Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6
Wichita van Rijkom geeft "The Astronaut Wives Club - Eerste aflevering" een 6.
Geschreven door Wichita van Rijkom op 7 juli 2015.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

The Astronaut Wives Club - Eerste aflevering

Toen ik de promo voor The Astronaut Wives Club voorbij zag komen, moest ik gelijk denken aan Army Wives. Een serie over de achterblijvende vrouwen van mannen die op gevaarlijke missies gaan. Een verhaal met best wel wat potentie als je het zo bekijkt. Met onder anderen Yvonne Strahovski (Chuck) en JoAnna Garcia Swisher (Reba) in de hoofdrol hebben ze een sterke cast bij elkaar gekregen. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van Lily Koppel en betreft het waargebeurde verhaal van de vrouwen van de ‘Mercury Seven’. Klinkt interessant, maar kijkt de eerste aflevering net zo lekker weg als de bijbehorende introductie?

Tijdens de pilot aflevering leren we gelijk een hoop karakters kennen. Louise Shephard (Dominique McElligot, Hell On Wheels) en man Alan (Desmond Harrington, Dexter) zijn de eerste familie die we als kijker ontmoeten. Alan heeft net te horen gekregen dat hij in aanmerking komt om de eerste man in de ruimte te worden. Tijdens een feestje leren zij de andere koppels die deelnemen aan deze missie kennen. Onder anderen Rene Carpenter (Yvonne Strahovski), iemand met een excentrieke, uitgesproken persoonlijkheid die getrouwd is met de rustige Scott (Wilson Bethel, Hart of Dixie). Trudy Cooper (Odette Annable, House), een pittige vrouw met dromen in een moeizame relatie met haar man Gordon (Bret Harrison, Reaper). En Annie Glenn (Azure Parsons) die niet bepaald spraakzaam is, en getrouwd is met John (Sam Reid, Hatfields & McCoys).

De namen en karakters vliegen je om de oren tijdens deze eerste aflevering. Ik ben zelf niet zo bekend met dit waargebeurde verhaal dus alle informatie was nieuw voor mij. In alle eerlijkheid heb ik hierdoor maar weinig personages echt goed onthouden, en heb ik alle namen opnieuw moeten opzoeken bij het schrijven van deze recensie. Een uitgebreide introductie is natuurlijk nodig bij een serie als deze, met veel hoofdkarakters maar ook secundaire rollen die wel degelijk van belang zijn. Wellicht had The Astronaut Wives Club dit echter beter op een andere manier kunnen doen. Door alle introducties was er ook maar weinig ruimte over voor een goed begin van het verhaal. Het tempo waarin de serie tot dusverre loopt, is wat traag en af en toe zelfs echt saai te noemen. Erg jammer, want met zo een cast en thema hadden de makers veel meer kunnen doen.

Betty Grimsson (JoAnna Garcia Swisher) is getrouwd met Gus (Joel Johnstone) en komt over als een vriendelijke, liefelijke Amerikaanse huisvrouw. Marge Slayton (Erin Cummings, Made in Jersey) is gehuwd met Deke (Kenneth Mitchell, Jericho) en heeft wat geheimen uit haar verleden. En het laatste koppel dat centraal staat in deze serie zijn de beschaafde Jo Schirra (Zoe Boyle, Downton Abbey) en diens man Wally (Aaron McCusker, Shameless). Samen gaan deze families een heel nieuw avontuur aan, in de jaren 60, met als einddoel de ruimte in. Tijdens deze belangrijke missie komen niet alleen de mannen onder druk te staan maar tevens hun vrouwen, die thuis het huishouden draaiende moeten houden maar ook ineens een bekend bestaan hebben. Verslaggevers zoals Max Kaplan (Luke Kirby, Rectify) willen informatie over hun privéleven en fotografen staan in de rij voor hun foto’s. Zelfs bezoekjes aan het Witte Huis staan op de agenda en gaandeweg ontstaan er nieuwe vriendschappen.

Ik heb het gevoel alsof The Astronaut Wives Club een beetje een valse start maakt tijdens dit zomerseizoen op de Amerikaanse televisie. Mijn hoop is dus ook dat de rest van dit seizoen wat meer vaart, drama en interessante verhaallijnen laat zien om de kijker toch te boeien. Op mij heeft de eerste aflevering van deze serie in ieder geval weinig indruk gemaakt. Hoewel er op het acteerwerk niks aan te merken is, en de decors en kleding ook prima zijn uitgekozen, zijn dat helaas gelijk ook de enige pluspunten die ik kan noemen. Wie weet dat de serie bij sommige mensen wel al in de smaak valt, maar van mij krijgt die voor nu een magere voldoende met hoop op verbetering.
Volg The Astronaut Wives Club
Vorige aflevering
Landing
Landing
01x10
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Astronaut Wives Club