Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
Helgoned geeft "Van der Valk - Seizoen 1 (DVD)" een 6.5.
Geschreven door Helgoned op 8 september 2020.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Van der Valk - Seizoen 1 (DVD)

In januari 2020 kwam de eerste aflevering van Van der Valk op de Nederlandse televisie. Inmiddels zijn alle drie afleveringen op de Engelse, Duitse en Nederlandse televisie uitgezonden en is het tweede seizoen besteld. Momenteel worden de afleveringen uitgezonden op de publieke Belgische zender. Recent verscheen de serie op dvd. Deze dvd bevat alleen de drie afleveringen en biedt verder niets extra’s. Dat is jammer, een leuke documentaire over het filmen van de serie in onze hoofdstad zou bijvoorbeeld mooi zijn geweest.

Eerder schreef ik al over de eerste aflevering, Love in Amsterdam. De tweede aflevering Only in Amsterdam vind ik de sterkste aflevering van dit seizoen. In hotel American wordt het stoffelijk overschot gevonden van een jong meisje. Bij het onderzoek van Piet van der Valk (Marc Warren, The Musketeers en Snatch) en zijn team stuiten ze op een aantal verdachte specialisten in antieke erotische literatuur, een non en een kliniek die drugsverslaafden op een bijzonder vreemde manier behandelt. Voordat detective Lucienne Hassell (Maimie McCoy, The Musketeers), Brad de Vries (Luke Allen, Dominion) en Job Cloovers (Elliot Barnes-Worrell, Ready Player One) uitvinden hoe deze zaken samenhangen, vallen er nog meer doden.

Van der Valk
© ITV1


De derde aflevering, Death in Amsterdam, is een zogenaamde ‘mixed bag’. Er vindt een gruwelijke moord plaats op een bekende Nederlandse modevlogger. Van der Valk komt er dan achter wat hij al vermoedde; de modewereld is vol met haat, nijd, achterklap en intriges. Die zaak in de modewereld verbleekt bij een corruptieschandaal uit het verleden van Van der Valk. Die tweede verhaallijn is het beste aan deze slotaflevering en eindigt ook in een mooie explosieve climax. Daarbij krijgen we ook meer te weten over commissaris Dahlman (Emma Fielding, Eastenders) en haar perikelen.

Ik vind de rol van anatoom patholoog Hendrik Davie (Darrell D’Silva, Strike Back) nog steeds de leukste rol van het team

De serie is niet baanbrekend, maar wel een onderhoudende serie geworden. Het zijn maar drie afleveringen, maar in de loop van deze afleveringen krijgt het team steeds meer vorm. De verschillende personages passen steeds beter bij elkaar en er zit genoeg dynamiek in hun dagelijkse besprekingen in het bekende Amsterdamse café Scheltema (althans volgens een opmerking op IMDb.com) waarin ze samenkomen na hun dienst. Ik vind de rol van anatoom patholoog Hendrik Davie (Darrell D’Silva, Strike Back) nog steeds de leukste rol van het team, maar ook de pittige interactie tussen de jonge Job Cloover en Piet van der Valk is boeiend. Er is een tweede seizoen besteld, hoewel de opnames daarvan in mei zouden beginnen, fors zijn vertraagd.
Video on youtube
Volg Van der Valk
Vorige aflevering
Still Waters [ 2 hrs ]
Still Waters [ 2 hrs ]
05x03
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Van der Valk