Brot

7.6 / 10
50 min
Detective
Volg deze serie
7.6 / 10
1seizoenen/8afleveringen/2019 - 2020 
NetwerkRUV
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Te zien op
Looptijd:50 min20192020 (Beëindigd)
Genres:Detective
Netwerk:RUV
Brot (The Valhalla Murders) is een IJslandse detectiveserie van de zender RUV. De serie ging in première op 26 december 2019.

Detective/Profiler Arnar reist van Denemarken naar Iceland om deel te nemen aan het onderzoek omtrent eerste serie moordenaar van Iceland. Samen met Kata, de leidinggevende officier, wordt het een race tegen de klok om de moordenaar op te sporen.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 8

Recensies (1)

Brot - Seizoen 1

7.5

Populaire reacties (4)

7.5
21 mrt 2020
In IJsland zijn de afgelopen jaren een paar goede tv-series gemaakt, zoals Trapped, Stella Blómkvist (ietsjes minder) en Hamarimm (The Cliff). Ik vind het altijd verrassend te zien dat een land met een inwoneraantal van minder 350000 mensen zoveel goede acteurs heeft voortgebracht. Op Netflix kun je nu de laatste IJslandse misdaadserie The Valhalla Murders zien. De serie bestaat uit 8 afleveringen van 45 minuten en is in de winter opgenomen wat zorgt voor prachtige beelden van het ruige IJslandse landschap.

Er vinden op IJsland een paar moorden plaats die de politie voor grote raadsels stelt. Daarom wordt het politieteam onder leiding van inspecteur Kata (Katarina) versterkt met profiler Arnar die daarvoor vanuit Oslo terugkeert naar zijn geboorteland. De enige concrete aanwijzing die ze hebben is een foto.

Het verhaal komt wat traag op gang maar boeit al heel snel. Nína Dögg Filippusdóttir speelt Kata en Björn Thors speelt Arnar en ze doen dat heel verdienstelijk. Ze zijn goed in hun werk maar hebben ook persoonlijke beslommeringen die in het verhaal een plek krijgen. Spanning is er voldoende en die neemt alleen maar toe naarmate het verhaal vordert. De muziek is heel apart en past heel goed bij de beelden die op je scherm verschijnen. Ik vond het een goede serie waar ik met plezier naar gekeken heb.
7.1
19 apr 2020
Goeie IJslandse crimi, vooral Nina Dögg aka Kata speelt zeer natuurlijk en expressief. Min puntje vin ik: de beelden bij Scandinavische series zijn vaak al groenig, deze x 'enorm' blauw met groen. Bijna geen rood of enig andere kleur in de beelden te ondekken.

Vergelijkbare series

The Killing
4 stemmen
Cardinal
4 stemmen
Wisting
4 stemmen
Bron/Broen
3 stemmen
Forbrydelsen
2 stemmen