Petticoat

7.5 / 10
45 min
Muziek, Miniserie
Volg deze serie
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Frederika Reihs geeft "Petticoat - Eerste aflevering" een 8.
Geschreven door Frederika Reihs op 17 november 2016.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Petticoat - Eerste aflevering

De jaren ’50: samen met haar vader (Hajo Bruins) woont Pattie (Abbey Hoes) in een klein dijkhuisje op het Groningse platteland. Haar allergrootste droom is om een succesvolle zangeres te worden. Als op een dag de bus van de beroemde Nederlandse band The Petticoats strandt in haar dorpje en ze de bandleden te hulp schiet, slaat de vonk voor de showbizz voorgoed over. Ondanks alle waarschuwingen van haar vader en haar beste vriend Peter, besluit Pattie haar dromen na te jagen en verhuist ze naar de grote stad. Op zoek naar het leven waar ze zo hartstochtelijk naar verlangt.

De eerste aflevering zet al direct een echte jaren ’50 sfeer neer

Het is een typische Oudhollandse serie in een musical-achtig jasje, gebaseerd op de gelijknamige succesmusical. De vrouwen staan gezellig in de winkel samen te roddelen en de mannen zijn druk in de fabriek aan het werken onder slechte omstandigheden. De eerste aflevering zet al direct een echte jaren ’50 sfeer neer, met een gezellig Gronings tintje. Pattie wordt neergezet als een heel lief maar ook enigszins naïef typetje dat droomt over meer dan alleen maar werken in een klein dorpswinkeltje waar iedereen je kent en waar ze je altijd op de vingers zullen kijken. Haar vrijgevochten geest zorgt vooral in het plattelandsdorpje voor veel problemen. Wanneer je niet doet wat iedereen doet, dan val je erbuiten. En zij droomt van meer, dat kan dus echt niet. Er wordt van je verwacht dat je netjes een man zoekt, kinderen krijgt en voor het huishouden zorgt.

Dit is dus absoluut niet wie Pattie is, en wat ze wil. Hoewel haar vrienden en haar vader haar vertellen dat ze beter niet kan gaan, waagt ze toch de gok en gaat de wijde wereld in, op zoek naar showbizz. En dat allemaal dankzij de Petticoats, allemaal om te bewijzen dat zij het wel kan. Ik kijk ontzettend uit naar de rest van de serie, en als je de musical Petticoat hebt gezien, of helemaal gek bent op hun muziek, of gewoon van musicals houdt, dan is deze serie zeker de moeite waard!
Volg Petticoat
Vorige aflevering
Episode 8
Episode 8
01x08
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

The Republic of Sarah - Eerste aflevering

6.5

The Underground Railroad - Seizoen 1

9

Mare of Easttown - Seizoen 1

9

Marvel's Loki - Eerste aflevering

8.5

Blue Bloods - Seizoen 11

7.5

Lovecraft Country - Seizoen 1 (DVD)

7