Van der Valk

5.9 / 10
50 min
Misdaad
Volg deze serie
5.9 / 10
5seizoenen/32afleveringen/1972 - 1992 
NetwerkITV1
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:50 min19721992 (Beëindigd)
Genres:Misdaad
Netwerk:ITV1
Van der Valk is een Britse misdaadserie van de zender ITV1. De serie ging in première op 13 september 1972.

Commissaris Piet van der Valk is een cynische diender die alles al heeft meegemaakt. Samen met zijn assistent Johnny Kroon jaagt hij op corrupte agenten, ontvoerders en ander gespuis.
Koop bij Bol

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 6
Seizoen 1
Seizoen 2
0 / 7
Seizoen 2
Seizoen 3
0 / 12
Seizoen 3
Seizoen 4
0 / 4
Seizoen 4
Seizoen 5
0 / 3
Seizoen 5

Populaire reacties (1)

avatar Bart8x
6
4 sep 2020
Het was heel raar en het voelde niet prettig om naar een serie te zien. De serie heeft een Nederlandse naam: Van der Valk. Maar de serie speelt in Nederland af en iedereen praat Engels ook de gast rollen en zelfs op straat wordt er Engels gesproken?!

Dit is echt niet de realiteit van Nederland. In Amsterdam wordt er Engels gesproken omdat er veel toeristen zijn maar in de rest van Nederland bijna niet! De randstad is misschien een uitzondering.

Maar ik heb een vermoeden omdat Nederland altijd zo gastvrij is geweest in het verleden ( En op dit moment zijn er nog steeds veel Nederlanders
heel gastvrij voor iedereen) Dat de Nederlandse taal binnen ongeveer 50 a 100 jaar zal verdwijnen. Of dat de taal alleen nog maar in uitzondering gesproken zal worden.

De komende jaren ik denk zo rond 2030, 2040, 2050 zal de Engelse taal in Nederland dan ook een officiële taal worden die langzaam de Nederlandse taal op de 2 plaats zet. Dan is Nederland een 3 talig land.

Hopelijk blijft de Friese taal nog bestaan.

Dat komt allemaal omdat de Nederlander zich altijd wil aanpassen aan bijna iedereen. Als er een buitenlander komt en die zegt in Nederland '' You must speak english'' in je eigen land dan is het al ver zoek.

Probeer dat maar eens in Duitsland, Frankrijk, Spanje of noem maar op Nederlanders zijn echt een heel sociaal volk, waarbij sommige bevolkingsgroepen misbruik van maken.

Ik wil niet zeggen dat het slecht is om Engels te spreken maar de serie Van der Valk is een voorbereiding dat we straks allemaal Engels gaan spreken en de Nederlandse taal verdwijnt.

En ik ben geen complot denker sla dit bericht maar op en lees het over 50 jaar nog maar eens en dan spreken we weer verder :)

Maar na een lang verhaal kort te maken over de serie Van der Valk het is een goede serie maar jammer dat er Engels gesproken wordt in je eigen Nederland!

Vergelijkbare series

Van der Valk