Star Trek

8,0 / 10
51 min
Sciencefiction
Volg deze serie
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Reacties

avatar_CC11
6.7
24 aug 2016 05:07 - 24 aug 2016 09:45
Als kijker van het eerste uur dacht ik van de pilot nog eens terug te kijken aangezien de originele serie 50 jaar na haar verschijnen op Netflix is gezet.
Je weet wel, nostalgie en zo, een gegeven dat me al eerder zuur opbrak met andere jeugdhelden.
Een idee dat ik achteraf gezien beter had gelaten want, eerlijk is eerlijk, eigenlijk was dit gewoon tenenkrommend slecht.

Doden die bewegen, hetzelfde trouwens met de "massieve" rotsblokken uit het decor, het houterige acteren van de hele cast (OK, het was voor hen ook de eerste keer, maar toch) en een finale met iets dat een gevecht moet voorstellen tussen Spock en het monster in de gedaante van Mrs. Carter maar dat eerder lijkt op een ridicuul dansje waarbij de acteurs duidelijk schrik hadden om contact met elkaar te maken of elkaar per ongeluk pijn te doen.

Als ik het 50 jaar later objectief bekijk is het me een raadsel hoe deze serie in godsnaam ooit populair is kunnen worden.
Natuurlijk was het destijds baanbrekend werk, en uiteraard had niemand eerder iets dergelijks op TV gezien; De verteller zegt het trouwens zelf : "To boldly go where no one has gone before", maar dat neemt niet weg dat het allemaal eigenlijk abominabel slecht werd uitgevoerd.

Natuurlijk had men toen niet de middelen die men nu heeft en waarschijnlijk hebben de makers tijdens het filmen van de pilot nooit gedacht dat er een vervolg zou komen, laat staan dat men 50 jaar later nog steeds dezelfde koe zou zitten melken.
Maar voor wie hem kent; Het lijkt allemaal een beetje op een film van Ed Wood, een regisseur uit de jaren 50 die wegens een minimaal budget, dat over het algemeen in zijn broekzak paste, al zijn films in één "take" opnam en die zich niet stoorde aan futiliteiten als bordkartonnen bomen die omvielen op de set terwijl hij zijn films draaide.

Ondanks het feit dat al zijn werken uitgroeiden tot ware cultfilms staat de man geboekstaafd als slechtste regisseur aller tijden.
Voor de echte filmliefhebber kan ik de film "Ed Wood" uit 1994 met onder andere Johnny Depp, Martin Landau en Sarah Jessica Parker trouwens van harte aanbevelen, maar dit even terzijde.

Als ik het vandaag de dag bekijk en ik moet een "eerlijke" score geven dan geef ik een 10 voor nostalgie en een 4 voor al de rest van deze allereerste aflevering.
Reageer
avatar_anonymous
-
30 nov 2013 19:33 -
Dit klopt ook exact in mijn geval, ik wist dus ook niet wie Bones was, toen ik vele jaren later de serie in het Engels hoorde.
Reageer
avatar_white
10
20 okt 2013 19:24 - 25 aug 2016 17:30
deze serie heeft eind jaren 60- begin 70 ,uitgezonden door Duitse omroep, mijn voorliefde voor Science fiction gevormd.
Reageer

Laatste reacties op afleveringen

Hieronder staan de laatste reacties bij de afleveringen. Omdat je niet bent ingelogd weten wij niet tot wat je hebt gezien. In verband met spoilers zijn de reacties hieronder vaag gemaakt.. Klik erop om de reactie te lezen.
Er zijn nog geen reacties geplaatst van de afleveringen die jij hebt gezien.