The Eighties

9,0 / 10
60 min
Documentaire, Miniserie
Volg deze serie
Bekijk trailer
9,0 / 10
1seizoenen/9afleveringen/2016 - 2016 
NetwerkCNN
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:60 min20162016 (Beëindigd)
Netwerk:CNN
The Eighties is een Amerikaanse mini-serie van de zender CNN. De serie ging in première op 31 maart 2016.

Na "The Sixties" en "The Seventies" het derde deel uit de documentairereeks die ditmaal de grootste gebeurtenissen belicht uit de jaren 80 aan de hand van archiefbeelden, interviews en commentaren van historici, journalisten, politici, beroemdheden en anderen. In deze reeks komen onder meer het einde van de koude oorlog, het Reagan tijdperk, de AIDS crisis, de technologische evolutie, de val van de Berlijnse muur en de TV- en muziekscene aan bod.
Koop serie

Acteurs

Nog geen acteurs toegevoegd

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 9

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie The Eighties.

Populaire reacties (1)

9
06 jul 2016
Al wie van TV-series houdt moet minstens de eerste aflevering uit deze en vorige reeksen (The Sixties, The Seventies) hebben gezien die telkens volledig aan TV gewijd worden, of dat is althans mijn idee.

In de eerste aflevering van "The Eighties" genaamd "Raised on Television" wordt onder meer gesteld dat de invloed van een TV-serie op haar kijkers nooit groter is geweest als toen in maart 1980.

Meer nog, één bepaalde aflevering werd binnen de 24 uur wereldnieuws en hield een volledige generatie kijkers voor bijna 9 maanden in haar ban.

TV zou na de episode van "Dallas" waarin J.R. neergeschoten werd nooit meer hetzelfde zijn en de aflevering waarin uiteindelijk de ontknoping volgde in november 1980 is één van de best bekeken afleveringen aller tijden met bijna 83 miljoen rechtstreekse televisiekijkers !
Een verdubbeling van het vorige record uit 1965 toen de laatste aflevering van "The Fugitive" door 41 miljoen mensen werd bekeken.

In 1980 tijdens de presidentsverkiezingen in Amerika gingen er minder mensen naar de stembus dan dat er kijkers voor die ene aflevering van "Dallas" waren geweest.

De laatste aflevering van "M.A.S.H." in 1983 verbrak het record van "Dallas" trouwens vlotjes met een onwaarschijnlijk aantal van 123 miljoen kijkers !

Een andere "game changer" uit de tachtiger jaren was "Hill Street Blues" die brak met de gebruikelijke procedurele politieshows waarin één of meerdere hoofdrolspelers elke week een andere zaak oplossen. "Hill Street Blues" was de eerste serie uit het genre waarin zowel zaken als onderlinge relaties meerdere weken en afleveringen tot zelfs volledige seizoenen konden overlappen.

Maar daarnaast waren de jaren tachtig nog op verschillend ander gebied belangrijk voor het televisielandschap dat enigszins hertekend werd.

Zo werden de belangrijkste gebeurtenissen in het nieuws door CNN plots 24 uur per dag rechtstreeks van over heel de wereld in de huiskamers gebracht in plaats van op vastgestelde tijdstippen zoals dat eerder gebruikelijk was.
Kwam er met MTV de allereerste (muziek)zender die volledig afgestemd was op de jeugd, begon men met "late night" en "late late night" shows op momenten waar je voordien op diezelfde uren enkel testbeeld kon kijken en kwamen de eerste echte niet-gescripte reality shows op de buis zoals "Cops" waarbij men gewoon een filmploeg met een politiepatrouille op pad stuurde in de hoop dat er wat spannends zou gebeuren.

Vergelijkbare series