Arcane

8.6 / 10
43 min
Animatie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Lisa Sanders geeft "Arcane - Seizoen 1" een 8.5.
Geschreven door Lisa Sanders op 12 januari 2022.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Arcane - Seizoen 1

Twee zussen uit Zaun, die na de dood van hun ouders zijn opgevoed door een bendeleider, plunderen een Pilthovense villa, terwijl twee uitvinders de kracht van Hextech proberen te beheersen.

Het verhaal speelt zich af in Zaun en Pilthoven, twee aparte steden, nauw met elkaar verbonden maar op de rand van oorlog met elkaar. De eerste is duister, armoedig en vol met bendes. De tweede is welvarend, ontwikkeld en voorzien van de nieuwste technologieën. Shimmer, een drug die de gebruiker bovennatuurlijke krachten geeft, wordt in Zaun ontwikkeld. In Pilthoven vertrouwt men op Hextech, een magische krachtbron.

De animatieserie heeft een unieke stijl die een combinatie is van steampunk en arcanepunk. Het 19-eeuwse industriële tijdperk samen met magie en wetenschap zorgt voor de perfecte sfeer. Ik vond het prachtig getekend. De 2D- en 3D-effecten zorgen ervoor, samen met de verschillende perspectieven, dat je helemaal in het verhaal zit. Verder vond ik de muziek ook erg goed gemaakt; het paste goed bij de scènes.

De personages zaten goed in elkaar. Vooral van het personage Jinx was ik erg onder de indruk. Haar onvoorspelbare reacties, mentale instabiliteit en haar agressie maakten van haar een interessant personage. Haar twijfels en emoties zijn perfect in beeld gebracht met behulp van bekraste animaties, schokkende beelden en flitsende overgangen van tekeningen over haar beeld heen, wanneer ze bijvoorbeeld andere stemmen hoort.

Ook haar zus Vi vond ik een erg leuk personage in de serie. De band met haar zus vond ik interessant in beeld gebracht. Vi gaat in de serie op zoek naar haar zus, geholpen door een peacekeeper uit Pilthoven, Caitlyn, omdat Jinx een Hextech onderdeel heeft gestolen.

De gestolen Hextech zorgt voor de nodige maatregelen richting Zaun. Maar ook loopt de spanning hoog op in de raad van bestuur in Pilthoven. Ik vond het goed gedaan dat je ook deze kant te zien kreeg. Dus niet alleen wat er in Zaun gebeurt, maar ook wat voor effect alles heeft op Pilthoven.

Ik vond dat er in elke aflevering genoeg spanning en actie zat. Ik verveelde mij geen moment en zat na de eerste aflevering helemaal in de serie. Ik had in het begin soms wel moeite met het volgen van het verhaal, omdat het mij een beetje onduidelijk was waar het nu om draaide en waar het naar toe zou gaan. Ik vind het een goede serie en kan niet wachten tot seizoen twee. Ik geef het daarom een 8,5.
Volg Arcane
Vorige aflevering
The Monster You Created
The Monster You Created
01x09
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Rick and Morty - Seizoen 5 (DVD)

9

Dexter: New Blood - Seizoen 1

9.5

Peacemaker (2022) - Eerste aflevering

7

Annika - Seizoen 1

7

A Very British Scandal - Miniserie

8

Only Murders in the Building - Seizoen 1

8.5
Arcane