Atypical

8,0 / 10
33 min
Komedie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Lisa Sanders geeft "Atypical - Seizoen 4" een 7.
Geschreven door Lisa Sanders op 12 september 2021.
Leuk?
2
1
Bekijk stemmen

Atypical - Seizoen 4

De serie richt zich op het leven van de 18-jarige Sam Gardner (Keir Gilchrist, United States of Tara), die zich in het autismespectrum bevindt.

Sam begint te onderzoeken wat het kan betekenen om onafhankelijk te zijn van zijn familie, die allemaal hun eigen problemen hebben en de wereld vanuit zijn perspectief proberen te begrijpen. Je volgt zijn zus Casey (Brigette Lundy-Paine, Margot vs. Lily) en zijn ouders, Elsa (Jennifer Jason Leigh, Lisey's Story) en Douhg (Michael Rapaport, Prison Break), door de seizoenen heen.

Atypical is een dramedy. Ik kijk niet veel series in dit genre, maar ik hoorde veel over de serie, zowel goede als slechte dingen. Het leek mij daarom interessant om te kijken, ook omdat ik iemand in mijn familie heb die autisme heeft. Je ziet in het begin van de serie dat Sam is samen gaan wonen met zijn ‘Homie’ Zahid (Nik Dodani, Trinkets). Ook is hij nog steeds samen met zijn vriendin Paige (Jenna Boyd, Mr. Mom), die haar werk voortzet in een fastfood restaurant.

In seizoen vier zie je dat Sam besluit een semester vrij te nemen in de hoop een reis te kunnen maken naar Antarctica, om pinguïns van dichtbij te bekijken en te bestuderen. Ik vind dit een goede aanloop naar het einde van het seizoen en de serie toe. We komen al in de eerste aflevering erachter dat Sams grootste passie pinguïns is en alles wat daar maar mee te maken heeft. Het is daarom logisch dat een reis naar Antarctica hem aanspreekt.

Ik was hierbij vooral benieuwd naar hoeveel ze van die reis gingen laten zien en welke problemen hij daarbij ging ondervinden. Ik vind het leuk om te zien dat zijn ouders die hier in de vorige seizoenen moeite mee zouden hebben, hem hebben gesteund en geholpen om de reis te kunnen maken. Ook al had ik nogal een hekel aan Elsa, ik vind dat ze dit seizoen haar best heeft gedaan en haar karakter is meer veranderd.

Ook gaat het verhaal van Casey verder, die zichzelf naar het uiterste drijft om naar UCLA te kunnen. Casey krijgt in dit seizoen meer aandacht en problemen waar ze zich doorheen moet vechten. Ook groeien zij en haar vriendin Izzie (Fivel Stewart, [email protected]) naar elkaar toe, maar de druk van de UCLA- recruiter verhoogt de stress. Casey was vanaf het begin één van mijn favorieten. Ik vond het daarom leuk dat de serie meer aandacht gaf aan haar. Leuk vond ik dat er een aflevering was waarbij je Casey als voice-over hoorde in plaats van Sam.

Hoewel de serie grote thema’s behandelt worden deze licht en luchtig aangepakt. Ik vind het goed en leuk om te zien dat Sams studievrienden, gespeeld door acteurs met autisme, ook een grotere rol hebben gekregen in het seizoen. Ik heb erg genoten van de serie en heb Atypical dan ook binnen no time uitgekeken. De laatste aflevering vond ik een mooie afsluiter van de serie. Ik geef het seizoen een 7.
Volg Atypical
Vorige aflevering
Dessert at Olive Garden
Dessert at Olive Garden
04x10
Leuk?
2
1
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Maid - Seizoen 1

9

Chicago Fire - Seizoen 8 (DVD)

7

The North Water - Seizoen 1

9

Manifest - Seizoen 2 (DVD)

7.5

The Walking Dead - Seizoen 11 - (eerste deel)

8.5

Nine Perfect Strangers - Seizoen 1

6
Atypical