Fuller House

7.7 / 10
30 min
Komedie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Reacties

avatar_anonymous
-
27 feb 2016 22:31 -
Ik was bijna 19 toen Full House op tv kwam. Nu zoveel jaar later komt er Fuller house. Ik had eerst mijn bedenkingen, maar die waren snel verdwenen. Fuller house doet je in het begin nog denken aan Full House, maar na drie afleveringen ging ik de serie als een aparte serie zien en niet als Full House. Ik heb erg moeten lachen, de humor van vroeger is er nog steeds, nu gegoten in een 2016 jasje.
Reageer
avatar_anonymous
-
26 feb 2016 12:53 - 26 feb 2016 19:40
Soms moet je iets gewoon laten rusten, guys. Soms is het beter om lekker knus met elkaar op de bank te zitten en leuke herinneringen op te halen. Niet elke serie heeft een remake nodig. Full House had geen remake nodig. Het kan, dat blijkt, maar puur kwalitatief gezien voegt deze serie niks toe. Het zou zelfs zo kunnen zijn dat men nu naar Fuller House kijkt, reflecteert op Full House en denkt: vond ik dit vroeger echt leuk? Als je een 80's baby bent net als ik, dan ken je Full House. Misschien ben je er zelfs mee opgegroeid. De serie liep van 1987-1995 en werd in Nederland uitgezonden op RTL4 en Veronica. Nu is dus deze spin-off, met grotendeels dezelfde cast, te zien op Netflix.

De serie draait om D.J. Tanner-Fuller (Candace Cameron Bure, Full House). D.J. heeft een liefhebbende familie, drie kinderen en een goede baan. Helaas heeft zij haar man verloren, waardoor D.J. nu alleen zorg moet dragen voor drie jonge kinderen. Ik heb thuis zelf een kleine monstertje rond kruipen en ik kan je vertellen dat dat al zwaar kan zijn. Als alleenstaande vader zou ik waarschijnlijk skydiven van mijn dak. De helft van de oude gang van Full House stond D.J. altijd bij, maar die verhuizen nu naar Los Angeles. Eerst krijgen zij nog een verplichte herintroductie (met enthousiast gejuich van het publiek), een afscheidsfeestje en daarna moet D.J. het dus echt alleen doen. Al snel besluiten zus Stephanie (Jodie Sweetin, Full House) en beste vriendin Kimmy (Andrea Garber, Full House) bij D.J. in te trekken om haar te helpen met het opvoeden van de kinderen. Dat betekent dat het huis van Full naar Fuller gaat.

Dit eerste seizoen telt dertien afleveringen. Meneer weet absoluut niet of hij alle dertien afleveringen gaat oppeuzelen. Ik trap maar meteen de deur van dit overvolle huis in: Fuller House is niet bepaald een goede serie. Het is het 'niet omdat het moet, maar omdat het kan verhaal'. De serie voelt enorm gedateerd aan. Ik ben blij dat deze serie er is voor de nostalgische fan, maar nieuwe kijkers biedt deze serie heel wat minder. Candace Cameron, Jodie Sweetin en Andrea Garber zijn echt niet slecht bezig. Daarnaast komt dus een groot gedeelte van de oude cast af en toe binnenvallen (John Stamos, Bob Saget, Dave Coulier en Lori Loughlin). Het is dus een feest van herkenning... maar het is absoluut geen feest van verwenning. De situaties die gecreëerd worden zijn niet grappig. De humor kon ik niet vinden met een vergrootglas. Het is een multicam sitcom zoals ik ze niet graag zie: risicoloos, niet eens een kleine beetje origineel, voorspelbaar en cliché. De lachband doet de serie ook beslist geen goed. Vooral omdat je je vaak afvraagt waarom deze mensen aan het lachen zijn. Er is niks waar je echt je tanden in kunt zetten en het is vaak pijnlijk niet grappig

In de tweede aflevering gaan de dames gezamenlijk uit en wordt er opeens latin gedanst op een nummer van Macy Gray! Nogmaals, op een nummer van Macy Gray! Why? Waarom... Leg eens uit waarom veel zo geforceerd overkomt. Verder ziet de gelukkige kijker hoe de dames het huishouden proberen te regelen, hun leven weer op orde proberen te krijgen en ook weer beginnen te daten. Het is allemaal heel veilig. Smakeloos. De peper ontbreekt. Ik snap dat het een family comedy is, maar vooral de zender ABC bewijst op dit moment dat comedy's gericht op het gezin echt niet suf of saai hoeven te zijn. Fuller House doet niks vreselijks, maar het doet ook niks opmerkelijks. De serie en de verhalen kabbelen maar voort.

Gelukkig zal Fuller House de nostalgische fan beter smaken. De kijker die houdt van dit genre mag ook zeker aanschuiven. De serie geeft deze kijkers precies wat zij ervan verwachten. Het is een comedy gericht op het gezin, de drie leading ladies zijn sympathiek en veel van de situaties zijn herkenbaar. Daarbij zijn de intiemere momenten, wanneer de dames doen aan female bonding, niet verkeerd. Zoals D.J. die Kimmy in de vierde aflevering duidelijk maakt dat opvoeden ook betekent dat een ouder regels en grenzen stelt. Of Stephanie die in de vijfde aflevering beseft hoeveel haar zus en haar neefjes voor haar betekenen. Het is ook niet verkeerd om de oprechte liefde tussen deze zussen op het scherm te zien. Aan deze doelgroep (het gezin) zou ik Fuller House zeker aanraden. Daarbij zijn dertien afleveringen niet een hele grote investering.

