American Horror Stories

7.3 / 10
60 min
Anthologie
Volg deze serie
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Lisa Sanders geeft "American Horror Stories - Seizoen 1" een 7.
Geschreven door Lisa Sanders op 1 december 2021.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

American Horror Stories - Seizoen 1

Door corona moesten we helaas wat langer wachten op het tiende seizoen van American Horror Story (AHS), maar ondertussen werden we blij gemaakt met de spin-off van de makers van de AHS-serie.

Ik ben American Horror Stories gaan kijken omdat ik al American Horror Story (AHS) volg en deze nieuwe serie voorbij kwam op Disney+. Ik wist eerst niet dat het een spin-off was van AHS, maar daar kwam ik al snel achter na de eerste aflevering.

Elke aflevering in de serie verteld een ander verhaal. Zo ga je in de eerste twee afleveringen weer terug naar het bekende 'murder house' die je ook in vorige seizoenen hebt kunnen zien in AHS. In de derde aflevering zie je hoe een illegale film voor bloeddorstigheid zorgt. In de vierde aflevering zien we een stel jongens die in een huis aan het vloggen zijn en achternagezeten worden door een kerstman. We zien dat een duivel wordt opgeroepen in de volgende aflevering en een zoektocht in het bos naar een kind in de zesde. In de laatste aflevering komen veel verhalen uit de eerdere serie terug als we zien hoe een vrouw de perfecte American Horror Story-game probeert te maken. Ik vond het leuk dat elke aflevering een ander horrorverhaal had. Niet alle afleveringen hebben een afgerond of een gelukkig einde, maar dat past prima in dit genre. De afleveringen zijn ook kort en makkelijk te bekijken.

We zien verschillende acteurs terug die ook in de AHS te zien zijn. Onder andere Matt Bomer, Noami Grossman, John Carroll Lynch, Billie Lourd en Cody Fern spelen in een aflevering mee. Daarnaast zien we ook veel nieuwe namen: Sierra McCormick (Jessie), Aaron Tveit (The Code (2014)), Ronen Rubenstein (9-1-1: Lone Star) en Kevin McHale (Glee).

Wat er miste in de serie waren de schrikmomenten en de verbinding die je hebt met de personages in de serie. Doordat je maar naar een kort verhaal kijkt van maximaal 50 minuten, voel je je niet heel erg verbonden met de personages uit de aflevering. Ook miste er de nodige spanning. Nu ben ik al heel wat gewend, omdat ik veel horror kijk, maar ik vond dat sommige afleveringen wel wat saai waren in de opbouw.

Toch was het leuk om te kijken en zit ik nu weer volop in het nieuwe seizoen van AHS. Ik geef de serie een 7.
Volg American Horror Stories
Vorige aflevering
Game Over
Game Over
01x07
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Trigger Point - Eerste aflevering

6

Billie vs Benjamin - Eerste aflevering

9

Lost in Space (2018) - Seizoen 3

7.5

The Witcher - Seizoen 2

7.5

Rick and Morty - Seizoen 5 (DVD)

9

Dexter: New Blood - Seizoen 1

9.5
American Horror Stories