De twaalf

7.8 / 10
50 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
7.8 / 10
1seizoenen/10afleveringen/2019 - 2019 
NetwerkEen
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Te zien op
Looptijd:50 min20192019 (Beëindigd)
Genres:Drama
Netwerk:Een
De twaalf is een Belgische dramaserie van de zender Een. De serie ging in première op 3 november 2019.

Twaalf burgers worden opgeroepen als jury van een ophefmakende moordzaak. Zij hebben geen simpele taak: ze beslissen over de schuld of onschuld van de gerespecteerde schooldirectrice Frie Palmers (46), die wordt beschuldigd van twee moorden. Het proces blijkt niet alleen bepalend voor het lot van Frie, ook het leven van de juryleden neemt door de geruchtmakende moordzaak een hele nieuwe wending. Op den duur wordt de assisenzaak niet alleen het proces van de beschuldigde, maar ook dat van de juryleden zelf.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 10

Recensies (2)

De twaalf - Seizoen 1

9.5

De twaalf - Eerste aflevering

8

Nieuws (3)

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2020 en behandelt de categorie Nederlandstalige series. Van maandag 4 januari tot maandag 1 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit en vele andere genres.
23 dec 2020
8
De Belgische dramaserie De Twaalf, die vorig jaar in Cannes de prijs voor beste scenario won, is in april te zien op Netflix.
20 mrt 2020
Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2019 en behandelt de categorie Nederlandstalige series. Tussen maandag 6 januari t/m maandag 3 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre, en vele andere.
26 dec 2019
7

Populaire reacties (3)

7
10 jan 2020
Uiteindelijk toch een beetje een tegenvaller: de serie begint sterk, is goed opgebouwd, prima acteurs, maar de laatste aflevering, waarin je als kijker toch hoopt dat alles duidelijk wordt, valt tegen. Een aantal verhaallijnen stoppen ook gewoonweg zonder een duidelijk einde. Wel een correcte kijk op hoe een assisenproces in België verloopt, en dat is helemaal anders dan wat we kennen uit de Amerikaanse advocatenseries.
-
05 jan 2020
Absolute aanrader !

Vergelijkbare series

Dubbelleven
5 stemmen
Eigen Kweek
4 stemmen
Matroesjka's
3 stemmen
Het Eiland
3 stemmen
In de Gloria
3 stemmen