Bosch

8,0 / 10
42 min
Detective
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Reacties

avatar_gumstarr
8
22 feb 2015 20:07 -
Ergens in 2013 heeft iemand in de directiekamer van Amazon waarschijnlijk met de vuist op tafel geslagen, terwijl hij brulde dat het na The Shield en Southland nu toch écht weer eens tijd werd voor een lekkere Amerikaanse detective. En dan niet de zoveelste CSI: Bedenk-Hier-Een-Amerikaanse-Stad-Naar-Keuze of plastic ellende van Hawaii Five-0, maar prettig, grimmig, licht deprimerend politiewerk met een rauw randje. De boeken van Michael Connelly bleken de ideale inspiratiebron en in februari 2014 zag de pilot van Bosch het levenslicht. Nu is ook de rest van het eerste seizoen bekoekeloerbaar en dat is dus best de moeite waard.

Zoals het een zichzelf respecterende politieagent betaamt gaat Harry Bosch als gescheiden man door het leven, waardoor hij lekker veel tijd heeft om zich op z’n werk te storten. Dat is maar goed ook, want Harry is niet alleen op zoek naar een seriemoordenaar, hij staat ook nog terecht voor een uit de hand gelopen schietpartijtje op het werk én moet zien uit te vinden wie het dode jongetje is wiens botten in het bos worden opgegraven door een vrolijk kwispelende Golden Retriever. Het sal je werk maar wesuh.

Harry Bosch wordt leven ingeblazen in de persoon van Titus Welliver en die doet dat helemaal niet verkeerd. Als je van stoïcijnse, ietwat sacherijnige alfamannetjes houdt tenminste. Gaat je bloed daar niet sneller van kloppen, dan kun je misschien iets met de wetenschap dat er ook nog wat The Wire mensen in Bosch rondlopen. Op het acteerwerk valt sowieso weinig af te dingen en gecombineerd met een paar spannende verhaallijnen is Amazon wat mij betreft geslaagd in haar opzet. Meer hiervan!
Reageer
avatar_petra1
8.3
15 apr 2017 12:22 -
Harry Bosch....................HB.............Humphrey Bogart.....de gelijkenis is treffend.
Reageer
avatar_Birdy
9
05 aug 2015 09:44 -
Heerlijke serie, mooie personages en omgeving. Kijk al uit naar seizoen 2. Gezien de vele boeken over Bosch kunnen ze nog wel even vooruit.
Reageer
avatar_nohado
9
15 mrt 2015 16:48 -
Super serie, moet meer van komen!!
Reageer
avatar_thunderbirdman
-
17 feb 2020 10:55 -
ik lees net dat Bosch bij Amazon het 7e en laatste seizoen word gemaakt en het 6e seizoen word dit jaar gemaakt, dus wanneer het 7e seizoen uitkomt is nog onbekend
Reageer
Bekijk reacties (1)
avatar_Roeman
17 feb 2020 11:18
Dat klopt, MijnSerie heeft daar ook een bericht over geschreven: https://www.mijnserie.nl/bosch/nieuws/9032-misdaadserie-bosch-krijgt-zevende-en-laatste-seizoen-bij-amazon/
Reageer
avatar_italklaas
9
25 apr 2019 15:50 -
Heerlijke serie... spannend, mooie plot en ook een rode lijn door de seizoenen heen. Kan hem zeker aanbevelen...
Reageer
avatar_Toontje35
8.3
20 dec 2017 10:52 -
Mmm kon lastig in het verhaal komen van S3. Warrig? Boeide minder kennelijk. Een 7
Prima slot episodes
Reageer
avatar_filmes62
8
23 apr 2017 15:14 -
Wederom de hele derde seizoen achter elkaar gekeken, de serie is zo grijpend dat wachten geen optie is. Nu wachten op de volgende reeks.
Reageer
avatar_Toontje35
8.3
08 aug 2016 09:47 -
Weer een fijn seizoen No.2 Tikkie minder dan seizoen 1. Maar praktisch in 1 ruk afgekeken. Zegt genoeg, denk ik. Verhaal pakt. Boeiend. Fijne personages. 1 van mijn favorieten
Reageer
John Doe
Bibi (gast)
21 sep 2015 21:34 -
heb alle boeken gelezen. Top om nu de serie te zien.
Reageer

Laatste reacties op afleveringen

Hieronder staan de laatste reacties bij de afleveringen. Omdat je niet bent ingelogd weten wij niet tot wat je hebt gezien. In verband met spoilers zijn de reacties hieronder vaag gemaakt.. Klik erop om de reactie te lezen.
Er zijn nog geen reacties geplaatst van de afleveringen die jij hebt gezien.