Arcadia

7,0 / 10
50 min
Sciencefiction
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Peter Rotthier geeft "Arcadia - Eerste aflevering" een 8.
Geschreven door Peter Rotthier op 25 Maart 2023.
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Arcadia - Eerste aflevering

Arcadia is een prestigieuze sciencefictionserie waarin we kennismaken met een wereld waar je sociale status bepaald wordt door de score die je hebt.

Het was uitkijken naar de eerste aflevering van Arcadia, een prestigieuze nieuwe serie waarin Belgische, Nederlandse en Duitse seriemakers en acteurs de handen in elkaar hebben geslagen. Nog voor de eerste aflevering op de buis kwam, werd er al een tweede seizoen aangekondigd. De verwachtingen van de makers en de producenten van deze sciencefictionserie zijn dan ook hoog. Kosten nog moeite werden gespaard om van Arcadia een pareltje te maken. Met een budget van rond 1 miljoen euro per aflevering en het opentrekken van een groot blik topacteurs uit de drie landen, mocht je als kijker wel iets verwachten.

Arcadia
© Een


De wereld van Arcadia is een wereld waar je sociale status bepaald wordt door de score die je hebt. Mensen in Arcadia kunnen zowel punten winnen als verliezen. In de eerste aflevering draait alles rond de familie van Pieter Hendriks (Gene Bervoets, Beau Séjour). De pater familias heeft geknoeid met de punten van enkele familieleden van zijn nieuw samengesteld gezin. Die fraude wordt ontdekt en Pieter wordt verbannen naar de Buitenwereld.

Maar niet alleen Pieter is hiervan het slachtoffer. Zijn hele gezin wordt gedegradeerd en er volgt een onderzoek om te zien welke gezinsleden van de familie op de hoogte waren van deze fraude. Na zijn proces en zijn veroordeling, is zijn familie dan ook verdeeld omdat sommigen toch op de hoogte waren en anderen dan weer niet.

Arcadia
© Een


Met deze gegevens moet je het als kijker een beetje doen met de première van deze serie. Je leert de diverse familieleden van Pieter kennen en wat ze uitvoeren in de wereld van Arcadia. Voor de rest is deze aflevering vooral een kennismaking met de diverse personages en vooral met de wereld van Arcadia.

Alles is mooi in beeld gebracht en straalt internationale allure uit en de sterke acteurs die voor deze serie gecast zijn, doen ook hun duit in het zakje. Toch is het duidelijk dat deze serie niet valt of staat met deze eerste kennismaking. Als kijker zijn we al niet gewoon om een serie gemaakt in de Lage Landen zoals Arcadia voorgeschoteld te krijgen. Dit soort toestanden komen vooral voor in soortgelijke Amerikaanse series. Toch is het duidelijk dat de makers hier hun eigen toets aan willen geven en geen copy willen maken van voorgekauwde seriekost van over de plas.

De eerste aflevering is niet direct een hoogvlieger maar maakt wel het potentieel van Arcadia duidelijk. Als kijker zet je best even alle Amerikaanse sciencefictionseries in de kast zodat je zonder vooroordelen Arcadia tot je kan nemen.
Video on youtube
Volg Arcadia
Vorige aflevering
Het geheim
Het geheim
01x08
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_Olga2000
26 maa 2023 10:49 -
Ik heb de hele serie gezien. Enorme klifhanger aan het einde. Ik hoop dat tweede seizoen idd komt. Verder zou ik de serie ook een 8 geven. Erg goed gedaan. Boven alle verwachtingen. Verhaal is sterk en acteurs zijn goed op dreef.
Reageer
avatar_BlackBiker
26 maa 2023 14:01 -
Ik heb alleen de eerste aflevering nog gezien. Vanavond is deel 2 op NPO3.
De eerste aflevering schetste de wereld heel aardig en smaakte wat mij betreft zeker naar meer.

Grappig om eens zo'n serie te zien die is gemaakt in ons taalgebied. En ze maken mooi gebruik van wat iconische beelden uit Nederland en België. Zo was de beroemde dam van La Gileppe, met de grote leeuwenstandbeelden, een paar keer te zien en zag ik ook de Veluwse zandverstuivingen bij Kootwijk terugkomen.
Fijne cliffhanger ook op het einde van aflevering 1. Ik ben heel benieuwd hoe dit verder gaat.
Reageer
avatar_braafje666
08 apr 2023 09:39 -
Na 2 afleveringen ben ik er wel een beetje klaar mee, het komt allemaal een beetje sukkelig over...we willen wel maar kunnen niet. Het moet allemaal futuristisch over komen, "de liftdeur gaat open"...de heetwater koker bleept...
Een ding wat wel voor de serie spreekt en het moderne tv maakt is het inclusieve lesbische stel wat dan altijd weer een donkere en licht gekleurde meid is.
Reageer
Arcadia