Leuk?
4
2
Bekijk stemmen

Netflix-serie Vikings: Valhalla eindigt met het aankomende derde seizoen

De reis van Vikings op Netflix loopt ten einde. Het derde seizoen van Vikings: Valhalla, dat in 2024 wordt uitgezonden, is het laatste.

De serie, die is gemaakt door Jeb Stuart, is een vervolg op het door Michael Hirst gemaakte Vikings. Nadat het eerste seizoen in februari 2022 van start ging, werd het met twee seizoenen vernieuwd.

Het drama begint in het begin van de 11e eeuw en vertelt de legendarische avonturen van enkele van de beroemdste Vikingen die ooit hebben geleefd: Leif Eriksson, gespeeld door Sam Corlett, Freydis Eriksdotter (Frida Gustavsson), Harald Hardrada (Leo Suter) en de Normandische koning Willem de Veroveraar. Deze mannen en vrouwen zullen een pad banen terwijl ze vechten om te overleven in de steeds veranderende en evoluerende wereld.

Vikings: Valhalla

De cast bestaat verder uit Bradley Freegard, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Goran Visnjic, Laura Berlin, David Oakes, Pollyanna McIntosh, Soren Pilmark, Bradley James, Hayat Kamille, Marcin Dorocinski en Sofya Lebedeva.

Stuart is de showrunner en uitvoerend producent, Morgan O'Sullivan, Michael Hirst, Sheila Hockin, Steve Stark, James Flynn, John Weber, Sherry Marsh, Alan Gasmer en Paul Buccieri produceren ook. MGM Television is de studio.

"Ik ben zo dankbaar dat ik drie seizoenen de tijd heb gehad om de verhalen van Leif, Harald en Freydis te vertellen. Ik wist vanaf het begin dat ik de evolutie wilde laten zien van hoe drie van de beroemdste Vikingen de iconen werden die we vandaag de dag kennen en dat is precies wat we hebben gedaan. Ik hoop dat wanneer het publiek het nieuwe seizoen te zien krijgt, ze enthousiast zullen zijn over alle nieuwe hoogten die we met deze helden hebben bereikt. Toen we vijf jaar geleden aan dit project begonnen, heb ik samen met deze ongelooflijke cast en crew hard gewerkt aan een reis waarvan we allemaal hoopten dat hij bevredigend zou zijn," zei Stuart in een verklaring aan IGN, die het nieuws naar buiten bracht.

Hij voegde eraan toe: "Natuurlijk zijn er met echte historische figuren altijd meer aspecten van hun leven die onderzocht kunnen worden, maar verhaaltechnisch was het logisch dat de reizen van Leif, Freydis en Harald zouden eindigen in ons derde seizoen. En we kunnen echt niet wachten tot de fans de afsluiting van dit hoofdstuk van de geschiedenis zien."

Hieronder kun je een teaser trailer voor Vikings: Valhalla seizoen drie bekijken.
Video on youtube
Vorige aflevering
The Reckoning
The Reckoning
02x08
Leuk?
4
2
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_JanWillemK
09 okt 2023 11:01 -
Zonde, maar beter dat Jeb Stuart er een einde aan maakt dan dat Netflix dat vroegtijdig zou doen.
Jeb Stuart zijn plan was om het verhaal te laten eindigen na 3 seizoenen en doet dat dus ook. Geen uitmelken en blijven teren op je eerdere succes. Dat kan ik alleen maar respecteren.
Reageer
Vikings: Valhalla