Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Internationaal publiek maakt Fallout één van de grootste titels van Amazon

Prime Video zegt dat Fallout de op één na best bekeken titel ooit is in de eerste zestien dagen van de release.

Prime Video zegt dat wereldwijd 65 miljoen kijkers ten minste een deel van Fallout hebben bekeken sinds de première op 10 april, waarmee de serie alleen The Lord of the Rings: The Rings of Power in de catalogus van de streamer voor zich heeft.

Fallout

Het wereldwijde publiek heeft het grootste deel van die kijkcijfers voor zijn rekening genomen: Meer dan 60 procent van het publiek van Fallout bevindt zich buiten de Verenigde Staten. De (beperkte) gegevens van Amazon komen overeen met die van externe bronnen zoals Samba TV, Luminate en Reelgood, die allemaal een sterke start van de serie hebben gemeld (de streaminggegevens van Nielsen lopen enkele weken achter).

Prime Video heeft Fallout al vernieuwd met een tweede seizoen, ongeveer een week na de première. Op dat moment zei de streamer dat de serie een van zijn top drie titels tot nu toe was.

Net als de videogame speelt Fallout zich zo'n 200 jaar na een nucleaire oorlog af en heeft het een retro-futuristische vormgeving en een flinke dosis donkere humor. Het eerste seizoen draait om drie personages: een naïeve 'kluisbewoner' (Ella Purnell) die voor het eerst de bovengrondse wereld verkent, een strijdend lid van de Brotherhood of Steel (Aaron Clifton Moten) en een ondode Ghoul (Walton Goggins).

Moisés Arias, Kyle MacLachlan, Sarita Choudhury, Michael Emerson, Leslie Uggams, Frances Turner, Dave Register, Zach Cherry, Johnny Pemberton, Rodrigo Luzzi, Annabel O'Hagan en Xelia Mendes-Jones spelen ook mee.

Geneva Robertson-Dworet en Graham Wagner creëerden de serie en dienen als showrunners. Ze produceren samen met Jonathan Nolan (die ook de eerste drie afleveringen regisseerde), Lisa Joy en Athena Wickham van Kilter Films, Todd Howard van Bethesda Game Studios en James Altman voor Bethesda Softworks.
Vorige aflevering
The Beginning
The Beginning
01x08
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_JanWillemK
01 Mei 2024 19:06 - 01 Mei 2024 19:07
Ik geloof nog steeds niet dat de LOTR serie zoveel kijkers had. Op bekende sites waar kijkers hun cijfer mogen geven zijn die altijd laag en krijgt de serie nooit een goede review.
Mijn vermoeden is dat ze de serie expres altijd noemen omdat het zo gruwlijk duur was en ze de schade proberen te beperken door deze elke keer te noemen als soort van advertentie.

Maar goed, ik kan er ook naast zitten haha.
Reageer
avatar_Olga2000
01 Mei 2024 21:41 -
Ja, ik heb niet eens eerste aflevering afgekeken. Fallout daar en tegen idd een verademing. Enorm genoten.
Reageer
avatar_BlackBiker
02 Mei 2024 11:50
Ik heb het nog vier afleveringen volgehouden en toen was ik er ook wel klaar mee...
Reageer
Fallout