Power

8.3 / 10
58 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Peter Rotthier geeft "Power - Seizoen 2" een 7.
Geschreven door Peter Rotthier op 5 augustus 2016.
Leuk?
1
1
Bekijk stemmen

Power - Seizoen 2

Op 17 juli aanstaande gaat op Starz de eerste aflevering van het derde seizoen van Power in première. De perfecte gelegenheid om seizoen 2 van deze Amerikaanse reeks eens onder de loep te nemen. Power is een misdaaddrama, dat verhaalsgewijs weinig nieuws om het lijf heeft. De verhaallijn kan je moeilijk ingenieus noemen, maar dat neemt niet weg dat je toch een degelijke reeks kan maken voor een breed publiek.

Seizoen 2 gaat gewoon verder waar het debuutjaar eindigde. James St.Patrick, alias Ghost (Omari Hardwick – Saved) likt zijn wonden na de moordaanslag op zijn persoontje en probeert gedurende het volledige seizoen net zoals voorheen de controle over zijn dancing en zijn drugimperium onder controle te houden. Dat hierbij geregeld lijken uit de kast vallen zal niemand verbazen.

Ondertussen zet hij ook zijn buitenechtelijke relatie met procureur en jeugdliefde Angela Valdez (Lela Loren – The Shield) verder. Angela blijft op zoek gaan naar de identiteit van Ghost en haar zoektocht leidt haar in eerste instantie naar Tommy Egan (Joseph Sikora – The Heart, She Holler)), de beste vriend en partner van Ghost. Ze tracht Tommy in de val te lokken via zijn vriendin Holly (Lucy Walters – Splinter Cell : Extinction).

Tenslotte is er nog Tasha (Natura Naughton – The Client List), de vrouw van James, die er alles aan doet om haar status te behouden nu de relatie tussen haar echtgenoot en Valdez steeds serieuzer dreigt te worden. Zelf heeft ze een relatie aangeknoopt met Shawn (Sinqua Walls – Teen Wolf), de chauffeur van haar man en zoon van Kanan (Curtis ’50 Cent’ Jackson), die in seizoen één vrijkwam nadat hij tien jaar in de gevangenis had gezeten wegens een drugdelict waarbij ook Ghost betrokken was.

In seizoen twee zien we hoe de aan/uit relatie tussen James en Angela zich verder ontwikkeld. Angela komt steeds dichter bij de waarheid en de vraag is, wat gaat ze daar mee doen. Ook de soms explosieve relatie tussen Tommy en Holly staat op springen wanneer Holly met de Feds blijkt te praten. Ghost tracht haar weg te krijgen van Tommy, die daar niet mee opgezet is. Ondertussen tracht Kanan de zaken van Ghost over te nemen en gebruikt hij daarvoor zijn zoon Shawn. Aan het eind van de tien episodes durende rit komen heel wat verhaallijnen tot een ontknoping en moeten de personages kleur bekennen.

Power moet het niet echt hebben van het verhaal op zich, want series met een ietwat zelfde stramien zijn er voldoende. Wat Power apart maakt is vooral de manier waarop alles in beeld gebracht wordt. Het is te zien dat hiervoor heel wat budget is vrijgemaakt en de makers maken daar ook in dit tweede seizoen dankbaar gebruik van. Een ander punt dat Power een eigen smoel geeft, is de cast die grotendeels uit allochtone acteurs bestaat en zij maken ook grotendeels de dienst uit.

Minder goed zijn de dialogen, die vrij cliché overkomen en die daardoor de acteerprestaties naar beneden halen. Alleen Tommy en Holly laten bijwijlen een beklijvende indruk achter in de scènes die ze samen hebben. Het gros komt echter iets te gemaakt over. Gelukkig wordt de spanning mooi opgebouwd zodat je eens je begint te kijken toch weer benieuwd wordt hoe het gaat aflopen.

Misschien moet Starz deze keer eens iets langer dan één aflevering wachten om een vierde seizoen in te plannen, zodat de makers een boost krijgen om extra hun best te doen om seizoen drie een stap voorwaarts te zetten. Power is geen reeks die je moet gezien hebben, maar is een leuk tussendoortje als je niets anders te zien hebt.
Volg Power
Vorige aflevering
Exactly How We Planned
Exactly How We Planned
06x15
Leuk?
1
1
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Doctor Doctor (2016) seizoen 1

7

Vikings - Seizoen 6 - Tweede deel

8

Marvel's Loki - Seizoen 1

8

The Walking Dead - Seizoen 10

7

The Flash (2014) - Seizoen 6 (DVD)

7

Swanenburg - Eerste aflevering

7.5