Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Hessel Hoekstra geeft "Trigger Point - Seizoen 2" een 7.5.
Geschreven door Hessel Hoekstra op 13 februari 2024.
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Trigger Point - Seizoen 2

In seizoen twee ontpopt Trigger Point zich tot een vermakelijke en vlotte thriller die lekker wegkijkt

Vorig seizoen had ik zo mijn bedenkingen over Trigger Point. De ITV-serie over explosievenopruimer Lana Washington (Vicky McClure, Line of Duty) had alle ingrediënten om een sterke serie worden, maar kon maar moeilijk van de grond komen. In het tweede seizoen lijkt er echter een knop omgegaan te zijn en lijken de makers met een hoger tempo en meer actie de juiste toon gevonden te hebben.

In dit seizoen mag Lana opnieuw in actie komen om een terreurgroep met een voorliefde voor explosieven tegen te houden. Waar het vorig een extreemrechtse organisatie was, is het nu een groep radicale antikapitalisten. Er wordt vrij snel een dader gevonden, maar deze blijkt niet alleen te werken. Lana en haar collega’s voeren een race tegen de klok om nog meer sterfgevallen te voorkomen.

Bommen en explosies zorgen voor genoeg spanning

Als je wilt zien hoe Vicky McClure gedurende zes afleveringen onder tijdsdruk allerlei bommen onschadelijk maakt, dan ben je bij Trigger Point aan het juiste adres. Dit seizoen biedt precies wat je ervan kan verwachten: veel gepruts aan draadjes en timers met spannende muziek op de achtergrond, veel explosies en veel onverwachte wendingen. Het kijkt lekker weg en is spannend en onderhoudend genoeg om zes afleveringen boeiend te blijven.

Net als vorig seizoen is de schurk interessant en speelt het goed in op de actualiteit. Maar ondanks dit en alle spannende momenten mist de serie een bepaalde geloofwaardigheid en urgentie die soortgelijke series in dit genre wel hebben. Trigger Point richt zich vooral op het ontmantelen van explosieven en dat is een invalshoek die je niet vaak ziet. Ondanks dit biedt Trigger Point toch te weinig vernieuwing in het genre.

Trigger Point is niet heel origineel, wel vermakelijk

Is dat erg? Nee. De makers van deze serie weten dat spannend vermaak bieden het voornaamste doel is, en dat is ze zeker gelukt. Zoals altijd is het een genot om Vicky McClure met haar heerlijke no-nonsense houding in actie te zien. Ook andere acteurs zoals Tomiwa Edun (Merlin), Mark Stanley (Game of Thrones) en Natalie Simpson (North Sea Connection) spelen allemaal interessante personages die zeker wat toevoegen aan de serie.

In het tweede seizoen heeft Trigger Point kwalitatief flinke sprongen gemaakt. Het tempo ligt hoog, is spannend en kijkt lekker weg. Ook de hoofdrolspelers doen het goed. Toch doet de serie helaas te weinig om zich echt te onderscheiden van soortgelijke series en dat is jammer. Maar ondanks dit hoop ik van harte dat er nog een derde seizoen komt.
Video on youtube
Volg Trigger Point
Vorige aflevering
Episode 6
Episode 6
02x06
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Trigger Point