Friday Night Lights

8.1 / 10
44 min
Drama, Sport
Volg deze serie
Bekijk trailer
8.1 / 10
5seizoenen/76afleveringen/2006 - 2020 
NetwerkNBC
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:44 min20062020 (Beëindigd)
Genres:DramaSport
Netwerk:NBC
Friday Night Lights is een Amerikaanse sport-/dramaserie van de zender NBC. De serie ging in première op 3 oktober 2006.

Friday Night Lights is gebaseerd op het gelijknamige boek en de film uit 2004. Elke vrijdagavond komen de mensen uit het kleine stadje Dillon samen om hun Dillon High Panthers aan het werk te zien. Maar het leven is geen spelletje, iets wat de charismatische spelers, hun nieuwe coach Eric Taylor (Kyle Chandler) en hun enthousiaste fans dagelijks aan den lijve ondervinden. Want de grootste uitdagingen en confrontaties spelen zich af naast het veld en niet erop. In Friday Night Lights is American football de lijm die een hechte gemeenschap samenhoudt.

De serie, een concept van producers Brian Grazer (The Da Vinci Code) en Peter Berg (The Kingdom), werd door de pers op lovende kritieken onthaald.
Koop bij Bol

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 22
Seizoen 1
Seizoen 2
0 / 15
Seizoen 2
Seizoen 3
0 / 13
Seizoen 3
Seizoen 4
0 / 13
Seizoen 4
Seizoen 5
0 / 13
Seizoen 5

Populaire reacties (2)

avatar gumstarr
8
2 feb 2014
Waarom kan ik maar niet stoppen met dit kijken? Waarom?! Het is gewoon Heartbreak High, maar dan ondergedompeld in alle Amerikaanse clichés die je maar kunt bedenken. De high school waar presteren het grootste goed is en je niet meedoet als je geen jock bent of niet shinet (spreek uit: sjeint) aan de zijlijn met een veel te kort rokje en pompoms in je hand. Waar het gezin de hoeksteen van de samenleving is en streng doch rechtvaardig blijkbaar nog steeds de enige opvoedkundige methode is. Waar die lelijke gast uiteindelijk toch het mooiste meisje van de school krijgt, omdat de schellen van haar ogen vallen en ze ziet dat innerlijke schoonheid ook zo ontzettend mooi kan zijn. Om nog maar te zwijgen van de struggling black guy die natuurlijk opgroeid zonder vader en alle druk van zijn gezin op zich wil nemen door pro baller te worden. En alsof dat allemaal nog niet erg genoeg is zetten ze er elke mogelijkheid die ze krijgen ook nog eens van die sentimentele kledder deuntjes onder om de boel helemaal tranentrekkend verschrikkelijk te maken. En ik kijk het en geniet van iedere minuut.

Misschien komt het omdat het in Friday Night Lights niet gaat om spectaculaire achtervolgingen en over the top explosies, maar puur en alleen om de inwoners van het Texas inteeltdorp Dillon en hun dagelijkse beslommeringen. Zo doen ze het bijvoorbeeld allemaal met elkaar (zo gaat dat daar nu eenmaal) en blijft het daardoor interessant om te zien hoe de verschillende karakters zich tot elkaar verhouden en verder worden uitgewerkt. Omdat er wezenlijk weinig spectaculairs gebeurt, heb je een aantal afleveringen nodig om de hoofdrolspelers onder je huid te laten kruipen. Als ze zich daar eenmaal hebben genesteld is er geen stoppen meer aan. Voor mij dan. Als jij het helemaal kut vindt, dan begrijp ik dat ook. Sterker nog, daar heb je dan meer dan gelijk in.
avatar remco
8
18 dec 2012
leuke serie voor jong en oud. Er komt alles in voor, haat, liefde, strijd, passie enz......
Zeker de moeite waard!

Vergelijkbare series

One Tree Hill
8 stemmen
Bloodline
3 stemmen
Prison Break
2 stemmen
Dexter
2 stemmen
Entourage
2 stemmen
Friday Night Lights