The Walking Dead

8.4 / 10
44 min
Horror
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Thomas ten Veldhuijs geeft "The Walking Dead - Seizoen 11 (tweede deel)" een 8.
Geschreven door Thomas ten Veldhuijs op 18 Mei 2022.
Leuk?
4
2
Bekijk stemmen

The Walking Dead - Seizoen 11 (tweede deel)

Een rustige opbouw naar een (naar verwachting) grootse ontknoping van The Walking Dead, waarin het uitgangspunt van de serie weer goed naar voren komt.

Het eerste deel van seizoen 11 van The Walking Dead sloot af met een spannende cliffhanger. Het tweede deel gaat daar meteen op door en dat betekent volop actie en spanning. Daarna is er weer ruimte voor een beetje rust en komt de kern van The Walking Dead terug, namelijk hoe mensen met elkaar leven in een wereld vol met zombies. Dat vond ik altijd het bijzondere aan de serie; de zombies waren meer bijzaak in de grote verhaallijnen.

The Walking Dead
© AMC


Het tweede deel van seizoen 11 bestaat wederom uit acht afleveringen (negen tot en met zestien) en bouwt verder op naar de ultieme ontknoping van The Walking Dead. In dit deel krijgen alle nederzettingen te maken met de Commonwealth, een enorme samenleving met ongeveer 50.000 inwoners.

Op het eerste gezicht lijkt het alsof de Commonwealth alleen maar goede bedoelingen heeft, maar je komt er snel achter dat er (zoals altijd) een dubbele agenda is. Maggie (Lauren Cohen, Whiskey Cavalier) is een van de leiders die voelt dat er iets niet klopt en een escalatie is natuurlijk een kwestie van tijd.

de serie ging ook meer terug naar de kern: hoe leven mensen onderling in een wereld overspoeld door zombies

Ook al was de Commonwealth al in seizoen 10 geïntroduceerd, de kijker wordt nu pas meegenomen in de politiek en hoe de samenleving te werk gaat. Zelf vond ik het verfrissend om een samenleving van deze omvang te zien. Er wordt namelijk getracht een samenleving te creëren die vergelijkbaar is met samenlevingen van voor de uitbraak.

Dat zorgt voor interessante elementen. Zo is er een ijssalon en een ziekenhuis, zijn er restaurants, hebben mensen banen, maar is er ook een sterke hiërarchie. Ook wordt Halloween groots aangepakt en is er een spookhuis waar mensen verkleed zijn als zombies, iets wat ik een grappige toevoeging vond. Na het overleven in het wild van de voorgaande seizoenen, voelt het daarom bijna surrealistisch aan.

Aangezien dit het laatste seizoen is, zullen er waarschijnlijk continue bepaalde vragen door je hoofd gaan. Zal Rick (Andrew Lincoln, Afterlife) nog terugkeren? Komt Michonne (Danai Gurira, Marvel's What If…?) nog tevoorschijn? Er zijn voldoende personages die de gaten kunnen vullen, maar Rick en Michonne waren wel centrale punten in de serie. Hopelijk worden wij in het laatste deel weer met hun aanwezigheid verrast.

Als het aan mij lag, hadden ze er nog wel een seizoen aan vast kunnen plakken, maar er zijn een aantal spin-offs in ontwikkeling die het verhaal voortzetten en Fear the Walking Dead gaat ook nog verder. Naar verluid zijn er ook nog drie films in ontwikkeling die de verhaallijn van Rick zou moeten afronden. Hoe dan ook, de komende jaren zijn er nog genoeg walkers te zien.

Het tweede deel van seizoen 11 van The Walking Dead had een solide verhaallijn. Er zat voldoende actie en spanning in, maar de serie ging ook meer terug naar het originele uitgangspunt, namelijk hoe mensen onderling overleven in een wereld die overspoeld is door zombies. Ik ben heel erg benieuwd naar de ontknoping van de serie in het derde en laatste deel.

Op basis van het bovenstaande geef ik het tweede deel van seizoen 11 van The Walking Dead een welverdiende 8.
Video on youtube
Volg The Walking Dead
Vorige aflevering
Rest in Peace
Rest in Peace
11x24
Leuk?
4
2
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_seriefan90
08 jul 2022 13:44 - 08 jul 2022 13:47
Een goede serie om in slaap bij te vallen mijn god wat is dit seizoen slaapverwekkend en dramatisch slecht er zitten zelfs bijna geen zombies meer in wat een grap zeg.

Fear is ook al zo'n grote flop aan het worden en de Rick film trilogie komt ook maar niks van in. Ik ben wel heel benieuwd naar de Negan en Maggie spin-of maar verder heb ik totaal geen interesse meer in de moeder serie ik wil natuurlijk wel weten hoe het allemaal af zal lopen dus ik zal de laatste overige 8 toch nog kijken in oktober maar niet met veel spanning en vreugde ik ben ontzettend blij als het allemaal voorbij is.
Reageer
The Walking Dead