The Librarians (2014)

7.5 / 10
43 min
Actie, Drama, Avontuur
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Nienke de Boode geeft "The Librarians - Seizoen 1" een 7.
Geschreven door Nienke de Boode op 31 maart 2015.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

The Librarians - Seizoen 1

Wanneer ik als recensent een cijfer geef aan een serie, laat ik altijd twee dingen meetellen: hoeveel heb ik van het kijken naar deze serie genoten en wat is de kwaliteit van de serie: is het vernieuwend of bijzonder? Zijn het camerawerk, acteerwerk en de verhaallijnen goed?

Normaal komen deze twee dingen toch wel redelijk overeen, maar bij deze serie vond ik het echt moeilijk om een goed, representatief cijfer te geven. De serie is namelijk cliché, voorspelbaar en overdreven geacteerd. Dit zijn allemaal dingen waar ik een serie normaal gesproken op zou afrekenen en afschrijven. Toch is het cijfer boven aan de pagina een ruime voldoende. The Librarians doet kennelijk toch iets goed?

In The Librarians volgen we een team van aspirant-bibliothecarissen die de wereld elke dag weer moeten redden van kwade magie. We hebben hoofd-librarian Flynn Carsen (Noah Wyle, ER), die aan het begin van het seizoen de bibliotheek kwijtraakt. Hij is dan ook, tot mijn teleurstelling, het grootste deel van het seizoen niet aanwezig. Flynn wordt bijgestaan door Guardian (beschermer van bibliothecaris) Eve Baird (Rebecca Romijn, King & Maxwell). Het verhaal begint wanneer zij wordt aangewezen door de bibliotheek om Flynn te beschermen tijdens zijn missies. Al snel komen die twee erachter dat mensen die ook bibliothecaris hadden kunnen worden, in gevaar zijn. Ze redden Jake Stone (Christian Kane, Leverage), arbeider van het platteland met een IQ van 190, Cassandra Cillian (Lindy Booth, Relic Hunter) wiskundewonder en Ezekiel Jones (John Kim, Neighbours), meesterdief.

Vanaf dat moment vormen zij en Baird een team dat onze wereld veilig moet houden van kwade magie. Daarbij worden ze nog bijgestaan door Jenkins (John Larroquette, Boston Legal), die in een soort mini-bibliotheek werkt. Ze reizen de wereld rond met een portaal en bestrijden magie met nog meer magie. De verhalen zijn nogal simpel en ontzettend voorspelbaar, maar wel leuk om te volgen. De special effects zijn vrij dramatisch, maar ja, wat wil je ook met een seriebudget?

Verder wordt er nogal overdreven geacteerd, zijn de verhalen overdreven en is eigenlijk alles overdreven (iets waar ik me normaal kapot aan erger), maar hier werkt het eigenlijk wel goed. Het is gewoon grappig op een positieve manier. Eigenlijk was het best wel leuk. Ik heb me wel oprecht geërgerd aan het acteerwerk van Romijn. Zij was soms zo vervelend dat je het liefst de televisie uit zou willen zetten. Dat de chemie tussen haar en Wyle ontbreekt is ook erg jammer.

Dus dan komen we weer terug bij het probleem waar ik het aan het begin van deze recensie over had. Wat is nu belangrijker om de lezers te laten weten: hoeveel jij er zelf van genoten hebt of hoeveel je er van genoten zou moeten hebben, afgaande op de kwaliteit?

Ik heb er maar voor gekozen allebei te doen en jullie dan zelf te laten kiezen wat je eruit wilt halen. Kwalitatief was de serie namelijk gewoonweg niet zo goed, maar ik vond het toch hartstikke leuk om naar te kijken. Twijfel je nog? Kijk gewoon eens naar de eerste aflevering en maak dan je keuze. Deze is namelijk representatief genoeg voor de stijl van de serie en je kunt dan gelijk zien of je het een beetje kunt waarderen.

