Rake

7.8 / 10
55 min
Drama, Comedy
Volg deze serie
Bekijk trailer
7.8 / 10
5seizoenen/41afleveringen/2010 - 2018 
NetwerkABC
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:55 min20102018 (Beëindigd)
Genres:DramaComedy
Netwerk:ABC
Rake is een Australische dramaserie van de zender ABC. De serie ging in première op 4 november 2010.

Rake volgt het leven van Advocaat Cleaver Greene. Cleaver Green verdedigt de meest vreemde cliënten, maar zowel in de rechtszaal als in de slaapkamer is hij kampioen van de verloren zaak...
Koop bij Bol

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 8
Seizoen 1
Seizoen 2
0 / 8
Seizoen 2
Seizoen 3
0 / 8
Seizoen 3
Seizoen 4
0 / 9
Seizoen 4
Seizoen 5
0 / 8
Seizoen 5

Populaire reacties (2)

avatar Dore
9
12 apr 2017
Dit is geen Amerikaanse, maar een Australische serie.
avatar CC11
8.1
27 nov 2016
Een best leuke serie die enkele jaren terug nog een Amerikaanse remake kreeg die het evenwel slechts één enkel seizoen uithield.

Cleaver Greene is zowat de Australische tegenhanger van Frank Gallagher uit "Shameless" behalve dat deze drugs-, sex- en gokverslaafde alcoholist wel een job heeft.
Cleaver is namelijk een vrij briljant advocaat wanneer hij bij zijn positieven is; Een flamboyant pleiter die in een ongekende stijl meestal het schorem van Sydney probeert vrij te pleiten op basis van gerede twijfel en daar gewoonlijk ook vrij aardig in gelukt.

Ook zijn eigen juridische problemen, want hij wordt zelf vervolgt voor belastingfraude, weet hij op onnavolgbare wijze uit te stellen en af te houden.

Privé is het helemaal al een zooitje; Hij is gescheiden van zijn vrouw Wendy met wie hij nog een zeer vriendschappelijke relatie onderhoud, heeft een knipperlichtrelatie met Missy een prostitué maar draait er ook zijn hand niet voor om om Scarlet, de vrouw van zijn beste vriend en partner Barney avances te maken.
En zowat elke andere vrouw die zijn pad kruist....

Met momenten worden zijn liefdesperikelen echter ongemeen grappig, vooral wanneer hij verliefd wordt op Felicity, een vrouwelijke psychiater en zus van een vriend waarmee hij samen een cel deelde.
De manier waarop hij tijdens zijn dates met Felicity haar probeert te versieren maar haar telkens weer ongewild in het hospitaal doet belanden zijn hilarisch.
Een simpele bos bloemen, een combinatie van meeneem Chinees en een backgammon spel, of gewoon een misverstandje met een deur volstaan om de vrouw daags nadien te laten ontwaken in een ziekenhuisbed.

Als eminent gokverslaafde is Cleaver tevens een man die geen kans onbenut laat als hij denkt dat hij iets extra's kan verdienen.
Gewoonlijk resulteert dit enkel in nog meer schulden bij de verkeerde personen met alle gevolgen van dien.

Wanneer hij dan toch eens in een zeer dronken bui in een casino een klein fortuin wint, vangt hij daags nadien een gesprek op tijdens een feestje over een investering in een restaurant en besluit onmiddellijk er mee in te springen. Het begin van het gesprek waarin verteld werd dat het een zuiver belastingtechnische kwestie is, heeft hij natuurlijk niet gehoord...

Een leuke serie dus met ontelbare verwikkelingen hoewel alles goed te volgen blijft.
Dat er tussen twee seizoenen in al eens een sprong in de tijd gemaakt wordt is helemaal niet erg, maar helaas gebeurt dit tijdens het vierde seizoen meermaals ook tussen twee afleveringen in, wat volgens mij het laatste seizoen toch iets minder goed maakt.

Hoewel volgens mijnserie.nl deze serie beëindigd is, is dit nog helemaal
niet het geval en bestaat de kans dat er een vijfde seizoen aan komt.

Wie van humor, een hoop gekke situaties en bijwijlen briljante betogen houdt zal in deze toch iets andere serie zeker zijn/haar gading vinden.
Rake