Ah! My Goddess

9.7 / 10
25 min
Anime
Volg deze serie
Bekijk trailer
9.7 / 10
2seizoenen/48afleveringen/2005 - 2007 
NetwerkWOWOW
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:25 min20052007 (Beëindigd)
Genres:Anime
Netwerk:WOWOW
Ah! My Goddess is een Japanse animeserie van de zender WOWOW. De serie ging in première op 21 februari 1993.

Universiteitsstudent Keiichi Morisato wordt door een godin, Belldandy, bezocht om een enkele wens te doen. Keiichi denkt echter dat dit een grap is, en vraagt de godin schertsend om voor altijd bij hem te blijven. Hierop trekt Belldandy tot Keiichi's grote verbazing daadwerkelijk bij hem in. De manga en anime vertellen het verloop van de relatie tussen Keiichi en Belldandy, elk op hun eigen manier.

De benaming Belldandy is de verengelsde versie van het originele fonetisch Japanse ベルダンディー -, 'Berudandii', op zijn beurt een fonetische vertaling van het Europese Verdandi of Verthandi. Samen met de personages Urd en Skuld is deze afkomstig uit het pantheon van de Noords/Germaanse mythologie. Het drietal komt daar voor als schikgodinnen of 'Norns' (respectievelijk van heden, verleden en toekomst), die onder meer de voortgang van de tijd beheren. Hoewel dit voor de manga eveneens geldt, zijn hun persoonlijkheden in de strip slechts zeer losjes op de oorspronkelijke mythologische personages gebaseerd.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 24
Seizoen 1
Seizoen 2
0 / 24
Seizoen 2

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie Ah! My Goddess.

Vergelijkbare series

Ah! My Goddess