Redemption

7.7 / 10
45 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Ron Schoonwater geeft "Redemption - Seizoen 1" een 7.5.
Geschreven door Ron Schoonwater op 17 Mei 2023.
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Redemption - Seizoen 1

Redemption blijft intrigeren tot het iets te makkelijk gevonden einde.

Het zal je maar gebeuren. Het leven van politieagente Collette Cunningham (Paula Malcomson, Deadwood) lijkt op rolletjes te lopen. Wanneer ze een telefoontje krijgt van de Garda (politie) in Dublin komt haar wereld op de kop te staan. Er is een dode jonge vrouw gevonden en er is een link met Collette. Collette kent echter niemand in Dublin. Ze gaat er daarom in eerste instantie niet op in. Wanneer de Garda meer vertelt over de jonge vrouw in kwestie kan Collette niet anders dan hals over kop naar Dublin vertrekken.

Redemption
© Virgin Media Television


Daar aangekomen komt ze in aanraking met haar verleden. Het is de reden om langere tijd in Dublin te verblijven en op zoek te gaan naar de achtergrond van de dood van de jonge vrouw. Het zorgt ervoor dat oude demonen weer tot leven komen. Collette krijgt er ineens allerlei nieuwe uitdagingen bij. Op het gebied van werk maar zeker ook op het vlak van haar privéleven. Als beide, zoals wel vaker in dit soort series, vermengd worden wordt de situatie voor Collette alleen maar complexer.

Redemption is een typisch Iers/ Brits misdaaddrama.Redemption is een typisch Iers/ Brits misdaaddrama. Er wordt op hoog niveau geacteerd. Het leven wordt gespeeld zoals het werkelijk is. Aangevuld met wat extra's om er een spannend verhaal van te maken. Collette is een eigenzinnige en sterke vrouw. Zij weet door te zetten waar anderen het af laten weten. Ze komt nu alleen in een situatie terecht die zelfs zij niet had kunnen voorzien. Vooral in haar privéleven vraagt dit om grote aanpassingen. Het laat een andere kant zien van Collette. Het familiedrama wordt goed verweven met de zoektocht naar de waarheid achter de dood van de jonge vrouw.

Redemption
© Virgin Media Television


Enige minpunt is dat het einde iets te voorspelbaar is. Daar had iets beter over nagedacht mogen worden. Er zitten wel verrassende elementen in die je als kijker op het verkeerde been kunnen zetten maar de uiteindelijke uitkomst zal niemand verbazen. Dat is jammer, want de rest van het verhaal zit goed in elkaar. De mix van misdaad en familiedrama kent de juiste proporties.

Collette is niet de depressieve getraumatiseerde vrouw die je vaker ziet in dit soort series.Collette is niet de depressieve getraumatiseerde vrouw die je vaker ziet in dit soort series. Niet dat ze geen duister verleden heeft. Dat wordt wel duidelijk dit seizoen. Ze zwelgt niet in haar trauma maar heeft er uiteindelijk mee leren omgaan. Het zorgt ervoor dat ze verbeten vecht voor rechtvaardigheid. Haar verleden speelt in deze specifieke casus een zeer grote rol. Dat is op meerdere manieren te merken. Het zorgt voor de juiste motivatie om tot de kern van de zaak te komen.
Video on youtube
Volg Redemption
Vorige aflevering
Episode 6
Episode 6
01x06
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_rush47
21 Mei 2023 11:00 -
Prima serie met wel een voorspelbaar einde, maar een lekkere weg kijker op een zaterdagavond!
Reageer
Redemption