Transparent

7.6 / 10
29 min
Comedy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Reacties

avatar_Rodejong
-
03 jun 2016 05:15 -
De serie Transparent is reeds vernieuwd met Seizoen 4 alvorens seizoen 3 van start gaat.
Reageer
avatar_gumstarr
8
18 dec 2014 12:46 - 22 sep 2021 04:49
Humor is een relatief begrip. Zo zijn er mensen – ik ken ze niet persoonlijk, maar ze zijn er – die vrijwillig geld neerleggen om anderhalf uur lang in een theatersetting naar Guido Weijers te kijken en dat moet kunnen. Ok, dat schijnt allemaal maar te moeten kunnen is wellicht een beter einde van die laatste zin. Bij Amazon nemen ze de definitie van comedy echter wel heel erg ruim. Hun nieuwe serie Transparent staat overal aangeschreven als komedie, maar dat zou bijna hetzelfde zijn als zeggen dat we met Tijs van den Brink (daar moet je altijd even Knevel bij zeggen, anders weet niemand over wie je het hebt) weer een groot cabaretier in ons midden hebben. Je kunt veel zeggen over Tijs, maar niet dat hij de tranen over je wangen laat lopen. Tranen van het lachen althans. Hetzelfde gaat wat mij betreft op voor Transparent.

Mort heeft de zestig aangetikt, z’n kinderen zijn het huis uit en hetzelfde geldt voor z’n vrouw. Die laatste doet het inmiddels met Ed. Nu het slechts me, myself & Mort is, wordt het wel eens tijd om kleur te bekennen: Mort is namelijk Maura. Een trotse vrouw opgesloten in een borstkas vol borsthaar. Al snel wordt duidelijk dat niet alleen Maura wat uitdagingen ondervindt op het gebied van seksualiteit en de liefde, ook haar kinderen hebben op dat vlak nog het nodige te leren.

Transparent heeft naast het hoge dramagehalte niet echt die – al dan niet cynische – lach zoals die besloten ligt in series als Girls en Getting On. Dat is zeker geen reden om deze naast je neer te leggen. Het is goed om te zien dat Amazon met Transparent een kwalitatief hoogstaande serie heeft weten te maken over een niet alledaags onderwerp zonder dat het een karikatuur of camp wordt en dat verdient jullie aandacht. Kijken dus.
Reageer

Laatste reacties op afleveringen

Hieronder staan de laatste reacties bij de afleveringen. Omdat je niet bent ingelogd weten wij niet tot wat je hebt gezien. In verband met spoilers zijn de reacties hieronder vaag gemaakt.. Klik erop om de reactie te lezen.
Er zijn nog geen reacties geplaatst van de afleveringen die jij hebt gezien.
Transparent