes was geweldig en die Battle of the Bastards was de beste veldslag die ik ooit heb gezien.
Reageer
avatar_crix
05 jan 2017 09:52 -
Super
Reageer
avatar_xxAppel
05 jan 2017 19:09 -
Seizoen 6 was het helemaal waard om door seizoen 5 heen te worstelen
Reageer
Game of Thrones