The Principal

7.4 / 10
55 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
7.4 / 10
1seizoenen/4afleveringen/2015 - 2015 
NetwerkSBS
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Te zien op
Looptijd:55 min20152015 (Beëindigd)
Genres:Drama
Netwerk:SBS
The Principal is een Australische dramaserie van de zender SBS. De serie ging in première in 2015.

The Principal is gesitueerd in een notoir gewelddadige en lastige middelbare school. Matt Bashir is gepromoveerd tot hoofd van de Boxdale Boys High omdat hij anders is en een radicale aanpak van hervormen heeft.

Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 4

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie The Principal.

Nieuws (1)

4 juli 20.35 – Geer en Goor Zoeken een Hobby – Seizoen 1 (Vitaya) 21.00 – Portlandia (H) – Seizoen 6 (Sundance) 22.55 – 1992 – Seizoen 1 (Eén) 5 juli 21.00 - Scott & Bailey (H) – Seizoen 3 (BBC Ent) 6 juli 19.40 –...
4 jul 2017

Populaire reacties (1)

6
07 jan 2016
Dit is natuurlijk pas de eerste zin, maar mijn onderbuik zegt dat Heartbreak High heel erg veel voorbij gaat komen in dit stukje The Principal proza. “Heartbreak High?”, hoor ik je denken. Ja, Heartbreak High (Zie je? Al drie keer Heartbreak High, vier keer, en ik ben nog niet eens echt begonnen.). Als je nu in de dertig bent, dan is de kans groot dat je tijdens je middelbareschooltijd na ‘t horen van de laatste bel als een malle op je opgehoogde Cita dook om maar niks te hoeven missen van Heartbreak High. Het was de serie die je moest kijken als je de dag erop bij de lockers wilde begrijpen waar iedereen het over had. Wat had Drazic nu weer uit lopen vreten en wie had het na sluitingstijd met wie gedaan op één van de pooltafels in Shark Pool? Als je op school wilde meetellen, dan kon je beter het antwoord op deze vragen paraat hebben, dan die op de vraag wat osmose nou precies was en in welk jaar de Duitsers Polen binnenvielen. Heartbreak High was basiskennis en zonder kon je niet normaal functioneren. In Middelburg, waar ik vandaan kom, niet tenminste.

Hoe blij was ik dan ook toen ik al scrollend door Netflix US struikelde over The Principal, met in de hoofdrol Alex Dimitriades. Tuurlijk, hij heeft nu het type baard dat eigenlijk gepaard hoort te gaan met een fixie en een Herschel tas, maar ik Pavlovte meteen terug naar de 90’s. Naar Heartbreak High en de tijd dat hij als Nick Poulos op het schoolplein als een soort Australische Brandon Walsh de meiden het hoofd op hol bracht. Net als toen moet hij ook in The Principal zien te overleven tussen de schoolbanken. Dit keer alleen niet als leerling, maar als rector van de hele toko. Best pittig, want ze hebben hem de baas gemaakt van Boxdale High en daar is het op z’n zachtst gezegd een zooitje. Hier, in tegenstelling tot Heartbreak High, niet het constante geflirt van Katerina of de mysterieuze ongrijpbaarheid van Jodie, maar een all boys high school waar het testosteron zich door alle kieren een weg naar buiten probeert te banen. Zet driehonderd puberende jongens in een afgesloten ruimte en het is slechts een kwestie van tijd tot de pleuris uitbreekt en dat is precies wat er in The Principal gebeurt.

Blijkbaar zit ik in m’n pedagogische fase, want binnen een week na Rita keek ik met The Principal de tweede serie die zich op en rond het schoolplein afspeelt. In tegenstelling tot Rita is dit er alleen één die je prima kunt laten voor wat ie is. Sorry Alex. The Principal neigt een beetje naar het schizofrene. Aan de ene kant heeft het visueel gezien die gele arthouse-zweem, die je bijvoorbeeld kent van films als Traffic en 21 grams. Ik zie dit altijd als een manier van filmen die de kijker het gevoel moet geven, dat hij ooggetuige is van volwassen gewichtigheid. Aan de andere kant overstijgt het inhoudelijk maar met moeite het niveau van de gemiddelde tienerserie. Eigenlijk is het dus een soort Heartbreak High, maar dan grimmiger. En slechter. Het roept dan ook de vraag op voor wie deze serie eigenlijk gemaakt is. Voor de volwassen kijker is het allemaal wat te kinderachtig, maar voor de gemiddelde tiener misschien weer net iets te zwaar op de maag. Het is een beetje een vegetarische hamburger. Het resultaat van niet duidelijk voor het één of het andere willen kiezen. Gelukkig hebben we Heartbreak High (tien keer!) nog.

www.gumstarr.com

Vergelijkbare series

Dexter
1 stem
Friends
1 stem
Lost
1 stem
Sherlock
1 stem