Daredevil

8,0 / 10
54 min
Superhelden
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Reacties

avatar_gumstarr
8
03 apr 2015 13:41 - 22 sep 2021 04:49
Natuurlijk is het afgrijselijk wat er zich momenteel in West-Afrika allemaal afspeelt met al die Ebola enzo, maar laten we ook de ogen niet sluiten voor de verschrikking waar wij hier in het westen nu al een aantal jaar mee te maken hebben. Een epidemie die zijn weerga niet kent. Een virus dat wild om zich heen grijpt en onschuldige en goedwillende zenders structureel de meest afschrikwekkende super hero series in elkaar laat hoesten en kuchen. Marvel’s Agents Of S.H.I.E.L.D, Gotham, Arrow, The Flash en Marvel’s Agent Carter, stuk voor stuk hebben ze de maatschappij zoals we die vandaag de dag kennen enorme schade toegebracht. Langzaam zullen we onder ogen moeten zien dat een hele generatie getraumatiseerde televisiekijkers zich op den duur bij een praatdokter zal gaan melden om in stapjes – hier praat je namelijk niet zo makkelijk over – deze visuele aanrandingen een plekje te geven. Zelf stond ik dan ook niet direct te springen toen Netflix aankondigde dat het de tanden eens even flink ging zetten in niet meteen de meest sexy superheld van het stel, Daredevil. Tuurlijk, het zou sowieso beter worden dan die kwelling uit 2003 met Ben Affleck, maar de eerder genoemde series schepten nou niet bepaald een precedent voor onophoudelijk likkebaarden.

De kleine Matthew Murdock redt op jonge leeftijd een man van een aanstormende vrachtwagen vol met vaten giftige ellende. Hieper de piep hoera voor Mattie natuurlijk, maar de kleine spruit raakt wel blind als hij het spul in z’n ogen krijgt. Echt lullig. Zeg dat wel. Het radioactieve goedje zorgt er echter óók voor dat de overige zintuigen van de jongen tot in het extreme worden ontwikkeld. In Amsterdam-West aan de goedkope onjeklonje van je vriend ruiken dat hij in Amsterdam-Oost de deur uit stapt. Dat werk. Dat total darkness je carriere uberhaupt niet in de weg hoeft te staan heeft Eivets Rednow wel bewezen, dus Matt gaat niet bij de pakken neerzitten en studeert zich tot advocaat. Samen met zijn vriend en oud-studiegenoot Foggy opent hij een eigen advocatenkantoor om de wereld een stukje beter te maken. Als Matthews vader wordt vermoord en het juridisch systeem het laat afwezen bindt hij een zwarte theedoek op z’n hoofd en vecht hij in de nachtelijke uren als Daredevil voor gerechtigheid.

Laten we voorop stellen dat ik niet bepaald een super hero connaiseur ben. Mij zul je niet zo snel verkleed als Rorschach over de Nederlandse editie van Comic Con zien slenteren. Of Daredevil dus als karakter en verhaal volledig eer doet aan wat er in de jaren ’60 uit de creatieve geesten van bedenkers Stan Lee en Bill Everett is ontsproten is mij niet helemaal duidelijk, maar tering wat een ontzettend lekkere serie is dit. Netflix heeft wat mij betreft de lat gelegd waar de concurrentie en hun superhelden zich in de toekomst op stuk mogen bijten. Zeggen dat het de Dark Knight is onder de heldenseries is misschien iets teveel van het goede en creëert wellicht wat te hoge verwachtingen, maar het is Netflix in ieder geval gelukt om een prettig duister en rauw randje toe te voegen aan een type serie die ik doorgaans nogal cartoonesk en sugar coated over vond komen. In vechtscenes die zelfs voor Jet Li te gortig zouden zijn, worden nu schedels gekraakt, ruggegraten als luciferstokjes in tweeën gebroken en hoor je vuisten net zo lang op gezichten intimmeren totdat ze alleen nog maar zompige massa raken. Smullen.

