The Time Traveler’s Wife

7.9 / 10
47 min
Sciencefiction
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Wichita van Rijkom geeft "The Time Traveler’s Wife - Seizoen 1" een 8.5.
Geschreven door Wichita van Rijkom op 13 juli 2022.
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

The Time Traveler’s Wife - Seizoen 1

Gedurende zes afleveringen zien we een deel van het liefdesverhaal tussen Henry & Clare. Henry is een tijdreiziger en blijkt zijn leven grotendeels in het teken te hebben gezet van zijn geliefde vrouw Clare, oftewel The Time Traveler’s Wife.

Ik was erg enthousiast over The Time Traveler’s Wife na het zien van de eerste aflevering bij HBO Max. Ik vond het een heerlijke start en keek uit naar de rest van het seizoen, die maar uit zes afleveringen in totaal zou bestaan. Inmiddels heb ik het hele seizoen bekeken en begrijp ik iets meer van het leven van deze tijdreiziger en zijn vrouw. Maar ben ik na het zien van alles nog even positief of is mijn enthousiasme inmiddels iets getemperd?

Het is zo'n serie die niet heel veel indruk op mij heeft gemaakt maar desondanks wel een heel hoog eindcijfer van mij krijgt.

Hoewel de titel dit wel al duidelijk maakt, gaat The Time Traveler’s Wife echt over de vrouw van tijdreiziger Henry DeTamble (Theo James, Sanditon). Dit is een detail dat gemakkelijk vergeten wordt, in het begin krijgen beide karakters namelijk evenveel aandacht. Uiteindelijk draait de focus echter wel iets meer naar Clare Abshire (Rose Leslie, The Good Fight), haar leven en haar omgang met Henry. Dit is een leuke kijk op het verhaal, maar zorgt er wel voor dat veel details missen.

Clare en Henry ontmoeten elkaar al in Clare’s kinderjaren. Het liefdesverhaal dat volgt reist samen met Henry door de tijd heen. Alles wordt aan elkaar geknoopt door interviews die het koppel zelf houdt voor een camera in hun huis, een beetje vergelijkbaar met Modern Family. Ze vertellen over situaties uit het verleden, waarna wij als kijker via terugblikken zien hoe alles heeft plaatsgevonden. De serie is een mix van drama, romantiek en een scheutje komedie. Deze afwisseling van genres zorgt voor een fijn geheel dat best wel een ‘feelgood’ gevoel geeft, ondanks de soms heftige thema’s.

The Time Traveler’s Wife
© HBO


Vanaf de leeftijd van zestien jaar zien we Rose Leslie in de rol van Clare. De jongere versies van dit karakter worden door twee kind-acteurs, Everleigh McDonell (Good Girls) en Caitlin Shorey, gespeeld. Henry wordt vanaf zijn twintiger jaren gespeeld door Theo James, zijn tiener- en kinderversie worden geportretteerd door Jason David (General Hospital) en Brian Altemus (Grand Army). De kinderen zijn goed gecast maar de make-up om Henry en Clare ouder te doen lijken, zit minder goed in elkaar. Ook heeft de serie soms wat te lijden onder de vele tijdsprongen die worden gemaakt. Dit hoort natuurlijk bij het verhaal maar is in het begin wat ingewikkeld om goed te begrijpen.

Hoe meer ik over de serie nadenk, hoe meer ik me besef dat The Time Traveler’s Wife eigenlijk niet echt hele sterke onderwerpen bespreekt. Toch is dit niet erg, want ik heb mij geen moment verveeld. Het is zo'n serie die niet heel veel indruk op mij heeft gemaakt maar desondanks wel een heel hoog eindcijfer van mij krijgt. De reden hiervoor is dat ik iedere aflevering echt hardop heb zitten lachen en zwijmelen bij het liefdesverhaal. De acteurs deden het top en, door de manier waarop er werd omgegaan met de dramatische gebeurtenissen, bleef de sfeer eveneens fijn.

Iets wat ik wel miste was het afronden van kleinere verhaallijnen. Zo ontmoeten we op een gegeven moment Henry's 'andere' vriendin. Na een emotionele confrontatie is ze echter ook weer net zo snel uit beeld. De verklaring hiervoor is dat dit niet het verhaal van Henry zelf is, maar dat van Clare. Alleen kan ik me niet voorstellen dat ze het hier later niet meer over gehad hebben. Hier zijn nog meer voorbeelden van, kleine gaten in het verhaal die de serie onaf laten voelen.

The Time Traveler’s Wife
© HBO


Voor iedereen die zin heeft in een romantisch verhaal waarin plaats is voor gevatte, sarcastische humor is The Time Traveler’s Wife absoluut een aanrader.

The Time Traveler’s Wife seizoen één eindigt met het huwelijk tussen Clare en Henry. Toch schreeuwt dit einde om een vervolg. Er valt nog zoveel te vertellen. Wel had ik de hoop dat makers iets waren afgeweken van het boek bij het maken van een tweede seizoen. De spoilers die ik daarover gelezen heb, zijn namelijk best dramatisch en ik gunde Henry en Clare een veel mooier einde. Helaas werd begin juli bekend dat een tweede seizoen niet gemaakt zal worden.

Het zal inmiddels wel duidelijk zijn dat ik het heel erg jammer vind dat er geen tweede seizoen van The Time Traveler’s Wife zal komen. Ik had graag nog veel meer van dit liefdesverhaal gezien en denk dat hier ook best wel een markt voor is. Er waren verbeterpunten maar niets waar niet aan gewerkt kon worden. Ondanks de vele vragen die ik nog heb ben ik wel blij dat de serie met een redelijk positieve noot is afgesloten. Voor iedereen die zin heeft in een romantisch verhaal waarin plaats is voor gevatte, sarcastische humor is The Time Traveler’s Wife absoluut een aanrader. Want zelfs met maar één seizoen zijn de afleveringen die wel gemaakt zijn de moeite waard om te zien.
Video on youtube
Volg The Time Traveler’s Wife
Vorige aflevering
Episode Six
Episode Six
01x06
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Time Traveler’s Wife