Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

Citadel van Prime Video nu al vernieuwd met tweede seizoen

Citadel komt volgende maand op Prime Video, maar kijkers weten nu al dat de nieuwe serie voorlopig blijft. Prime Video heeft het spionagedrama een vroege verlenging van seizoen twee gegeven.

Richard Madden (Bodyguard) en Priyanka Chopra Jonas (Quantico) spelen Citadel-agenten Mason Kane en Nadia Sinh. Het verhaal volgt het paar terwijl ze proberen een kwaadaardige organisatie neer te halen die acht jaar eerder hun spionagebureau neerhaalde.

Citadel

Deze vroege verlenging komt slechts enkele dagen nadat een clip voor de nieuwe serie werd vertoond op het jaarlijkse South by Southwest-festival in Texas. De serie heeft echter wat problemen gehad tijdens de productie. The Hollywood Reporter meldde het volgende:

"Het budget voor Citadel is gestegen tot meer dan $ 200 miljoen voor het filmen nadat de helft van het creatieve team van de serie is vertrokken vanwege creatieve meningsverschillen. De serie is momenteel op weg om de op een na duurste serie ooit te worden, na The Lord of the Rings: De ringen van de macht.

Een van de veranderingen is dat Citadel afscheid heeft genomen van showrunner Josh Appelbaum en regisseur Brian Kirk, en de Russo's hebben David Weil, de maker van Amazon's onlangs afgesloten drama Hunters, ingehuurd om de serie over te nemen, een meer gefundeerde aanpak te bieden en toezicht te houden op $ 75 miljoen in reshoots van een budget dat al was begroot op $ 160 miljoen.

Bronnen zeggen dat Weil aanblijft als showrunner voor seizoen twee, terwijl de Russo's naar verwachting verschillende afleveringen zullen regisseren."

Het eerste seizoen van zes afleveringen wordt op vrijdag 28 april uitgebracht.
Video on youtube
Vorige aflevering
Secrets in Night Need Early Rains
Secrets in Night Need Early Rains
01x06
Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_yukhalilsel
19 maa 2023 18:07 -
Het vermelden van zo een hoog budget wekt ook hogere verwachtingen dan gemiddeld.
Ik hoop dat ze het waar maken.
Reageer
avatar_SLP
19 maa 2023 20:20 -
Ja, ik was best verbaasd toen ik het las, want het is tegenwoordig zeker geen vast gegeven dat een nieuwe serie een tweede seizoen krijgt. Maargoed, Prime Video is natuurlijk geen Netflix :-) En THR heeft het vaak wel bij het rechte eind! Ben benieuwd hoor, vind beide hoofdrolspelers erg leuk :)
Reageer
Citadel