Fleabag

7.8 / 10
25 min
Komedie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

BBC-komedieserie Fleabag trekt weinig kijkers bij Net5

Fleabag is een Britse komedieserie van de zender BBC Three. Er zijn twee seizoenen verschenen van ieder zes afleveringen. De serie werd in april 2019 afgesloten bij de BBC.

Fleabag is sinds dinsdag 12 november te zien bij Net5. Er werden twee afleveringen uitgezonden. Die wisten tussen half tien en half elf respectievelijk slechts 107.000 kijkers en 86.000 kijkers te trekken. Net5 heeft voor de komende dinsdagen dubbele afleveringen van de serie gepland. De serie werd eind september lovend besproken door fan Roos Moggré in de media-uitzending van De Wereld Draait Door, waarin ook John de Mol aan tafel zat. “Voor Net5 zou het goed zijn“, tipte tafelheer Marc-Marie Huijbregts hem. De mediatycoon daarop glimlachend: “Ik weet dat Linda kijkt, dus het komt goed.” Uiteindelijk stond de serie gisteren op het menu bij Net5, maar er keek nauwelijks iemand.

Fleabag is geschreven door Phoebe Waller Bridge die daarnaast ook zelf de hoofdrol vertolkt. Het afgelopen jaar won Fleabag zes Emmy’s en vertelt het openhartige verhaal over het turbulente liefdesleven van Fleabag. Vrij vertaald betekent Fleabag ‘slons’ maar nergens wordt ze zo genoemd: een bewuste keuze om de raadselachtigheid van haar personage te benadrukken.

Fleabag is een in Londen wonende aan sex verslaafde twintiger, die porno kijkt en de een na de andere man haar bed in sleept bij gebrek aan een doel in haar leven. Ze worstelt met het gemis van haar overleden moeder, haar emotioneel afwezige vader (gespeeld door Bill Paterson) en het feit dat haar beste vriendin zelfmoord heeft gepleegd. Daarnaast runt ze vrij onsuccesvol een café en kan ze slecht overweg met haar stiefmoeder (een rol van Olivia Colman). Dit leidt tot een aaneenschakeling van ongemakkelijke en bizarre situaties die worden versterkt door het feit dat ze zich rechtstreeks tot de kijker richt.

Vorige aflevering
Episode 6
02x06
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_mmvandoorn
13 nov 2019 20:36 -
Verbaast me niks. Veel te intelligente humor voor de gemiddelde Net 5 kijker.
Reageer

Laatste nieuws

De populaire medische dramaserie Grey's Anatomy van de Amerikaanse zender ABC komt in januari weer bij Net5 terug op de dinsdagavond.
Vandaag, 16:00
Het derde en tevens laatste seizoen van de veelgeprezen BNNVARA/NTR-dramaserie Hollands Hoop start in februari 2020.
Vandaag, 15:00
1
The Irishman is een Amerikaanse misdaadfilm van Netflix onder regie van Martin Scorsese.
Vandaag, 14:00
3
Het tweede seizoen van de DC Universe superheldenserie Titans (2018) zal aan het begin van 2020 bij Netflix te zien zijn.
Vandaag, 13:00
3
Het nieuwe jaar zal goed van start gaan. How to Get Away with Murder seizoen vijf zal in januari van start gaan bij Netflix.
Vandaag, 12:00
Stargirl is een nieuwe Amerikaanse superheldenserie van de zender The CW en DC Universe, die in het tweede kwartaal van 2020 zal verschijnen.
Vandaag, 11:00