Rurouni Kenshin

8.7 / 10
25 min
Anime
Volg deze serie
Bekijk trailer
8.7 / 10
3seizoenen/94afleveringen/1999 - 2012 
NetwerkFuji TV
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:25 min19992012 (Beëindigd)
Genres:Anime
Netwerk:Fuji TV
Rurouni Kenshin is een Japanse animeserie van de zender Fuji TV. De serie ging in première op 10 januari 1999.

Ruim 140 jaar geleden kwam een beweging op, die het einde zou markeren van een periode in de Japanse geschiedenis, die bekend staat als het Tokugawa shogun tijdperk. In Kyoto leefde in die dagen een beruchte huurmoordenaar Hitokiri Battousai (Battousai de Slachter). Hij vocht aan de zijde van de imperialisten en richtte ware slachtpartijen aan onder iedereen die hen in de weg stond het nieuwe tijdperk in te luiden. Juist als de oorlog ten einde loopt verdwijnt hij zonder enig spoor achter te laten. Zijn naam Battousai de Slachter is een legende geworden.

Sinds de dood van haar ouders leeft Kaoru alleen in de Kamiya Dojo, waar kenjutsu (zwaardvechttechnieken) wordt onderwezen. 10 jaar na de revolutie duikt de naam Hitokiri Battousai weer op en worden er weer moorden gepleegd onder zijn naam. Dit keer schreeuwt de moordenaar uit dat hij een meester is in de Kamiya Kashin Ryu ("het zwaard dat beschermt"), de vechtstijl van de Kamiya Dojo. Om de naam van haar familie te zuiveren gaat Kaoru de confrontatie met deze zogenaamde Hitokiri Battousai aan. Tijdend dit gevecht wordt ze gered door Kenshin, een geheimzinnige Rurouni (zwervende samoerai zonder meester).
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 27
Seizoen 1
Seizoen 2
0 / 35
Seizoen 2
Seizoen 3
0 / 32
Seizoen 3

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie Rurouni Kenshin.

Vergelijkbare series

Rurouni Kenshin