Eerste aflevering van Netflix serie Pulse smaakt naar meer. Bij de stad Miami denk ik eerst aan strand, zon en misdaad. Miami Vice en Dexter hebben mij daarbij denk gevormd. Ditmaal is de stad de achtergrond van de nieuwe medische serie van Netflix; Pulse. De serie draait om de - uiteraard zeer drukke- eerste hulpafdeling van het grote Amerikaans ziekenhuis Maguire Medical. Een ziekenhuis waar de meest talentvolle artsen in opleiding kansen krijgen om zich te ontwikkelen.
De eerste aflevering laat nog lang niet alles zien maar schetst wel twee grote dramatische gebeurtenissen.
De eerste aflevering laat nog lang niet alles zien maar schetst wel twee grote dramatische gebeurtenissen. Dat is als eerste een orkaan die over Miami raast en zorgt voor diverse slachtoffers op de spoedeisende hulp. En de tweede gebeurtenis is dat een #MeToo zaak. Het nieuwe hoofd Xander Phillips (Colin Woodell) wordt namelijk beschuldigd van seksuele intimidatie door Danny Simms (Willa Fitzgerald).
Door middel van flashbacks krijgen we langzaam meer te weten over de vooral laatste ontwikkeling. De serie draait in de eerste plaats om de persoonlijke ontwikkelingen van de dokters. De medische zaken spelen op de achtergrond een belangrijke rol. Naast de twee hoofdpersonages, die dus in een conflict zijn beland, zijn er diverse andere medici in het ziekenhuis die schreeuwen om aandacht.
Nathalie Cruz (Justina Machado) is het streng maar rechtvaardige hoofd van de afdeling. Er zijn natuurlijke diverse jonge talentvolle beginnende artsen aan boord zoals de mannelijke Cole (Jessie T. Usher) een arrogant type met een klein hartje en de jonge vrouwen Chan (Chelsea Muirhead) en Camila (Daniela Nieves). Een bont gezelschap en genoeg afwisseling om de serie boeiend te maken.
En dat is precies wat zo’n eerste aflevering moet doen.
Na de eerste aflevering ben je toch op zoek naar antwoorden en ligt de weg open om de serie van tien afleveringen meteen te gaan bekijken. Ondanks het feit dat de speciale effecten niet denderend zijn en de ontwikkelingen niet extreem vernieuwend zijn, zorgt deze eerste aflevering wel voor genoeg spanning en drama om je als kijker naar meer te laten verlangen. En dat is precies wat zo’n eerste aflevering moet doen. Daarmee is Pulse als serie in opleiding geslaagd en ga ik kijken of ik na tien afleveringen nog vind dat het een tweede seizoen verdient.
Over de auteur, Helgoned
Een veertiger verslingerd aan goede televisieseries. Liefhebber van zowel klassieke als moderne series, van The Persuaders! en The Saint tot The Walking Dead, Person of Interest en The Americans. Voorheen schrijver voor het Britse cult TV magazine 'The Morning After' en sinds 2013 actief voor MijnSerie.
Omdat het tegelijk met The Pitt uitkomt, kan ik het niet laten om de twee te vergelijken. En Pulse lijkt in alle opzichten de mindere te zijn.
Het is niet slecht, maar gewoon véél slechter dan The Pitt.