Code Lyoko

7.5 / 10
25 min
Animatie
Volg deze serie
7.5 / 10
4seizoenen/97afleveringen/2003 - 2007 
NetwerkFrance 4
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:25 min20032007 (Beëindigd)
Genres:Animatie
Netwerk:France 4
Code Lyoko is een futuristische Franse animatieserie van de zender France 4. De serie ging in première op 3 september 2003.

Xana is een computervirus dat werelddominantie nastreeft en dat controle van een supercomputer heeft overgenomen en waarin de virtuele wereld Lyoko zich afspeelt. XANA valt de wereld aan door het activeren van torens die een verbinding met de aarde vormen. Wanneer een toren geactiveerd is kan XANA binnendringen in apparaten op aarde of mensen infecteren (pas sinds seizoen 2). 4 jongeren op een internaat, Jeremy (de primus op school, vaak aangeduid als Einstein), Odd (studeert niet graag en houdt van horrorverhalen en eten), Yumi (een Japans meisje dat niet op het internaat verblijft en verliefd op Ulrich), Ulrich (verliefd op Yumi), vechten tegen XANA om de wereld te beschermen. Aelita, een meisje dat gevangen zit op Lyoko, helpt hen daarbij en is in staat om torens te deactiveren. Via een soort transmissieëenheid in een ruimte naast de supercomputer in een verlaten fabriek kunnen de jongelui getransporteerd (gevirtualiseerd) worden tussen de aarde en Lyoko. XANA heeft een leger met verschillende monsters klaar staan om hen dat te beletten. Wordt één van hen gedood, dan wordt die terug gedevirtualiseerd naar de aarde.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 27
Seizoen 1
Seizoen 2
0 / 26
Seizoen 2
Seizoen 3
0 / 15
Seizoen 3
Seizoen 4
0 / 30
Seizoen 4

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie Code Lyoko.

Vergelijkbare series

Code Lyoko