Het wordt alleen moeilijker om een serie als Fuller House écht aan te raden, terwijl er zoveel betere series (en comedy's) op dit moment te zien zijn. Wat comedy's betreft series met een frisser uitgangspunt, die interessantere en beter uitgevoerde verhalen vertellen (nogmaals, neem eens een kijkje naar de comedy line-up van ABC). Het thema van Fuller House is beslist niet verkeerd. De uitvoering laat gewoon te wensen over. Dit is een serie die beter in de 80's had kunnen blijven. In 2016 is dit simpelweg niet goed genoeg om indruk te maken.

www.meneervevie.com
Reageer
Bekijk reacties (6)
avatar_Arjensky
26 feb 2016 16:06
Je bent milder geworden sinds je papa bent :) Ik heb 3 afleveringen gezien en vond het niet om door te komen: cliché, niet grappig en erg gericht op nostalgie. Bovendien vind ik de reden waarom Michelle er niet is een nogal ongepaste steek richting de Olsens.
Reageer
avatar_anonymous
26 feb 2016 19:43
Ik wou eigenlijk gewoon een vier geven, maar idd vanuit nostalgie dacht ik: vooruit, zoveel verschilt het niet met Full House. Kwalitatief gezien was dat ook beslist geen topper. Maar ik moet het eigenlijk bijstellen naar een 4.5. Dat ga ik dus nu doen!
Reageer
avatar_anonymous
27 feb 2016 22:28
Zo leuk dat als jij het niets vindt, ik het juist leuk vind :) Ik ben opgegroeid met Full House (was 19 toen) en had wel een oogje op John Stamos. Dat is niets veranderd in de afgelopen 20+ jaren.Ik vond Fuller House eg leuk. De eerste paar afleveringen was het even wennen. Maar daarna ging ik de serie als een losse serie zien. Ik heb erg genoten (vandaag alle 13 afleveringen achter elkaar gezien). Van mij mag er een tweede seizoen komen :)
Reageer
avatar_anonymous
28 feb 2016 14:21
Haha, ja een mening blijft natuurlijk maar gewoon een mening. Gewoon altijd lekker zelf kijken en zelf beslissen wat je er van vindt. Ik vind het altijd een zwaktebod als de mening van anderen invloed heeft op hoe een ieder een serie ziet. Je kunt je er door laten beïnvloeden, maar het moet niet bepalend zijn voor het vormen van je eigen mening. Ik ga er van uit dat seizoen twee wel komt, hoor. Zelf de kijker die het niks vonden hebben uit nostalgie toch afleveringen gezien. Dat moet haast wel helpen.
Reageer
avatar_CC11
25 mrt 2016 08:47
Ik had beter moeten weten want had je commentaar al gelezen maar was er desondanks toch aan begonnen.
Aan begonnen is misschien niet de juiste uitdrukking want ik heb het moeten afzetten na minder dan 15 minuten omdat ik het niet meer aan kon zien.
Het origineel was al niet bijster goed maar dit overtreft werkelijk alles en ik vraag me af wat men het studiopubliek heeft moeten betalen voor zoveel overdreven enthousiasme. Het "kijk mij nu want ik was/ben beroemd en als ik iets zeg moeten jullie heel hard lachen en indien niet dan wacht ik tot jullie het wel doen" is gewoon al even zielig als de dialogen en de flauwe grapjes.
15 minuten was meer dan genoeg om krampen te krijgen in en rond de maagstreek dus ik kijk al uit naar de gastroscopie en colonoscopie om na te gaan of er geen permanente schade is opgetreden want beide ingrepen zullen ongetwijfeld leuker zijn dan een kwartiertje "Fuller House".
2,5 omdat ik eigenlijk toch nog eens voor een check-up langs de dokter moest, meer kan ik er echt niet voor geven.
Reageer
avatar_anonymous
27 mrt 2016 14:18
Je had idd beter moeten weten, CC. Maar goed, ik probeer ook altijd even alles hoor. Ik vind het namelijk te makkelijk om zomaar dingen te roepen als je er nooit wat van gezien hebt. Wat na het zien van deze serie wel duidelijk is, is dat Fuller House niks met kwaliteit te maken heeft. Maar eerlijk is eerlijk: Fuller House gaat natuurlijk ook bewust voor deze toon en deze uitvoering. Het zou voor mij daarom ook onzinnig zijn om de serie te veroordelen omdat het niet het niveau van de 'betere' serie haalt. Wat het wel doet qua uitvoering, vind ik echter zwaar onder de maat.
Reageer
avatar_Linda60
10
28 apr 2020 19:22 -
2 juni 2020 laatste deel op Netflix
Reageer
avatar_Linda60
10
28 apr 2020 19:21 -
https://www.facebook.com/FullerHouseNetflix/videos/1033392927057016/
Reageer
avatar_Ashcat_
7
26 jan 2017 12:42 -
Een typische vrouwen-serie! Niks mis mee hoor, kijkt gewoon lekker weg op een avond als je uitgeblust op de bank hangt!
Reageer
avatar_Linda60
10
17 okt 2017 23:32 -
Leuke serie,kijkt makkelijk weg en goede dosis humor. Waar ik me wel ontzettend aan stoor is het gedoe rondom DJ,Steve en Matt. Daar mag wel iets aan veranderen want niemand wil nog jaren naar hetzelfde verhaal kijken
Reageer

Laatste reacties op afleveringen

Hieronder staan de laatste reacties bij de afleveringen. Omdat je niet bent ingelogd weten wij niet tot wat je hebt gezien. In verband met spoilers zijn de reacties hieronder vaag gemaakt.. Klik erop om de reactie te lezen.
Er zijn nog geen reacties geplaatst van de afleveringen die jij hebt gezien.