Ik vond het dus in ieder geval leuk en ga dan ook zeker kijken naar het volgende seizoen (de serie is namelijk al vernieuwd!). Om de zaken nog een beetje te relativeren: mijn zus is weer heel erg blij dat het eerste seizoen is afgelopen en dat ze hier niet meer naar hoeft te kijken.
Volg The Librarians (2014)
Vorige aflevering
And the Echoes of Memory
And the Echoes of Memory
04x12
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (8)

John Doe
Elby (gast)
31 mrt 2015 16:15 -
Ik heb de serie laten vallen toen Noah na 3 afl. weg ging en niet meer terug kwam. Ik had het idee dat hij toch de serie ging dragen. Nee, het was niet mijn serie terwijl mijn verwachtingen hoog gespannen waren. Het 2e seizoen zal ik dan ook niet gaan kijken.
Reageer
avatar_Nienkepiene
02 apr 2015 08:30
Ja, ik vond het ook wel jammer dat hij weg ging. Jammer dat het niet je serie is, maar gelukkig zijn er nog genoeg andere series :)
Reageer
avatar_Patricia50
31 mrt 2015 22:12 -
niet mijn serie. Teveel van alles en toch te weinig om mij te blijven boeien na 3 afleveringen heb ik de 4de uitgezet en niet meer verder gekeken
Reageer
avatar_Nienkepiene
02 apr 2015 08:34
Dat is een reactie die ik van meerdere kanten heb gehoord over de serie XD
Of je dat teveel waar je het over hebt leuk vindt of niet, is, denk ik, toch echt iets persoonlijks. Mijn zus deelt ieg jouw mening haha
Reageer
avatar_LadySkull
31 mrt 2015 22:49 -
Als je al geen fan bent van de orginele Librarian films, dan is deze serie idd niks voor jou. Dat iedereen klaagt over dat Noah geen grotere rol heeft, vind ik erg jammer. Voor mij was het in het begin al erg duidelijk dat Noah niet de hoofrol zou spelen en dat het verhaal zich meer op de andere personages ging richten. Ik geloof al zelfs dat in trailers en omschrijvingen van de serie al erg naar voren kwam.

Hoe dan ook, de serie is misschien een beetje maf, niet bijzonder orgineel of zelfs goed geacteerd, dat wil niet zeggen dat een serie dan automatisch slecht is. Die is een serie die je kan kijken en gewoon van kan genieten. Lekker lachen en even 45 minuten in een happy-space ziten.

Ik vond je resencie erg duidelijk en eerlijk. Niet iedereen kan dezelfde dingen leuk vinden als een ander.
Reageer
avatar_Nienkepiene
02 apr 2015 08:41
Ik had zelf de films niet gezien (het is trouwens nog prima te begrijpen dan), maar vond het wel leuk. Ik kan me wel voorstellen dat als je de films niks vond, dat dit ook niks gaat worden.

Maar inderdaad; het is vooral lachen, niet te veel nadenken en gewoon genieten :) Ik vind happy-space wel een mooie omschrijving.

Dankje :) En dat is zeker waar! Dat maakt het recenseren wel weer leuk.
Reageer
avatar_anonymous
02 apr 2015 14:04 -
Wat je in de eerste alinea zegt vind ik het belangrijkste: hoeveel heb ik genoten van een serie en wat is de werkelijke kwaliteit. We zijn allemaal liefhebbers hier bij MijnSerie maar het is wel belangrijk dat je, vooral als je recenseert, iets in een bepaalde context kunt plaatsen. Niet alles wat goed is is een tien en niet alles wat slecht is is een één. En niet alles wat je persoonlijk goed vind is een tien en slecht vindt is een één. Genieten staat voorop, maar je dient idd ook mee te wegen hoe de serie zich verhoudt tot andere series in het genre, etcetera. Interessante recensie, Nienke.
Reageer
avatar_Nienkepiene
05 apr 2015 08:19
Ja, ik denk zeker dat allebei belangrijk zijn, zeker als recensent. Al heb ik in het cijfer hoe leuk ik het vond iets mee laten meetellen.
Maar het zijn goede vragen om over na te denken als je een recensie schrijft, denk ik.
Dankje
Reageer

Nieuwste recensies

Déjà-Vu - Miniserie

9.5

Good Omens - Seizoen 1

9.5

ZeroZeroZero - Miniserie

8.5

Firefly Lane - Seizoen 1

6.5

Star Wars Rebels - Complete serie

7.5

Life (2020) - Miniserie (DVD)

8