Over de cast ook niks te klagen. De prima acterende Charlie Cox (Matt Murdock) wordt door z’n directe tegenspelers een beetje in de schaduw gezet en dat is in het verleden al meerdere malen de succesformule gebleken voor een geslaagd superheldenverhaal. Bij de eerste Batman had iedereen het voornamelijk over Jack Nicholson als The Joker en tijdens de premiere vroeg men zich dan ook af wat die Michael Keaton daar eigenlijk op die rode loper liep uit te spoken. Deed hij ook mee? Twintig jaar later onderging Christian Bale hetzelfde lot toen Heath Ledger er met al het applaus vandoor ging en Dafoe was als Green Goblin toch ook honderd keer vetter dan die Maguire in z’n Spiderman-pyjama? Vind ik wel. De villain heet deze keer Wilson Fisk A.K.A Kingpin en wordt overtuigend neergezet door Vincent D’Onofrio, die we hebben leren kennen als de totaal geflipte Private Pyle in Full Metal Jacket. Met zijn imposante figuur en kale knikker niet iemand die je na het zakken van de zon in een afgelegen steegje tegen zou willen komen. Naast D’Onofrio krijgen we ook die mooie rooie uit True Blood en Rosario Dawson. Ooh Rosario… Alleen haar aanwezigheid is toch al genoeg om dertien afleveringen van wat dan ook te kijken? Zelfs als ze in Sterren Springen had gezeten, had ik gekeken. Omdat de verschillende karakters in de eerste afleveringen goed worden neergezet, voelt het begin wat rommelig en onsamenhangend aan, maar als hun verhalen langzaam samenkomen valt de boel al snel op z’n plek en groeit Daredevil uit tot een echte pageturner.
Reageer
avatar_renzoroy
7.5
28 feb 2019 14:54 - 28 feb 2019 15:03
Ik vond seizoen 3 toch wel het beste seizoen. Het blijft toch jammer dat het gestopt is, vooral omdat Dex aan het einde echt veranderd in Bullseye. Had een mooie main villain/big bad voor het 4e seizoen kunnen zijn.... helaas :(
Reageer
avatar_krillz
9
29 okt 2018 18:32 - 22 sep 2021 04:49
Dat 3de seizoen draait enkel om Wilson Fisk. Vind dat redelijk goedkoop. Eerste en tweede seizoen waren echt sterk. 3 afleveringen bekeken van seizoen 3 en het gaat niet vooruit. Gewoon om in slaap te vallen.
Reageer
Bekijk reacties (1)
avatar_TnTNL
30 okt 2018 08:26
Ben ik het wel mee eens, zit nu bij aflevering 4 of 5 en... meh
Reageer
avatar_Hangmat
9.2
29 okt 2018 00:31 -
Onvoorstelbaar. Seizoen 3 is nog beter dan 1 en 2! Kijken dus!
Reageer
avatar_alex3012
10
21 okt 2018 18:52 -
laatste seizoen gekeken
vind dat er een paar vecht scenes echt slecht waren waar je zag dat het nep was.
maar verder vind ik deze serie gewoon lekker wegkijken was begonnen op vrijdag avond en volgende ochtend meteen alles af gekeken
Reageer
avatar_Komdeurtje
-
06 apr 2016 11:03 - 22 sep 2021 04:49
Ik ben gisteren begonnen met deze serie, maar als je Arrow gezien hebt valt deze een beetje tegen. Maar goed hebt pas 3 afleveringen gezien.
Reageer
avatar_naoufas
8
28 okt 2018 22:37 -
Klaar met seizoen 3! Wat een seizoen, goed verhaal, goede gevechtsscene’s en ern seizoen wat je door wilt blijven kijken! Hoop dat ze deze serie (zoals bij cage en fist) niet gaan cancellen! Ben erg benieuwd naarbullseye en daredevil in een vervolg! (Hopelijk!!!)
Reageer
avatar_kimregts
10
26 okt 2018 14:54 -
Seizoen 3.... the best!!! Hopelijk wordt deze Noet gecancelled!!! Ben benieuwd naar vervolg: Bullseye!!
Reageer
Bekijk reacties (1)
avatar_kimregts
26 okt 2018 14:54
Excuus voor de taalfouten ;-)
Reageer
avatar_winthoos
-
22 apr 2016 09:32 - 22 sep 2021 04:49
punkmuts: daarom ook ben ik er mee gestopt.
Reageer
avatar_punkmuts
6
22 apr 2016 09:16 -
Behoorlijke afknapper na seizoen 1. Door de eerste 8 afleveringen moest ik me echt worstelen en daarna werd het wat beter. Vecht scenes bijzonder matig al met al viel het behoorlijk tegen en er is geen vrouwelijk schoon die dat kan veranderen. Als je daar op zit te wachten kan je beter iets anders uitkiezen om te bekijken.
Reageer

Laatste reacties op afleveringen

Hieronder staan de laatste reacties bij de afleveringen. Omdat je niet bent ingelogd weten wij niet tot wat je hebt gezien. In verband met spoilers zijn de reacties hieronder vaag gemaakt.. Klik erop om de reactie te lezen.
Avatar anonymous
01x02
anonymous
30 maa 07:08
Ik haak nooit zo snel af met series maar de dingen die je schrijft zijn dus precies de reden waarom ik na afl. 2 alle seizoenen heb weggegooid. Bovendien was het niet alleen knap dat ie zo nog kon vechten, die scene was zo verschrikkelijk slecht.
Avatar renzoroy
01x02
renzoroy
20 aug 12:05
Knap dat daredevil nog zo goed kan vechten met o.a. 3 gebroken ribben en dat die ene dude die een brandblusser op zijn kop krijgt van weet ik het hoe hoog, daarna gewoon nog leeft....
Daredevil