The Rook

7.3 / 10
55 min
Bovennatuurlijk
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Reacties

avatar_gumstarr
6
15 jul 2019 14:37 -
The Rook is niet per se slecht, maar het is vooral weinig memorabel. Dit wordt nog het best geïllustreerd door Emma Greenwell. De vrouw die Myfanwy Thomas speelt is de vleesgeworden saaiheid. Uit nader onderzoek bleek dat ze meer dan dertig afleveringen lang in één van mijn lievelingsseries zat – Shameless, jeweetzelluf! – maar dat heeft alles behalve een onuitwisbare indruk achtergelaten. Integendeel, het is me geheel ontgaan. Schijnbaar zat ze ook bijna veertig keer in The Path, het leverde tijdens het kijken van The Rook geen één keer een ken-ik-haar-niet-ergens-van moment op. Greenwell heeft gewoon niet die dwingende aanwezigheid die de acteurs achter Saga, Marcella en Sarah Lund bijvoorbeeld wel hadden en ik vrees dat ook Myfanwy Thomas deze ban niet gaat breken.

Het is echter te makkelijk om alle saaiheid in de schoenen van Greenwell te schuiven. Er zijn meer factoren die eraan bijdragen dat je waarschijnlijk niet omvergeblazen wordt door deze nieuwste Starz Original. Het verhaal is weinig origineel. Een agente – ja, Myfanwy blijkt onderdeel te zijn van de sterke arm – die last heeft van vrij hardnekkig geheugenverlies, waar hebben we dat eerder gezien? Nou, in Absentia, Blindspot en Marcella bijvoorbeeld. Eigenlijk is The Rook gewoon een soort van The Bourne Identity, maar dan met een bovennatuurlijk tintje. En daar zit meteen het volgende pijnpunt: zelden zag ik een serie over super powers met zo teleurstellend weinig super powers erin. Laten we het erop houden dat – afgaande op het gebrek aan noemenswaardige special effects – de lokale green screen verhuurder waarschijnlijk geen topjaar heeft gedraaid. Tel daarbij op dat de cinematografie weinig sexy is en Barry Atsma – met een bescheiden bijrol als bad guy – bewijst dat zijn weergaloze prestatie in Bad Banks slechts een uitschieter was en je hebt een serie die bij de meeste van ons waarschijnlijk geen verpletterende indruk zal maken. Je kunt ‘m kijken, maar als je krap in je tijd zit dan zou ik eerder American Gods, The Missing of Magic City uit de Starz-bibliotheek trekken. Misschien dat de liefhebbers van (Britse) politiedrama’s beter even kunnen wachten op de volgende uit de keuken van Starz: Dublin Murders.
Reageer
avatar_jakkepoes
-
20 mei 2019 18:34 -
Barry Atsma heeft ook een rol. Lijkt me een interessante serie met veel goede acteurs.
Reageer

Laatste reacties op afleveringen

Hieronder staan de laatste reacties bij de afleveringen. Omdat je niet bent ingelogd weten wij niet tot wat je hebt gezien. In verband met spoilers zijn de reacties hieronder vaag gemaakt.. Klik erop om de reactie te lezen.
01x08
sarlottje
07 sep 23:32
Huh?! Wow. Mindblown! Ik hoop dat er een vervolg komt.