The Enemy Within

7.7 / 10
44 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Peter Rotthier geeft "The Enemy Within - Seizoen 1" een 8.
Geschreven door Peter Rotthier op 6 december 2019.
Leuk?
0
1
Bekijk stemmen

The Enemy Within - Seizoen 1

Erica Shepherd (Jennifer Carpenter, Dexter) zit in de gevangenis wegens terroristische activiteiten. Erica is een ex-CIA agente die aan het hoofd stond van een terreurcel en op zoek was naar een terrorist, Mikhail Tal (Lev Gorn, The Americans). Diezelfde Tal heeft er echter voor gezorgd dat Erica nu een zwaar gevangenis regime moet ondergaan omdat ze verantwoordelijk wordt geacht voor de dood van vier CIA agenten waaronder de vrouw van FBI agent Will Keaton (Morris Chestnut, Rosewood).

[image-119713]

Wanneer Tal opnieuw opduikt, wordt Keaton met het onderzoek belast en wordt hij verplicht om samen te werken met Shepherd. Dat die samenwerking niet direct van een leien dakje verloopt, kan je al direct voorspellen. Toch hebben ze alle twee hun eigen motieven om de terrorist te pakken te krijgen en langzaam maar zeker groeit er toch een zeker vertrouwen tussen het tweetal.

Tijdens de dertien afleveringen krijgen we langzaam maar zeker ook een inkijk in het voormalige leven van Shepherd en hoe ze uiteindelijk in de gevangenis is terecht gekomen. Het is dan ook niet te verwonderen dat ze alles op alles wil zetten om Tal te pakken te krijgen. Toch weten de makers ook twijfel te zaaien bij de kijkers. Shepherd weet op een bepaald moment contact te krijgen met Tal en dan sluipt de onzekerheid toch binnen, want is Shepherd nu wel of niet uit het goede hout gesneden.

Alleen de kijker is hier de grote verliezer, want heel wat vragen blijven nu voor eeuwig en altijd onbeantwoord.

The Enemy Within heeft alvast een interessant uitgangspunt en de interactie tussen de twee hoofdacteurs is intrigerend. De mix tussen de opgebouwde spanning en de uitwerking van het personage van Shephard en deels van Keaton, maakt van deze serie toch eentje die netjes boven het gemiddelde uitsteekt. Waarom men hier de stekker heeft uitgetrokken, is mij dan ook een raadsel, want The Enemy Within had nog voldoende deuren geopend om een vervolg te krijgen. Alleen de kijker is hier de grote verliezer, want heel wat vragen blijven nu voor eeuwig en altijd onbeantwoord.
Volg The Enemy Within
Vorige aflevering
Sierra Maestra
Sierra Maestra
01x13
Leuk?
0
1
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

All Stars & Zonen - Seizoen 1

8.5

Marvel's WandaVision - Eerste twee afleveringen

8.5

Dark - Seizoen 3

8

The Serpent - Eerste aflevering

7.5

Years and Years - Seizoen 1

9

Equinox - Eerste aflevering

7